september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël, Nederlandse expertise aangeboord voor afdeling watervoorziening

Delon Porcalla – De Filippijnse ster

27 december 2022 | 00:00

MANILLA, Filippijnen – De regering zoekt de expertise van Israëlische en Nederlandse functionarissen in het beheer van het water van het land, aangezien de regering-Marcos van plan is een Department of Water Resources op te richten dat de bron zal moderniseren en reguleren.

vertegenwoordiger Joey Salceda, voorzitter van de commissie Wegen en Middelen van het Huis van Afgevaardigden, zei dat hij contact heeft met de Israëlische ambassadeur Ilan Fluss en de Nederlandse ambassade in overeenstemming met een wetsvoorstel over deze kwestie.

“Deze twee landen zijn de beste partners om van te leren. Eén had te weinig water en is nu een landbouwgigant in het Midden-Oosten”, zei het Albay-congreslid, verwijzend naar Israël, in de hoop de beste waterpraktijken van het land te kopiëren.

“De andere is in een existentiële strijd tegen te veel water en is nu ’s werelds belangrijkste bron van waterbeheertechnologie. Ze gingen om met de extremen. Ze zouden dus de beste inzichten hebben in zowel een gebrek aan als een teveel aan water, ‘zei Salceda.

Hij zei dat Fluss in feite zijn “enthousiasme voor uw interesse in de technologie en innovatie van Israël” in de watersector had uitgedrukt. De ambassadeur drong er vervolgens bij Salceda op aan een “samenwerking” op zich te nemen en nodigde hem zelfs uit “voor een studiereis in Israël over de kwestie”.

Salceda leidt de technische werkgroep die het wetsvoorstel van het Huis opstelt om een ​​Department of Water Resources op te richten.

“Ik hoop ook technische experts uit te nodigen, het inhuren van hun experts aan te moedigen, zodat we kennisoverdracht kunnen doen en ons partnerschap kunnen bundelen tot een groot meerjarig pakket met onze multilaterale partners”, zei hij.

READ  Nederlandse spits Vivianne Miedema loopt gescheurde ACL op en neemt niet deel aan WK 2023

Salceda, die het Presidential Legislative Liaison Office de opdracht gaf om de uitvoerende agentschappen te verzamelen en met een administratieve versie van de SONA-prioriteit (State of the Nation) te komen, zwoer dat het Huis de waterregulering tijdens de kerstvakantie zal bestuderen.

Hij hoopt dat het college en de Kamer “met een nieuwe, samenhangende en complete visie op de watersector kunnen komen”.

“Over het algemeen willen we de manier waarop aspecten van de energiesector worden gereguleerd, nabootsen. Een NEA-equivalent (National Electrification Administration) voor toegang tot water voor missionarissen. Een TransCo (National Transmission Corp.) voor watertransmissie. Een Napocor (National Power Corp.) voor wateropwekking. En een ERC (Energy Regulatory Commission) om de watertarieven te reguleren.”

Salceda wil ervoor zorgen “dat als je een dam wilt bouwen, je weet waar je heen moet. Wanneer u een water- of rioleringsleiding wilt aanleggen, weet u waar u moet zijn. In tegenstelling tot nu, wanneer de regelgeving extreem onsamenhangend is.”

Het hele punt, volgens hem, “is dat je een toporgaan wilt dat de waterregelgevende instanties verzamelt als één familie die met elkaar praat.”