juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe Nederland al het voetbal opzij zette om de halve finales van Euro 2024 tegen Engeland te bereiken… De ploeg van Ronald Koeman is gebouwd op een sterke verdediging zonder Frenkie de Jong, waardoor fans schreeuwen om de start van Woud Wekhorst.

Hoe Nederland al het voetbal opzij zette om de halve finales van Euro 2024 tegen Engeland te bereiken… De ploeg van Ronald Koeman is gebouwd op een sterke verdediging zonder Frenkie de Jong, waardoor fans schreeuwen om de start van Woud Wekhorst.

  • vragen Het begint allemaal! EURO DAGELIJKS: Geweldig om te zien dat Bukayo Saka, het lichtgevende licht van Engeland tegen Zwitserland, ook een penalty scoort.
  • Nederland zal in de halve finales een grote bedreiging vormen voor Engeland
  • Hoewel ze geen totaalvoetbal meer spelen, zijn de Nederlanders nog steeds getalenteerd

Net als Engeland en Frankrijk was de voortgang van Nederland naar de laatste vier een overwinning van inhoud op stijl.

Het is een bittere pil om te slikken bij Total Football, maar het ontbreekt deze generatie aan creativiteit en geen enkele fan lijkt het naar zijn zin te hebben op Euro 2024.

Oranje-teamleden die in koor springen op de oude feesthit Link's Reaches ('Left to Right') van de band Snollebollekes zorgen voor hilarische beelden op sociale media.

'Het lied is erg populair in Duitsland en nu weet het hele team het', zei Stefan de Vrij nadat hij zaterdag in Berlijn zijn eerste internationale doelpunt in bijna tien jaar had gescoord in de overwinning op Turkije.

Nederland speelt geen totaalvoetbal meer, maar vormt nog steeds een grote bedreiging voor Engeland
De kant van Ronald Koeman is goed georganiseerd en heeft nu plannen om de competitie te winnen
Geen enkele fan lijkt het beter te hebben op het EK 2024 dan de Nederlandse supporters

Gouden Cockapoo

Ze zijn misschien niet gemakkelijk voor het oog, maar ze hebben negen doelpunten gescoord. Alleen Duitsland en Spanje hebben meer doelpunten gescoord in dit toernooi.

Cody Kakpo heeft er drie en werd een vierde ontzegd, wat hem gemakkelijk in de Gouden Schoen-race zou hebben gebracht, de winnaar tegen Turkije geregeerd door een eigen doelpunt van Mert Muldur.

'Het ging erin, ik vind het prima', zei Kakpo. “Winnen is belangrijk. Uiteindelijk is dat waar het om gaat. Je kunt goed voetbal spelen, maar als je niet wint, lig je eruit. Ieder land kan een beetje beter spelen, maar als je blijft winnen is het goed.

READ  De Nederlandse verkiezingswinnaar Wilders verwacht eind juni een regering te vormen
Liverpool-ster Cody Kakpo scoorde drie doelpunten in de wedstrijd en kreeg een vierde doelpunt geweigerd

Verdedigingspijlers

Ronald Koeman begint zijn tweede periode in 2023 met de belofte terug te keren naar de klassieke 4-3-3-formatie waarop de Groufiaanse voetbalfilosofieën zijn gebaseerd.

De verdediging voor Brighton-doelman Bart Verbruecken is behoorlijk behoorlijk. Nathan Ake op de linksback compenseert Denzel Dumfries, die een licentie heeft om op rechts naar voren te gaan, zodat de teamvorm verandert in een achterste drie als hij in balbezit is, zoals de mode is.

Er is een sterke chemie tussen Virgil van Dijk en Stefan de Vrij in het centrum van de verdediging

De chemie tussen aanvoerder Virgil van Dijk en De Vrij in het centrum van de verdediging laat geen ruimte voor Manchester United-doelwit Matthijs de Ligt of Tottenham-favoriet Mickey van de Ven.

Het ontbreekt hen misschien aan vooruitzicht, maar achterin zijn er genoeg opties en hun harde houding wordt geprezen, alsof Nederlanders zich kunnen losmaken van de ketenen van verwachting om een ​​bepaald soort voetbal te spelen.

De onvervangbare Frankie

Barcelona verloor eerder in de wedstrijd middenvelder Frenkie de Jong, waardoor Koeman de spelmaker werd ontnomen. Zonder hem zoekt Koeman naar balans op het middenveld. Opnieuw parallel aan Engeland.

Hij rouleerde rond diverse spelers en rekende diepgaand af met Gerdy Schouten en Dijjani Reynders naast Xavi Simons verder naar voren tegen Turkije.

Er is een domino-effect in het verschiet. Met goed doordachte verdedigingen diep in het EK en De Jong aan de bal, die het spel dirigeerde en passes gaf, presteerde Memphis Depay ondermaats als centrale spits en scoorde slechts één keer in de 3-2 nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk. Het ultieme teamspel.

Uit voorzetten zagen ze er gevaarlijker uit en de band tussen Dumfries en Gakpo blijft sterk sinds hun tijd samen bij PSV Eindhoven.

READ  De Nederlandse vleugelspeler Vicente Beujen sluit zich aan bij Aberdeen voor een contract van vier en een half jaar
Koeman zoekt bij afwezigheid van Frenkie de Jong naar balans op het middenveld

WOUT en ongeveer

Wout Weghorst heeft een lobby tegen Engeland. Hij scoorde de winnaar tegen Polen en zette de kwartfinale tegen Turkije om nadat hij van de bank kwam, een centraal punt voor Koeman's vrij stromende aanvalsmentaliteit.

'Hij is een droom om tegen te spelen', zei AK. 'Sterk in de bak en hinderlijk. Hij vecht voor alles en vlucht voor alles. Hij is een grote aanwinst voor ons. Hij gaf ons een grote aanwezigheid.

Er groeit steeds meer roep om Wood Weckhorst voor Nederland tegen Engeland

'Je kunt de vorige kruisen ophangen. Je krijgt wat meer scrimmage in de tweede ballen en de box en je creëert wat meer verwarring en ze moeten meer verdedigen.'

Als Wekhorst binnenkomt, kan Simons ondersteund worden door Debe en Kagbo.

Fris voelen

Dijjani heeft de meeste afstand afgelegd voor Rangers Dutch, maar zeven Engelse spelers hebben het meeste terrein afgelegd

De Nederlanders werden niet meegenomen naar verlengingen. Ze versloegen Roemenië met 3-0 in de laatste 16 en stelden hun voorsprong tegen Turkije met 2-1 veilig dankzij een laatste wanhopige poging en goede reddingen van Verbruecken.

Reijnders heeft voor Nederland 49,4 kilometer afgelegd in 408 minuten, 14,5 kilometer minder dan Declan Rice, die in zijn 510 minuten op het EK van 2024 meer terrein heeft afgelegd dan welke speler dan ook.

In totaal hebben zeven Engelse spelers meer terrein afgelegd dan Reijnders, die nog drie dagen de tijd heeft om te herstellen voor de halve finale van woensdag in Dortmund.