Algemeen

'Afvaldump in Houtwijk moet afgelopen zijn'


HOUTWIJK - Bewoners van Houtwijk ergeren zich aan het zwerfafval bij de vuilcontainers in hun wijk, zoals onlangs gebeurde bij de Toon Dupuisstraat en de Hildo Kroplaan. Veel mensen dumpen hun vuilnis en grofvuil gewoon op straat in plaats van dat zij het in een container gooien of bij de vuilstort brengen. Vorige week is er zelfs zoveel gedumpt dat omwonenden niet meer over de stoep konden lopen. Reden te meer voor de VVD Den Haag om aan het college te vragen om meer aandacht voor handhaving en preventie.


Raadslid Chris van der Helm: "De grofvuilstort zit nota bene vlak om de hoek, maar toch zijn er mensen die het vertikken daar hun rommel naartoe te brengen. Den Haag is een aantrekkelijke stad om te wonen en dat moet zo blijven. Daarom moet dit gedrag moet eens afgelopen zijn, want nu zijn de buurtbewoners er de dupe van."


De VVD Den Haag zet zich onverminderd in voor een schoon, heel en veilig Den Haag. Daarom verzoekt de VVD in schriftelijke vragen het college om meer aandacht te vestigen op de handhaving en preventie om het illegaal dumpen van afval stevig tegen te gaan.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA