Algemeen

AED-apparaat in Notenbuurt d.m.v.crowdfunding actie

Door een tv-reclame ontstond bij actieve bewoonster en BHV-er Amanda Krul het idee om een AED aan te schaffen voor de Notenbuurt. Er zijn relatief veel oudere bewoners in de Notenbuurt. Verder ligt de wijk geïsoleerd, ver van winkels en welzijnsvoorzieningen waar tegenwoordig vaak een AED apparaat hangt. Daarom was het wenselijk om een AED in de Notenbuurt te hebben.

Voor de aanschaf van een AED is Amanda Krul een crowdfunding actie gestart. Zij heeft zelf flyers gemaakt en deze verspreid door de gehele Notenbuurt, posters gemaakt en opgehangen bij de Buurtkamer en is bij bedrijven die gevestigd zijn in de Notenbuurt binnen gestapt met het verzoek de poster op te hangen. Op Facebook heeft zij veel reclame gemaakt voor de crowdfunding actie.

Deze actie heeft de sociale Cohesie verhoogd. Het was echt een initiatief vanuit en door bewoners. Inmiddels is door de crowdfunding actie een AED apparaat aangeschaft. Deze is opgehangen aan de muur bij de Buurtkamer, Walnootstraat 181.

Een AED-apparaat kost ± € 2.800,00. Voor de aanschaf van het apparaat in de Notenbuurt is € 1.660,00 door crowdfunding betaald, € 1.100,00 is door Philips en de Hartstichting betaald. Onderhoud is geregeld vanuit Hartstichting en Philips, inclusief 5 jaar onderhoud. Een aantal bewoners uit de Notenbuurt heeft al een cursus gedaan hoe zij met een AED moeten werken. De dames van de Buurtkamer gaan ook een cursus volgen.
Wilt u ook een AED apparaat voor uw buurt of vereniging? Kijk dan voor meer info op www.hartstichting.nl.
Begin februari is er al een eerste melding op het apparaat in de Notenbuurt geweest. Ambulancepersoneel was snel ter plekke dus gebruik van de AED was uiteindelijk niet nodig. Elk jaar krijgen in Nederland 1700 bewoners buiten het ziekenhuis een hartaanval op straat.

Op woensdag 13 maart a.s. opent stadsdeelwethouder Rachid Guernaoui om 14.00 uur de AED in de Notenbuurt.
Locatie: Buurtkamer Notenbuurt, Walnootstraat 181 Den Haag. Er is een koffiekar aanwezig en voor iets lekkers wordt gezorgd.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA