Collectief zelfstandig naamwoord dat het leven beschrijft onder de 1,5 meter (5 ft) sociale afstandseis van de Nederlandse overheid Underhall meter metering, weggelopen winnaar
De anderhalve meter lange gemeenschap is uitgeroepen tot het langste (sociale) Nederlandse woord van het jaar.
Een gezamenlijk zelfstandig naamwoord dat het leven beschrijft onder de 1,5 meter (5 ft) sociale afstandseis van de Nederlandse overheid is de nummer twee in een peiling uitgevoerd door het Von Tale Dictionary Institute.
Het lange nieuwe woord, dat in april aan het woordenboek werd toegevoegd tijdens de eerste piek van Nederlandse coronavirusinfecties, kreeg minder dan 30% van de circa 12.000 stemmen in de jaarlijkse wedstrijd.
De resultaten werden dinsdag bekendgemaakt, de dag dat Nederland begon met een zware uitsluiting van vijf weken om de laatste sterke stijging van nieuwe epidemieën het hoofd te bieden.
Op de tweede plaats stond met 11 procent de bijnaam “FabledJesfook” die Van Dale definieert als “een evenement om door de activiteit van sociale media steeds meer nieuws over samenzweringen te geven aan gebruikers van sociale media die geïnteresseerd zijn in samenzweringen”, wat hen geleidelijk aan doet geloven. “
Alle andere woorden in de top 10 houden verband met het bepalende verhaal van het jaar – de coronavirus-epidemie – en vieren de Nederlandse manier om bestaande woorden te combineren om een nieuwe gebeurtenis te beschrijven en nieuwe woorden te creëren.
Ze bevatten het woord “hostsamday”, beter vertaald als “hoest” – het gevoel dat wordt ervaren door degenen die in het openbaar hoesten tijdens epidemieën – en “lock down fist”. Afsluiten door een grootschalige virusuitbraak is essentieel.
More Stories
Contract met Dornell Collins Nederland Free Agent Royals
Aanvragen voor de vluchtelingenstatus zullen tegen 2020 met 50% afnemen als de regering de grenzen sluit
Laatste nieuws 2020: Ierse whiskymarkt met Corona Virus-COVID19-aanvalsanalyse met analyse van beste fabrikanten | Beste spelers: Beam Sundari (VS), Brown-Foreman (Nederland), Diageo (VK), Bernard Ricard (Frankrijk), William Grand & Sons (VK), enz.