november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Ik vind ze niet leuk’: Celtic’s Ange Postecoglou moedigt Schotland aan om mee te doen en Nederlands te worden

Het Rugby Park-veld van Kilmarnock is een van de twee kunstmatige oppervlakken in de cinch Premiership, maar Celtic Ange Postecoglou is van mening dat het beter zou zijn als er geen in de hoogste klasse zou zijn, waarbij het spel veranderde door op plastic te spelen. (Foto door Rob Casey/SNS Group)

Celtic’s reis naar Kilmarnock zal zijn team dit seizoen de eerste uitdaging bieden om om te gaan met de eigenaardigheden die inherent zijn aan het spelen op plastic. Hoewel de mannen van Postecoglou de leiding hadden tijdens hun laatste bezoek aan Livingston, gedijen ze niet goed bij hen tijdens zijn eerste campagne. Ze leden nederlagen weg naar Bodo/Glimt en in Almondvale, evenals een moeilijke Schotse bekerwedstrijd op Alloa’s kunstgrasveld. De Australiër staat sympathiek tegenover de economische vereisten die aan het gebruik ervan ten grondslag liggen, maar gelooft in een ideale wereld dat hij zijn ploeg zou voorbereiden op een Rugby Park-ontmoeting op gras, en dat zou het geval zijn voor elke competitiewedstrijd. Zoals Nederlanders aan het werk zijn, is vorig jaar een stimuleringsregeling geïntroduceerd waarbij topvliegclubs met plastic velden E350.000 krijgen aangeboden om over te stappen op natuurlijke of hybride oppervlakken.

“Je begrijpt de redenering erachter, maar vind ik ze leuk? Nee,” zei de Celtic-manager. “Ik denk dat ze het spel veranderen. Vind ik dat de eredivisie ze moet hebben? Bij voorkeur niet, maar ik begrijp waarom ze er zijn. . ” en terwijl ze er zijn, moet je er gewoon mee afrekenen. Er is genoeg bewijs over de hele wereld dat sommige landen die kant op zijn gegaan – de Nederlanders deden dat zeker – en ze begrijpen het en keren terug naar grasvelden omdat het gewoon meer een natuurlijk spel.

READ  De Nederlandse robotarm gaat na 35 jaar de ruimte in

“Hoezeer de kunstgrasvelden ook proberen na te bootsen wat er op een grasveld gebeurt, het is een ander spel. Dat heeft mijn voorkeur, ik mag ze niet, ik vind het niet zo’n goed spektakel voor de supporters, dat is echt de ultieme business waar we in zitten. Maar ik kan begrijpen waarom clubs ze hebben. Er zijn financiële overwegingen waar onze club gelukkig niet mee te maken heeft. Anderen wel, en daarom nemen ze die beslissingen.”

Een bericht van de redactie:

Bedankt voor het lezen van dit artikel. We zijn meer dan ooit afhankelijk van uw steun, aangezien de verandering in consumentengewoonten als gevolg van het coronavirus gevolgen heeft voor onze adverteerders. Als je dat nog niet hebt gedaan, overweeg dan om onze vertrouwde, op feiten gecontroleerde journalistiek te steunen door een digitaal abonnement af te sluiten.