juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Groene Leger is klaar voor de Nederlandse heroverweging op het Eurohock Kampioenschap

Het Groene Leger is klaar voor de Nederlandse heroverweging op het Eurohock Kampioenschap

Softco Series, Queen’s University Malone Playing Fields Dub Pavilion, Belfast, Noord-Ierland Ierland en Groot-Brittannië Ierland Vieren Rosin Upton Scoor een verplichte vermelding © INPHO / Brian Keane

De vrouwen van Ierland zetten aanstaande zaterdag de eerste stap van een groot zomerevenement en voeren Nederland aan op de eerste dag van de Eurohockeykampioenschappen in Amsterdam (Ierse tijd 14.30 uur, Live op RTE2).

Het is te hopen dat de nieuwe benen van het Groene Leger voor de WK-finale van 2018 en volledige focus op deze datum het gat vanaf die dag zullen dichten, waarbij Nederland met 6-0 wint in Londen.

De Nederlanders hebben sinds die dag elk genre verloren en wonnen de Europese titel van 2019 en de titels van de Pro League van 2019 en 2020. Sterker nog, ze hebben sinds 2011 in normale tijd geen Europese wedstrijd meer verloren, terwijl de laatste overwinning van Ierland op Oranje in 1963 begint, wat hen een zekere uitdaging geeft.

Hoewel die cijfers de kracht van de sinaasappel laten zien, zegt sterdoelman Aisha McFarran – een tweevoudig genomineerde voor werelddoelman – dat de Ierse mentaliteit de uitdaging aangaat.

“We zijn zo gedreven en we gaan niet naar een wedstrijd met de gedachte dat we hem gaan verliezen”, zei hij deze week. “Daar gaan we niet over. De afgelopen twee jaar zijn we echt gegroeid, dus we hadden nooit gedacht dat ‘we’ de score zouden verlagen.’

“Als Iers team wilden we een revolutie teweegbrengen in die mentaliteit. We willen op de wereldranglijst komen, de enige manier om dat te doen is door medailles te winnen. Eerst moeten we meedoen aan de shows, en ik was erbij.”

Buiten kan het verleidelijk zijn om verder te kijken in het pad naar het debuut van de Olympische Spelen in juli, want er zijn veel kansen en doelen in de buitenwijken van Amsterdam voor deze competitie.

READ  Harold J. “Nederlandse” DeVries - Post Bulletin

Er zijn drie WK-tickets op rij; Er zijn ook vier directe kwalificatieplaatsen voor Europeanen van 2023 die na dit evenement naar een nieuw formaat verhuizen. Beide ambities kunnen worden bereikt met de eerste run naar de halve finales.

En, nog vager, het Groene Leger zal ernaar streven dat fans hun eerste competitieve kijk op de Olympische kwalificatieronde van november 2019 op en naast het veld krijgen.

Dit is een vroeg team van vier teams met drie medaillewinnaars van het WK – Spanje won brons in 2018 – sloot zich aan bij de underdogs van Schotland.

Dertien van het Ierse zilverwinnende team zullen de grond raken in het Wagner Stadium, en Deitre Duke roept dat aantal laat op omdat Sarah Torrens haar wedstrijd in de eerste ronde niet met een blessure verliet.

Kapitein Katie Mullen staat opnieuw aan de leiding, terwijl aanvaller Anna O’Flanagan – 81 goals en count – bekend is met Duke, Nicki Evans en terugkerende Naomi Carroll. ACL-blessure.

Het nieuwe gezicht van de industrie, Michael Carey, de ongeopende UCD-speler – schoondochter van GAA-president Larry McCarthy – biedt een opwindende en innovatieve optie. Zijn formele internationale debuut zal een menigte van maximaal 3.500 trekken tegen de Nederlanders achter gesloten deurbeslag.

Chloe Watkins, Lizzie Colvin, Nicky Daly en Sarah Hoxha zorgen met Rosin Upton voor de middenveldbeweging, ze kunnen van achteren uitkomen.

De verdediging was laat voor het grootste deel van de shake-up, maar Lena Dice, Hannah Matthews en Megan Fraser misten de recente overwinningen van de Schotten.

Joe Wilson en Bar-duo Serena en Bethany zijn uitgeschakeld vanwege een langdurige blessure, waardoor Hannah McLaughlin een grote impact kan maken. Hij is een van Ierlands meest getalenteerde spelers aan de bal en een andere die zijn debuut maakte op de ranglijst.

READ  Hoe beïnvloedt Europese klokkenluider het Nederlandse recht? | Klein

Aan de andere kant van het spectrum is dit het achtste en laatste Europese kampioenschap van Shirley McCain, met maar liefst 306 Ierse caps.

Op het keepersfront zal McFerron waarschijnlijk het topfavoriete shirt dragen in zijn tweede Europese campagne met de steun van Lizzie Murphy.

Ze kijken uit naar het vroege salvo van zaterdag voordat ze Schotland ontmoeten op een feestdag op maandag, waarmee ze de groepsfase van volgende woensdag eindigen met de Battle Royale tegen de Spanjaarden.

De beste twee plaatsen gaan door naar de halve finales op vrijdag 11 juni en de finale op zondag 13 juni.

Ierland Damesteam voor Euro Hockey Championship – 5-13 juni 2021, Wagner Stadium, Amsterdel, Nederland (club / caps):

Ayesha McFarlane (SV Kampong, 100) – Doelman

Lizzie Murphy (Loreto, 13) – Doelman

Michael Carey (UCD, 0)

Naomi Carroll (Katholiek Instituut, 111)

Lizzie Colvin (Belfast Harlequins, 196)

Nicky Daly (Loreto, 189)

Nicky Evans (Oude Alex, 198)

Megan Fraser (Belfast Harlequins, 136)

Sarah Hoxha (Spoorwegunie, 33)

Hannah Matthews (Loreto, 147)

Shirley McKay (Pegasus, 306)

Hannah McLaughlin (UCD, 14)

Katie Mullen (Polymoni, 193) – Kapitein

Anna O’Flanagan (Macross, 207) – Vice-kapitein

Lena Dice (Oude Alex, 109)

Rosin Upton (Katholiek Instituut, 76)

Chloe Watkins (Mangstown, 226)

Dietre Duke (Oude Alex, 141)

Reisreserves: Sarah McAle (Macros, 0), Zara Mulseid (Kunst, 0)

Wedstrijddetails

Euro Hockey Championship 2021 (altijd Iers)

Groep A (Wereldranglijst): Nederland (1St), Spanje (7dit), Ierland (8dit), Schotland (22nd)

Groep B: Duitsland (4dit), Engeland (5dit), België (12dit), Italië (17dit)

READ  Het Nederlandse coronavirus daalt voor het eerst in gemiddeld 9 dagen; Covit ICU-gevallen zijn deze week sterk gestegen

Ierse bijpassende tafel

5 junidit, 2021: Ierland v Nederland, 14.30 uur

7 junidit, 2021: Ierland v Schotland, 11.30 uur

9 junidit, 2021: Ierland v Spanje, 11.30 uur

11 junidit 2021: Halve finales / Uitgangspoule

12 junidit/ 13dit: Medaillewedstrijden / Exitpoule