January 24, 2021

Kerst, Nederlandse vergrendeling: Duitsland wil ingeënt worden met het COVID-19 bulletin

– Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spann Druk op Europese farmaceutische producten in de EU om het vaccin van Pfizer en Bioendech goed te keuren Het is al gepubliceerd in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. “Ons doel is goedkeuring vóór Kerstmis, zodat we dit jaar kunnen beginnen met vaccineren”, zei hij.

Italië zou met Kerstmis nieuwe beperkingen moeten opleggen Premier Giuseppe Conte zegt de verspreiding van het virus te vertragen en een derde golf van ‘catastrofale’ Afdrukken.

– Een nieuwe In Nederland geldt voor vijf weken een landelijke lock-out Scholen, basisbenodigdheden, musea en sportscholen zijn tot 19 januari gesloten.

Strikte beperkingen op het hele continent na aankondigingen van vaccintesten versterken het marktvertrouwen.

H&M, ‘s werelds op een na grootste moderetailer, zei dat de omzet in lokale valuta in het vierde kwartaal met 10 procent is gedaald. Met een recessie in de laatste maand als de tweede golf van coronavirus de kosten onder controle houdt.

– Amerikaanse veehouders zeggen dat er een oproep is voor meer dierproeven Wild nertscoronavirus ontdekt in Utah. De zaak “versterkt de behoefte aan monitoring en waakzaamheid van wilde dieren”, zegt Dan Horton, een dierenarts aan de Universiteit van Surrey in het VK.

Extra voorzichtigheid is geboden bij het opnieuw activeren van vliegtuigen in langdurige opslag tijdens uitbraken, Regelgevers en verzekeraars hebben verklaard. Ze wijzen op pilootroest, onderhoudsfouten en insectennesten die gevoelige sensoren blokkeren.

Sharon Osborne, in de VS gevestigde Britse tv-persoonlijkheidstest positief Zijn officiële Twitter-account zegt dat hij naar huis zal terugkeren voor COVID-19 en na een kort verblijf in het ziekenhuis.

READ  Laatste coronavirus: een brand in de fabriek van 's werelds grootste vaccinproducent heeft 5 mensen gedood

Een Britse man steekt de Ierse Zee over van Schotland naar het eiland Man – een reis van vier en een half uur – jetski, Zijn vriendin zit vier weken vast wegens het overtreden van de controles op het coronavirus. Dale McLaughlin, die nog nooit op een jetski heeft gereden, liep nog eens 25 kilometer naar het huis van zijn vriendin in Douglas.

Klik: Tien dingen die kunnen veranderen als er geen Brexit-handelsovereenkomst komt

Rahul Pathak in Madrid

De minister van Volksgezondheid van het land heeft gewaarschuwd dat als genoeg mensen het COVID-19-vaccin nemen, Spanje volgende zomer immuniteit voor kuddes kan ontwikkelen.

Zonder Salvador zal het vaccinatieprogramma van het land, dat naar verwachting in januari begint, tegen juni 2021 tweederde van de 47 miljoen inwoners van het land vaccineren.

De hoop van Ziek komt van een recente studie waaruit bleek dat Spanjaarden in Europa de meest verdachte waren als het ging om het COVID-19-vaccin.

Hij zei dat de eerste vaccins tegen het coronavirus vanaf 4 januari in Spanje zouden kunnen arriveren, zodra ze zijn goedgekeurd door de European Pharmaceuticals Association (EMA).

Bij Naveed Jaberg in Londen

Bijna 11 miljoen mensen in en rond Londen zullen sinds woensdag aan de hoogste COVID-19-beperkingen gaan. Dit betekent dat 61 procent van de Britse bevolking in tier 3-gebieden zal leven, met ernstige beperkingen in hun leven.

De Britse regering zegt een nieuwe stam van het coronavirus te hebben ontdekt die bijzonder actief blijkt te zijn in sommige delen van het land met toenemende infectiecijfers. Maar het heeft oproepen afgewezen voor een heroverweging van zijn besluit om de hereniging van huizen vóór Kerstmis toe te staan ​​in een nationale versoepeling van de regels. Wetenschappers waarschuwen dat dit kan leiden tot meer gevallen en sterfgevallen.

READ  Nederland behoort tot de top 10 van gelukkigste landen ter wereld

Er zijn zorgen over de economische schade die ernstige beperkingen kunnen veroorzaken. Uit recente cijfers blijkt dat er 819.000 minder mensen een Brits loon hadden in vergelijking met het begin van de epidemie.

Demonstranten verzetten zich tegen de Britse viruscontroles omdat Londen op het hoogste niveau staat. / David Cliff / Narpoto / Getty

Demonstranten verzetten zich tegen de Britse viruscontroles omdat Londen op het hoogste niveau staat. / David Cliff / Narpoto / Getty

Tony Waterman in Brussel

Coronavirusinfecties zijn in België een hoek omgeslagen … maar in een zorgwekkende richting is het aantal gevallen nu verdrievoudigd.

Gemiddeld werden de afgelopen week 2.274 besmettingen per dag gemeld, een stijging van 6 procent ten opzichte van de week ervoor. Aangezien de reproductiesnelheid lager is dan één, kunnen de overheid en gezondheidsfunctionarissen gedwongen worden om nieuwe regels in te voeren wanneer ze op vrijdag bijeenkomen – een week voor de kerstvakantie.

Het dodental van het land heeft ook een nieuwe mijlpaal bereikt, met in totaal 18.054 mensen die door het virus zijn omgekomen sinds de uitbraak begon.

Linda Kennedy in Boedapest

De eerste batch van het COVID-19-vaccin zal naar verwachting eind december in Hongarije aankomen, zei premier Viktor Orban. Het land heeft een overeenkomst getekend met elke “serieuze vaccinfabrikant” omdat het onderhandelt met “oostelijke en westerse” landen.

Elk vaccin dat tegen het einde van december komt, zal klein zijn en massale vaccinaties zullen pas in 2021 beginnen, zei een van de beste epidemiologen van het land.

Hongarije heeft in totaal 17,5 miljoen vaccindoses van verschillende fabrikanten gebouwd. In de afgelopen 24 uur zijn 3.470 nieuwe infecties vastgesteld en 165 doden.

READ  KKR Nederlandse studentenhuisvesting m 190 miljoen Greystar & Seoure | Nieuws dat verkoopt aan

Jens Spoon streeft ernaar om vóór Kerstmis goedkeuring te krijgen om het vaccin te gebruiken. / Daniel Kerman / AFP

Jens Spaan streeft ernaar om vóór Kerstmis goedkeuring te krijgen om het vaccin te gebruiken. / Daniel Kerman / AFP

Van onze wereldwijde hogescholen

CGTN China: Op Chinees grondgebied zijn 17 nieuwe COVID-19-gevallen gemeld

CGTN USA: ‘Cures’: Amerikaanse gezondheidswerkers beginnen te worden gevaccineerd

CGDN Afrika: De COVID-19-patiënten in Kenia werden met hoge rekeningen ontslagen nadat ze in het ziekenhuis waren opgenomen

Inschrijven Hier Ontvang het COVID-19 Europe Bulletin rechtstreeks in uw inbox.

CGTN Europe heeft diepgaande informatie verstrekt over het nieuwe Corona-virusverhaal. Hier U kunt essentiële informatie over de crisis lezen.

Bron (nen): Reuters, AFP