november 29, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hong Kong wint, maar PNG gaat door terwijl Nederlanders Oeganda verpletteren

Nederland presteerde donderdag in hun laatste groepswedstrijd dominant door Oeganda met 97 runs te verslaan en de halve finale te bereiken, waar Papoea-Nieuw-Guinea zich bij hen zal voegen, ondanks het kleine verlies van de Barramundis tegen Hong Kong.

De Nederlandse innings, ingebracht door Kenneth Waiswa, begonnen aarzelend toen Frank Nsubuga Steph Myburgh afwees voordat hij had gescoord en Bas de Leede volgde kort daarna, achterop gepakt door Fred Achelam op de bowling van Juma Miyagi.

Maar nu voegde Tom Cooper zich bij Max O’Dowd en het paar voegde 121 toe in slechts 12,1 overs voor het derde wicket in een steeds verwoestendere aanval, O’Dowd sloeg tien grenzen in zijn 57-ball 73 en Cooper, in zijn eerste echt beslissende innings sinds hij terugkeerde naar internationale kleuren, eindigend met een 42-ball 81 die 11 vieren en twee zessen omvatte en die zijn kant doorbracht naar een imposante 187 voor drie.

– Advertentie –

Het leverde hem terecht de Player of the Match-prijs op, hoewel dit nogal hard was voor Fred Klaassen, die zijn 50 . speeldee international in alle formaten, die vierde door Oeganda terug te brengen tot 27 voor vijf in zijn eerste drie overs.

De lange linkerarm wierp Roger Mukasa met de eerste bal van het Oegandese antwoord en verwijderde toen Ronak Patel met de tweede, een schreeuw van een worp die genoeg binnenzwaaide om tussen knuppel en pad te speren en de middelste stronk uit de weg te ruimen.

Klaassen liet vervolgens Simon Ssesazi betrapt worden door Cooper toen hij van de eerste bal van zijn tweede overglipte en Achelam-been beknelde – vóór twee leveringen later, voordat hij een valse slag van Waiswa veroorzaakte in zijn derde over om een ​​vangbal te geven aan Aryan Dutt op achterwaarts vierkant been en laat Oeganda wankelend achter.

READ  Duizenden protesteren tegen restricties Nederlandse overheid | Corona virus infectie nieuws

Riazat Ali Khan en Dinesh Nakrani slaagden erin een soort herstel te bewerkstelligen, meer dan een verdubbeling van het totaal voordat Nakrani door Edwards van Dutt werd verslagen. keer dat ze geen overs meer hadden.

Dutt, ingebracht voor Paul van Meekeren voor deze wedstrijd, pakte er één voor 20 uit zijn vier overs, terwijl De Leede twee voor 11 van zijn vier en Shariz Ahmad één voor 14 claimde.

De wedstrijd tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Hong Kong was ondertussen even zwaar bevochten als de wedstrijd bij Queen’s eenzijdig was.

Aangevoerd door Tony Ura’s sensationele 33-ball knock van 83, waaronder acht zessen en vier vieren, bereikten de Barramundis 185 voor zeven, Lega Siaka viel binnen met 21 en Charles Amini maakte 37.

Ehsan Khan was de keuze van de Hong Kong-bowlingspelers met drie voor 19 uit zijn vier overs, maar alle anderen kwamen binnen voor zware straf.

Ura’s inspanning werd echter geëvenaard door die van Babar Hayat, die tot nu toe een rustig toernooi had gehad, maar die nu 86 van 45 leveringen met zes vieren en zeven zessen binnenhaalde, en op 157 voor vier met nog vier overs te niet alleen op koers zijn om hun eerste overwinning te behalen, maar om dat ook te doen met genoeg over om PNG in te halen op netto run rate en zich te kwalificeren voor de halve finales.

Toen keerde Kabua Morea terug om Babar te laten vangen door Siaka, en toen zijn partner Zeeshan Ali twee ballen later ook door Siaka werd gevangen en vertrok voor een 23-ball 42 waren de Barramundis terug in het spel.

READ  Dutch Bros plant nieuwe drive-thru coffeeshop in Olathe

Norman Vanua verwijderde Ehsan Khan in de volgende over, maar er waren nog steeds slechts 11 nodig van de laatste twee overs, en Hong Kong had drie wickets in de hand.

Om hun tegenstanders in de tabel in te halen, moesten ze echter de punten binnen vier of vijf leveringen hebben, en Morea was in staat om Shahid Wasif en Scott McKechnie te beperken tot een opeenvolging van honkslagen, waardoor er effectief voor gezorgd werd dat PNG zou gaan door.

McKechnie sloeg Semo Kamea uiteindelijk tot aan de grens om de scores gelijk te maken, maar hij maakte een hole uit naar Riley Hekure bij de volgende bal, en het werd aan Shahid overgelaten om de winnende troostrun te slaan van de laatste aflevering van de 20 overs om Hong Kong te geven de overwinning.

Maar het zal Papoea-Nieuw-Guinea zijn dat Zimbabwe in de halve finale van vrijdag treft in Queen’s Athletic Club, terwijl Nederland het opneemt tegen de VS in de Bulawayo-club.

Je leest Emerging Cricket – aangeboden door een gepassioneerde groep vrijwilligers met een visie dat cricket een echt wereldwijde sport wordt, en een missie om passie te inspireren om het spel te laten groeien.

Bekijk zeker onze homepage voor al het laatste nieuws, alsjeblieft abonneren voor regelmatige updates, en volg EC op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk onze lijst met functies, landprofielen en abonneer je op onze podcast.

Steun ons vanaf US$2 per maand — en krijg exclusieve voordelen door EC Patron te worden.