juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kylian Mbappé had twee dagen voor de Franse EK-clash met Nederland wat training gehad

Kylian Mbappé had twee dagen voor de Franse EK-clash met Nederland wat training gehad

PADERBORN, Duitsland – Kylian Mbappe miste het grootste deel van de trainingssessie van het team op 19 juni, twee dagen voor de cruciale Euro 2024-wedstrijd van Frankrijk tegen Nederland in Leipzig, nadat hij zijn neus had gebroken tijdens de openingszege van zijn land tegen Oostenrijk.

De aanvoerder van Frankrijk raakte geblesseerd bij een botsing met Kevin Danzo aan het einde van een 1-0 overwinning op 17 juni, toen zijn neus hard in aanraking kwam met de schouder van de Oostenrijkse verdediger.

Mbappé vertrok met zijn shirt onder het bloed nadat Maximiliaan Wobber door een eigen doelpunt Frankrijk op voorsprong bracht.

De 25-jarige miste de start van de teamtraining voordat hij met een gipsverband op zijn neus het veld op ging om zelfstandig te trainen met een fitnesstrainer.

Na een paar korte pasjes te hebben uitgewisseld met de fitnesscoach, ging de sterspits samen met zijn Franse teamgenoten naar de schiettraining.

Op 18 juni gaven de coaches van het team aan dat Mbappe een “twijfel” had voor de wedstrijd tegen de Nederlanders.

De Franse voetbalbond zei dat Mbappé tests onderging in een ziekenhuis in Düsseldorf voordat hij zich weer bij de Franse ploeg voegde in Paderborn.

Ze zeiden dat hij geen operatie nodig heeft en dat de nieuwe aanwinst van Real Madrid zal worden voorzien van een masker zodat hij “na een periode van behandeling” weer in actie kan komen.

Als Mbappe niet beschikbaar is, zal de Franse topscorer Olivier Giroud hem vervangen voor de wedstrijd van 21 juni.

Frankrijk en Nederland zijn gezamenlijke leiders van Groep D nadat beide teams hun openingswedstrijden wonnen, waarbij Nederland op 16 juni Polen met 2-1 versloeg. AFP

READ  Alle Hens on Deck: Politici moeten Engelse woorden uit de Nederlandse taal verwijderen