november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LHU Original Dutch Deeggarde Review 2022

We selecteren deze producten onafhankelijk – als u via een van onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Alle prijzen waren correct op het moment van publicatie.

Na bijna een decennium van het ontwikkelen en testen van recepten voor mijn website Donderdagavond Pizza, heb ik een indrukwekkende (hoewel sommigen misschien overdreven) hoeveelheid apparatuur voor het maken van pizza’s verzameld. Oké, klaar? Ik heb zes verschillende pizzasnijders, vijf bakschillen (inclusief metaal- en houtsoorten) en vier ronde pizzapannen (omrand, plat, getextureerd, en geperforeerd). Er is ook een stalen bakplaat die altijd in mijn oven leeft en nog drie zware bakoppervlakken (cordieriet, keramiek en gietijzer) gestapeld op een plank in de kelder. In de achtertuin staat een op hout en propaan gestookte pizzaoven. Wauw.

ik heb dit gekocht deegmixer ongeveer vijf jaar geleden, en het werd al snel het ding waar ik naar reik als ik bijna alles moet mixen. Nu is de enige keer dat ik mijn elektrische mixer uit de kelder hijs voor: Huisgemaakte slagroomdubbele porties royal icing, en extra stijve peperkoek en koekjesdeeg die te dik zijn voor mijn deegklopper.

Ook bekend als de Deense deegklopper of brodpisker, bestaat deze swirly-whirly tool uit een enkel stuk stijf roestvrij staal in de vorm van het @-teken en een handvat van 12 tot 14 inch. Mijn LHU deegklopper heeft een 13,5-inch houten handvat, maar er zijn andere stijlen met metalen of plastic handvatten. Het losse spoelontwerp maakt het uniek handig voor het mengen van plakkerig, gegist deeg en ander stijf beslag dat anders op een houten lepel zou klodderen of de slanke lussen van een ballongarde zou verstoppen (ik kijk naar jou, pizza deeg!).

READ  Hockey World Cup Live Score: Nederlanders verslaan AUS en pakken brons, Finale als volgende

Maar dat is nog maar het begin van de vele toepassingen van deze toverstok.

Wat maakt de LHU-deeggarde geweldig?

U kent de gemeenschappelijke regel in de meeste bakrecepten: “Niet te lang mixen“? Nou, dat is een ander probleem dat de deegklopper oplost. De stevige dubbele lussen zijn ver uit elkaar geplaatst en glijden gemakkelijk door het beslag, waarbij ingrediënten worden gecombineerd zonder de glutennetwerken te creëren die gebakken goederen taai en dicht kunnen maken in plaats van zacht en zacht te zijn. Bovendien helpt het je om delicate ingrediënten zoals verse frambozen door een beslag te roeren zonder ze fijn te stampen. Het is ook mijn go-to voor het vouwen van chocoladeschilfers, haver en rozijnen in Koekjesbeslag.

Wat de hartige kant betreft, is de LHU-deeggarde ideaal voor polenta en haver, die constant moeten worden geroerd om klonteren te voorkomen en lastig zijn om van houten lepels te verwijderen. Het platte, opgerolde ontwerp houdt de korrels niet alleen lekker glad terwijl ze koken, maar je kunt ook in de bodemranden van de pot komen om aanbranden te voorkomen. Daarom pak ik altijd mijn deegklopper rijst roeren en pluis het na het koken in de pan.

Tijd om die zware keukenmixer van het aanrecht te halen en te genieten van de luxe van extra voorbereidingsruimte; je hebt die clunker niet meer nodig tot de tijd voor het bakken van koekjes.