september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lady Dutch overweldigt Fairfield, 79-27 | Pelle

PELLA – Een niet-conferentie-ontmoeting was dinsdagavond in Pella van de tap toen de Fairfield Lady Trojans de stad binnen waaiden op de staart van een sterke zuidoostenwind. Toen de Trojanen in Pella aankwamen, botsten ze halsoverkop op een sterker koufront vanuit het noorden, een afgesloten Pella-verdediging. Die verdediging groef 32 Trojaanse omzetten uit en zette veel van die omzetten om in punten.

In het begin verliep het voor beide teams traag, aangezien Pella na zes minuten spelen moeite had om een ​​9-8 voorsprong te nemen. Het was een driepuntskorf, een inside-emmer en een paar vrije worpen van Mia Warner en een rebound-putback van Hailey Van Vark die goed waren voor de Pella-punten. Fairfield counterde met drieën van Savannah Hollander en Maddie Jones en een ontsnappingskorf van Jones.

Toen kwamen de wielen van de strijdwagen voor de Trojanen. De laatste twee minuten van het eerste kwart en de eerste vier minuten van de tweede periode ging Oranje op een 25-2 run. De Trojanen waren aan het wankelen en konden nooit meer herstellen toen Pella uitrolde naar een overwinning van 79-27.

Een run van 31-4 in het tweede kwart zorgde voor een 49-12 voorsprong van Oranje tijdens de rust en dankzij de genaderegel van 35 punten kon de tweede helft worden gespeeld met een lopende klok. In die grote serie sloeg de Nederlander van binnen en van buiten toe. Ze gingen achter de driepuntsboog voor zes manden. Twee van die manden waren van Kennedy Van Vark, terwijl Eliza Van Zee, Tristian Gordon, Mia Warner en Abby Warner elk een triple noteerden.

READ  Na de chaotische exodus worstelen Afghanen in Nederland om stabiliteit te vinden

De enige punten die de Trojanen in de tweede strofe konden verzamelen, waren afkomstig van een inside basket van Grace Lyon en een drive-shot van Ashlyn Lisk.

De Nederlanders gingen in de tweede helft terug in de boog en scoorden op een reeks basisschoten, drives en ontsnappingsmanden. Tegen het einde van de derde periode was de voorsprong gegroeid naar 65-18 toen Oranje dichter bij de definitieve cijfers kwam.

“We begonnen traag”, zei Pella-coach Blaine Forsythe. “Zelfs als de schoten niet vielen, was ik blij met hoe ze werden ingebeld en hoe ik op kleine details kon letten. We zijn gewoon blijven spelen zoals we willen spelen. We konden vaak van verdediging wisselen en daardoor raakten ze uit balans. We speelden veel kinderen en we konden werken aan dingen die we moeten doen om beter te worden.

Mia Warner leidde een kwartet van Nederlandse wapens met 20 punten, terwijl Abby Warner binnenkwam met 11 punten en Gordon en Kennedy Van Vark elk 10 punten leegmaakten. Hailey Van Vark zat bijna in de dubbele cijfers met negen punten. Lisk was de enige Trojan in het dubbelspel met 13 punten, waaronder drie baskets van achter de boog. Hollander volgde met acht punten.

De Lady Dutch reizen vrijdag naar Newton voor een sleutelgevecht op de Little Hawkeye Conference, terwijl de Trojanen thuis tegen Burlington zijn.

Fairfield 8 4 6 9 – 27

Pella 18 31 16 12 – 79

Fairfield-score (FG FT-FTA Pts) – Ashlyn Lisk 5 0-0 13, Grace Lyon 1 0-0 2, Savannah Hollander 2 3-6 8, Maddie Jones 1 0-0 2, Briana Steele 1 0-2 2. Team 10 3-8 27. Driepuntsgoals (4) – Lisk 3, Hollander 1.

READ  FUNCTIE-Slachtoffers van Nederlandse kinderopvangtoeslag schandaal worstelen om verder te komen

Fairfield Rebounds (14) – Hollander 4, Steele 3, Lisk 2, Jones 2, Addison Ferrell 2, Lyon 1.

Fairfield steelt (4) – Hollander 3, Ferrell 1

Fairfield helpt (2) – Lisk 1, Maddy Martin 1.

Pella-score (FG FT-FTA Pts) – Kelsey Tauke 1 0-0 2, Abby Warner 5 0-3 11, Tristian Gordon 3 0-0 1, Kylie Tauke 1 0-0 2, Kennedy Van Vark 4 0-0 10 , Mia Warner 7 4-5 20, Jenna Oltman 1 0-0 2, Hailey Van Vark 4 1-2 9, Maggie Thompson 3 0-0 6, Eliza Van Zee 3 1-2 7. Team 27 6-12 79. Driepuntsgoals (7) -M. Warner 2, K. Van Vark 2. A. Warner 1, Gordon 1, Van Zee 1.

Pella rebound-leiders – H Van Vark 7, M. Warner 6, A. Warner 3

Pella stelen leiders – M. Warner 5, A. Warner 4, K. Van Vark 2, H. Van Vark 2

Pella assisteert leiders – A. Warner 4, M. Warner 4, K. Van Vark 3, H. Van Vark 1.