juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het vertrek van bondscoach Koeman op het EK van 2024 is lastig

Het vertrek van bondscoach Koeman op het EK van 2024 is lastig

<a class="verbinding " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/netherlands/" gegevens-i13n="sec:content-canvas;subec:anchor_text;elm:context_link" data-ylk="slk:Nederland;  sec:content-canvas;subec:anchor_text;elm:context_link;itc:0"Nederland</a> Coach Ronald Koeman in de halve finales van Euro 2024 woensdag <a class= அணியிடம் தோல்வியடைந்த பிறகு தனது அணியின் ஆதரவாளர்களைப் பாராட்டுகிறார்."இணைப்பு " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/england/" data-i13n="நொடி:content-canvas;subec:anchor_text;elm:context_link" data-ylk="slk:இங்கிலாந்து; நொடி:content-canvas;subec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Engeland</a> (Kiril Kudryavtsev)” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ZdJ7df8oFXO7Rh46ommF.Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com/en/afp. co.uk/6a0acdb639c0aafd59d5b3e614b7ae85″ data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ZdJ7df8oFXO7Rh46ommF.Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenf s.com/en /afp.co.uk/6a0acdb639c0aafd59d5b3e614b7ae85″/><button class=

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman gaf woensdag toe dat de 2-1 nederlaag van zijn ploeg in de halve finale tegen Engeland “moeilijk te accepteren” was na een controversieel strafschopbesluit en een laatste snik. Ollie Watkins Het doelpunt bracht zijn team op de grond.

“Ik ben teleurgesteld over het einde van een wedstrijd die voor ons heel goed begon”, zei Koeman tegen verslaggevers in het Westfalenstadion. DortmundOranje kwam die avond al vroeg op voorsprong met een schitterend doelpunt Xavi Simons.

Harry Kane Een snelle gelijkmaker kwam uit een twijfelachtige strafschop, maar de wedstrijd ging in verlenging voordat invaller Watkins hen in de 91e minuut doorstuurde naar de finale tegen Engeland. Spanje.

Engeland kreeg na een kwartier een strafschop toen Kane een schot over de lat stuurde en werd opgevangen door de back-through. Denzel Dumfries.

Het contact was laag en ogenschijnlijk onschuldig, maar de Duitse scheidsrechter Felix Schweyer wees na zijn komst naar de VAR-monitor naar de stip.

“Wat kun je als verdediger doen? Het mag wat mij betreft geen strafschop zijn”, klaagde Koeman.

“We konden niet goed voetballen en dat komt door de VAR. Het maakt het voetbal kapot.”

Nadat hij de middenvelder in de 35e minuut had geïntroduceerd, had Koeman het gevoel dat zijn ploeg de controle had Joey Weirman Voor een gewonde Memphis Depay stond Engeland hen toe golven van aanvallen af ​​te weren.

READ  Russen steunen Oekraïne indirect door Nederlandse bloemen te kopen, zegt Kamerlid

“We hadden wat problemen op het middenveld om goede spelers als Jude Bellingham en (Bill) Foden tussen de linies te stoppen”, zei hij.

“We hadden de wedstrijd niet onder controle. We hebben enkele wijzigingen aangebracht om de controle terug te krijgen en in de laatste twintig minuten waren we de betere ploeg en vielen we aan.

“Maar de knock-out kwam binnen negentig minuten. Een prachtig doelpunt en dan is het voorbij, het is moeilijk te accepteren.”

– 'Er is een toekomst' –

De 61-jarige Koeman keert na het WK 2022 terug voor een tweede termijn als bondscoach van Nederland, waarmee hij de ploeg van Louis van Gaal naar de laatste acht leidt. Katar.

Ze stromen Duitsland Het was hun beste prestatie op het EK sinds 2004 toen ze in de halve finales werden uitgeschakeld.

“We moeten trots zijn, we hebben in deze weken veel dingen bereikt”, benadrukte Koeman, wiens team vooral werd gemist door een blessure. Barcelona de speler Frankie de Jong in competitie.

“Dit team kan meer en we hebben spelers die zich in de toekomst bij ons zullen voegen.

“Sommigen zijn niet fit genoeg om te spelen, dus we hebben een toekomst.

“We moeten een aantal aspecten verbeteren, maar we waren dicht bij de finale.”

Oranje hoopte naar Berlijn af te reizen voor de finale tegen Spanje, wat een herhaling zou zijn van het WK 2010.

In plaats daarvan gaan ze naar huis voor hun volgende opdracht: een double-header van de UEFA Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland in september.

READ  Redenen voor de ineenstorting van de Nederlandse militaire macht in Ceylon en India - Analyse - Eurasia Review

Ondertussen denkt Koeman dat Engeland in de finale van zondag kan concurreren met Spanje.

“Ik denk dat Engeland in de eerste helft beter voetbal liet zien na een 1-0 achterstand”, zei hij over hun optreden in Dortmund.

“Engeland staat in de finale en heeft kansen om die te winnen. Spanje speelt op hoog niveau, maar Engeland kan ze tegenhouden, waarom niet.”

as-rbs/nf