January 24, 2021

Het laatste nieuws over de reis: de eerste dag van de Brexit brengt nieuwe reisregels voor het VK

B.De igben klonk gisteren om middernacht om de voltooiing van de Brexit te markeren en signaleerde een aantal veranderingen voor reizigers die aankomen in Europa.

Aangezien het land nu de overgangsfase van het verlaten van de EU heeft voltooid, worden vakantiegangers die naar het continent reizen nu geconfronteerd met lange wachttijden op luchthavens, beperking van belastingvrije invoer en terugbetaling van dataroamingtarieven.

Vanaf vandaag krijgt Groot-Brittannië te maken met extra controles op EU-luchthavens, wat volgens de European Tourism Association zou kunnen leiden tot een extra 90 seconden voor een passagier onder paspoortcontrole – of een extra vijf uur per vluchtlading.

Uitgaande Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) -plan, hoge rekeningen voor mobiele telefoons (hoewel sommige netwerken gratis roaming blijven aanbieden, krijgen Britse reizigers te maken met nieuwe kosten en vergoedingen, waaronder hogere reisverzekeringspremies om het uitgaande Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) -plan te dekken). En hogere kosten en gedoe voor mensen die met huisdieren reizen.

Veel aspecten van het Europese reizen zijn echter nog niet veranderd: de Britse regering blijft financiële bescherming bieden tegen het falen van vakantiegangers en Britse automobilisten mogen rijden zonder een internationaal rijbewijs aan te vragen. .

Het effect van de nieuwe reisarrangementen is de komende weken onwaarschijnlijk, aangezien verschillende Europese landen reizigers naar het VK verbieden vanwege het nieuwe coronavirus dat vorige maand werd ontdekt.

Gisteravond hebben verschillende Europese landen – waaronder Italië, Portugal, Noorwegen en Polen – nieuwe beperkingen opgelegd aan reizigers uit het VK, die pas vanaf 1 januari van kracht zijn, met uitzondering van die met essentiële reisredenen. Deze veranderingen zijn gekomen omdat het VK nu uit de EU komt, dus het wordt niet langer beschouwd als een internationale bestemming onder Govt-19-beperkingen op EU-niveau.

READ  De eerste acht

Scroll naar beneden voor meer updates.