Algemeen

Aantal oplaadpalen in Den Haag blijft groeien

Den Haag heeft de 1000ste oplaadpaal voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Om ervoor te zorgen dat elektrische rijders gemakkelijk en snel een laadpunt kunnen vinden, plaatst de gemeente oplaadpalen op straat. De komende jaren wordt verder gebouwd aan het laadnetwerk van ‘gewone’ oplaadpalen en snellaadstations. De gemeente Den Haag stimuleert elektrisch rijden, omdat het bijdraagt aan het gezonder maken van de lucht.

Wethouder Liesbeth van Tongeren van Duurzaamheid en Energietransitie (zie de foto): "De stekkerauto is de auto van de toekomst. Elektrisch autorijden moet even makkelijk worden als rijden in een benzine- of dieselauto. Ik ben er trots op dat ik afgelopen maandag de duizendste oplaadpaal mocht onthullen."

20 miljoen kilometers
Sinds 2015 is het aantal oplaadpalen verdubbeld, terwijl het aantal kilometers meer dan verdrievoudigd is. Er rijden per maand naar schatting structureel zo’n 2000 en incidenteel ongeveer 6500 Hagenaars elektrisch. Samen reden zij in 2018 zo’n 20 miljoen kilometers. En dat bespaart ook een grote hoeveelheid CO2.

Foto Jurriaan BrobbelDE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA