Celtic’s reis naar Kilmarnock zal zijn team dit seizoen de eerste uitdaging bieden om om te gaan met de eigenaardigheden die inherent zijn aan het spelen op plastic. Hoewel de mannen van Postecoglou de leiding hadden tijdens hun laatste bezoek aan Livingston, gedijen ze niet goed bij hen tijdens zijn eerste campagne. Ze leden nederlagen weg naar Bodo/Glimt en in Almondvale, evenals een moeilijke Schotse bekerwedstrijd op Alloa’s kunstgrasveld. De Australiër staat sympathiek tegenover de economische vereisten die aan het gebruik ervan ten grondslag liggen, maar gelooft in een ideale wereld dat hij zijn ploeg zou voorbereiden op een Rugby Park-ontmoeting op gras, en dat zou het geval zijn voor elke competitiewedstrijd. Zoals Nederlanders aan het werk zijn, is vorig jaar een stimuleringsregeling geïntroduceerd waarbij topvliegclubs met plastic velden E350.000 krijgen aangeboden om over te stappen op natuurlijke of hybride oppervlakken.
“Je begrijpt de redenering erachter, maar vind ik ze leuk? Nee,” zei de Celtic-manager. “Ik denk dat ze het spel veranderen. Vind ik dat de eredivisie ze moet hebben? Bij voorkeur niet, maar ik begrijp waarom ze er zijn. . ” en terwijl ze er zijn, moet je er gewoon mee afrekenen. Er is genoeg bewijs over de hele wereld dat sommige landen die kant op zijn gegaan – de Nederlanders deden dat zeker – en ze begrijpen het en keren terug naar grasvelden omdat het gewoon meer een natuurlijk spel.
“Hoezeer de kunstgrasvelden ook proberen na te bootsen wat er op een grasveld gebeurt, het is een ander spel. Dat heeft mijn voorkeur, ik mag ze niet, ik vind het niet zo’n goed spektakel voor de supporters, dat is echt de ultieme business waar we in zitten. Maar ik kan begrijpen waarom clubs ze hebben. Er zijn financiële overwegingen waar onze club gelukkig niet mee te maken heeft. Anderen wel, en daarom nemen ze die beslissingen.”
More Stories
3 redenen waarom de MotoGP in San Marino zo populair is!
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld