January 16, 2021

Hoe werkt het virus?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei zaterdag in nauw contact te staan ​​met de Britse autoriteiten over de nieuwe COVID-19-virusvariant.

In een tweet onthulde de WHO: “Zij (Britse autoriteiten) zullen informatie en resultaten van hun analyse en vervolgonderzoek blijven delen.

Feiten over de nieuwe coronavirusstam

  • Virussen ontwikkelen of veranderen snel, vooral met de noodzaak om elk jaar nieuwe vaccins te ontwikkelen vanwege veranderingen in vitale eiwitten.
  • SARS-CoV-2 verandert ook, hoewel het over het algemeen langzamer is dan sommige andere virussen, omdat het een zelfcorrigerend mechanisme heeft dat zijn genetische sequentie relatief stabiel houdt
  • Het aantal gevallen van Covit-19 is vorige week bijna verdubbeld in Londen, met bijna 60% van deze infecties als gevolg van een nieuwe stam
  • Boris Johnson en wetenschappers legden uit dat tot 70% van het nieuwe coronavirus dat in het Verenigd Koninkrijk wordt geïdentificeerd, besmettelijk is, maar het wordt niet als erg gevaarlijk beschouwd en vaccins zouden nog steeds effectief moeten zijn.
  • Toenemend wetenschappelijk bewijs suggereert dat de nieuwe variant zich veel sneller kan verspreiden dan eerdere stammen in omloop.
  • In het verleden zijn andere stammen van het coronavirus gemeld, waaronder Minx, die besmet is met het virus.
  • Uit angst dat het zeer besmettelijk zou zijn, werd de Wereldgezondheidsorganisatie geïnformeerd. Nov.
READ  George Blake, de Brits-Sovjet-dubbelagent uit de Koude Oorlog, sterft op 98-jarige leeftijd in Moskou

Vergrendeling in Londen en Zuidoost-Engeland

Premier Boris Johnson legde ondertussen een volledige shutdown op in een poging de verspreiding van het nieuwe coronavirus naar Londen en het zuidoosten van Engeland te voorkomen.

Na dringende gesprekken met zijn superieuren over de virusmutatie, annuleerde de premier een plan om de infectieregels tijdens de vakantie vijf dagen te versoepelen. Thuismixen wordt verboden in Londen en het zuidoosten van het VK, en socialisatie wordt beperkt tot eerste kerstdag in andere delen van het VK. Inwoners in het hele land kregen te horen dat ze naar hun lokale gebieden moesten verhuizen.

De dramatische escalatie van overheidsepidemieën werd veroorzaakt door nieuwe stammen van het unieke virus in het VK.

“Wanneer het virus zijn aanvalsmodus verandert, moeten we ons beveiligingssysteem veranderen”, vertelde Johnson zaterdag op een persconferentie. “Bewijs zonder actie is dat infecties zullen toenemen, ziekenhuizen zullen toenemen en duizenden het leven zullen verliezen.”

Nederland verbiedt vluchten vanuit het VK

Nederland verbiedt vanaf zondag vluchten met passagiers uit het VK, omdat Groot-Brittannië een nieuwe coronavirusstam detecteert.

De regering zei zondagochtend in een verklaring dat het reisverbod van kracht zou blijven tot 1 januari, en voegde eraan toe dat ze de voortgang in de gaten hield en aanvullende maatregelen overwoog met betrekking tot andere vervoerswijzen.

Begin december voegde Nederland eraan toe dat een casus in het land dezelfde virale infectie aan het licht bracht als in het VK.

In een poging om de verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft de regering een “niet reizen” -advies uitgebracht, wat niet absoluut noodzakelijk is.

READ  Nieuwe Govt-19-stam in India: het verbod op vluchten vanuit het VK is verlengd tot 7 januari

(Met input van bureaus)

Abonneren Mint nieuwsbrieven

* Voer het juiste e-mailadres in

* Bedankt voor uw inschrijving op onze nieuwsbrief.