January 24, 2021

KKR Nederlandse studentenhuisvesting m 190 miljoen Greystar & Seoure | Nieuws dat verkoopt aan

Private equity firma KKR heeft twee verbeteringen aan studentenhuisvesting in Nederland verkocht aan een wereldwijde huisvestingsfondsmanager voor $ 190 miljoen. Greystar Real Estate Partners En het Belgische bedrijf Sior Student Housing.

Crestor KKR kocht een campus van 680 units in Utrecht, en Sior kocht de Zernik-toren, die ongeveer 700 units telt in Groningen.

Graystar zei dat het 0,598,5 miljoen had betaald voor het onroerend goed in een transactie buiten de markt, en Sior zei dat het 0,51,51,5 miljoen had geïnvesteerd.

KKR bouwt sinds 2018 studentenwoningen in Nederland, in een joint venture met Round Hill Capital, als onderdeel van een plan om de groeiende vraag naar hoogwaardige betaalbare huisvesting voor studenten en young professionals in heel Europa te benutten.

De 23 verdiepingen tellende Gennick Toren in Groningen is onlangs in augustus van dit jaar geopend, waarna deze de volledige bezetting bereikte met 698 volwaardige zelfstandige studio’s. Het is gelegen nabij het stadscentrum en de studentencampus Greningen in Croningen, een van de top 4 studentensteden van Nederland.

De campus in Utrecht is verdeeld in 682 units tussen het nieuwbouwgebouw van 24 verdiepingen en de gerenoveerde voormalige ziekenhuisunit, die in oktober 2020 is opgeleverd met negen verdiepingen, gelegen nabij de Universiteit van Utrecht en het stadscentrum.

De dubbele verkoop werd op dezelfde manier geëlimineerd in mei toen KKR de woongebouwen verkocht aan de aandeelhouders van GIC en Orange Capital.

KKR zei dat het verdere investeringsmogelijkheden in Nederland zal blijven evalueren, inclusief de verwerving van bestaande activa, de oprichting van slaapzalen voor studenten die zijn gebouwd voor een nieuw doel, termijnfinanciering en de conversie van activa in geselecteerde universiteitssteden en dorpen in heel Europa.

READ  Nederlandse liefde verspreiden - bij ons

Sepp de Avonso, Managing Director European Real Estate bij KKR, zei: “Door deze investeringen hebben we geholpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar kwalitatief goede en goed gelegen betaalbare huisvesting in Nederland, wat ook bijdraagt ​​aan de lokale gemeenschap en economie.

“We zien Nederland als een belangrijke vastgoedmarkt en zullen blijven zoeken naar mogelijkheden om te investeren in het leveren van kwaliteitsactiva met het voordeel van een continue vraagpijplijn.”

Greystar zei dat het zich zal concentreren op het leasen van de resterende units op de Utrechtse campus, voornamelijk gelegen in het onlangs gerenoveerde ziekenhuisgebouw, en het introduceren van zijn wereldwijde operationele platform op de site.

Mark Kuipers, algemeen directeur Nederland bij Greystar, zei: “Dit pand is een geweldig voorbeeld van studentenhuisvesting van de volgende generatie die past bij onze functionele visie en perfect past in een van onze doelmarkten voor uitbreiding.

“De studentenpopulatie in Utrecht, die voornamelijk uit Nederlanders bestaat, is de afgelopen 15 jaar met 40% gestegen en er is momenteel een tekort van ongeveer 5.500 eenheden om aan de vraag te voldoen, evenals een tekort aan nieuwe groei aan de horizon.

“Het tekort aan kwaliteit is nog groter. Deze aantrekkelijke marktfundamenten in combinatie met de locatie, de kwaliteit van de productie en de verwachte opbrengsten maken dat dit de meest wenselijke transactie is die comfortabel binnen onze strategie past. “

Sior zei dat de overname van de Jernick Tower haar derde bezit in Croningen zou worden en de omvang van haar Nederlandse portefeuille zou vergroten tot ongeveer b1 miljard.

READ  Brexit News Live: de laatste updates als EU-bedrijven leveringen in het VK weigeren

Christian Tunisen, CEO van Sior, zei: “We zijn erg trots dat deze high-end, gloednieuwe functionele toren een solide voet aan de grond legt in het hart van een van de belangrijkste studentensteden van Nederland. Ernstig tekort aan kwaliteitsvolle studentenhuisvesting. “