Algemeen

Afvalsorteerstraatjes in Loosduinen

Er is nog meer 'afvalnieuws' actueel in het stadsdeel Er koken namelijk afvalsorteerstraatjes in Loosduinen. Voor drie locaties is een ontwerp-plaatsingsplan gemaakt waarover mensen hun mening kunnen ventileren. Een afvalsorteerstraatje is een rij verschillende afvalcontainers naast elkaar. Bij een afvalsorteerstraatje kunt u terecht voor het weggooien van glas, textiel, papier en karton, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken

Om het scheiden van afval te stimuleren gaat de gemeente in elke wijk een afvalsorteerstraatje plaatsen. Veel van het materiaal kan opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. In de meeste gevallen gaat het om een locatie waar al bovengrondse containers staan. Deze worden vervangen door nieuwe ondergrondse containers en aangevuld met containers voor andere materialen.

Locaties
In stadsdeel Loosduinen wil de gemeente afvalsorteerstraatjes aanleggen bij: de Malvastraat tegenover huisnummer 12 (Bohemen en Meer en Bos), de Westkapellelaan tegenover huisnummer 48 (Kijkduin en Ockenburg) en de Toon Dupuisstraat op het parkeerterrein (Loosduinen).

Inspraakperiode
Het ontwerp-plaatsingsplan met de plattegronden van de locaties voor de afvalsorteerstraatjes vindt u onder RIS-nummer 300082. U kunt laten weten wat u van het ontwerp-plaatsingsplan vindt. Eventueel kunt u een andere locatie voorstellen. U kunt reageren tot en met woensdag 3 oktober 2018.
Meer informatie over de procedure en een link naar het formulier voor uw zienswijze, vindt u op de gemeentesitepagina Procedure en plaatsing ondergrondse afvalsorteerstraatjes.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met de gemeente via het e-mailadres oracs@denhaag.nl.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA