december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jack Wilshere vindt Nederlandse speler die Liverpool wil een juweeltje

Jack Wilshere is opgetogen over de gerapporteerde Liverpool-doelwit en Juventus centrale verdediger Matthijs de Ligt op talkSPORT (17:42 uur, 7 juli 2022).

De voormalige Arsenal-middenvelder is van mening dat De Ligt, gekoppeld aan een overstap naar het Liverpool van Jurgen Klopp, een van de beste centrale verdedigers ter wereld is.

TMW meldde op 21 juni dat Liverpool de 22-jarige Nederlandse internationale centrale verdediger in de zomerse transferperiode wil contracteren.

De Premier League-club wil naar verluidt samenwerken met De Ligt met Virgil van Dijk in het hart van de Liverpool-defensie.

Het zou een ‘droom’ zijn voor de Reds, volgens TMW.

Foto door Sportinfoto/vi/DeFodi Images via Getty Images

Jack Wilshere op Liverpool-doelwit Matthijs de Ligt

Wilshere zei over De Ligt op talkSPORT (17:42 uur, 7 juli 2022): “Hij is een topspeler, waarschijnlijk een van de vijf beste centrale verdedigers van de wereld op dit moment.”

Kan er een overdracht plaatsvinden?

Naar onze mening is het onwaarschijnlijk dat Liverpool Matthijs de Ligt in de zomerse transferperiode van Juventus kan halen.

TMW heeft gerapporteerd dat de ontsnappingsclausule van de Nederlander € 125 miljoen (£ 106 miljoen) is.

Gezien het feit dat Joe Gomez zojuist een nieuw contract heeft getekend bij Liverpool, denken we niet dat The Reds meer dan £ 100 miljoen zullen uitgeven aan een nieuwe centrale verdediger in de zomerse transferperiode.

Bovendien zijn clubs als Chelsea en Bayern München geïnteresseerd in de voormalige Ajax-ster.

READ  We moeten ons snel aanpassen aan Nederlandse tegenstanders