January 24, 2021

Het dodental in het VK stijgt tot 612 – zoals het is gebeurd | Wereldnieuws

Het stadsbestuur van Berlijn heeft gezegd dat Duitsland op 27 december het BioTech / Pfizer-vaccin tegen het coronavirus vrijgeeft en voorrang geeft aan senioren in verzorgingstehuizen.

De aankondiging kwam toen Duitsland het hoogste dagelijkse dodental sinds Covid-19 registreerde en een ernstige lockdown inging in een poging om de toenemende infecties te beteugelen.

Als lid van de Europese Unie zal Duitsland moeten wachten tot de European Pharmaceuticals Association (EMA) het vaccin goedkeurt. Het zal naar verwachting op 21 december een aankondiging doen.

Een hoge EU-functionaris zei dat de definitieve goedkeuring voor het Pfizer / Bioentech-vaccin op woensdag 23 december zou kunnen worden gegeven.

“Bondsstaten vaccineren op 27 december tegen de coronavirusroman SARS-CoV-2”, aldus de Duitse regering, die de hoofdstad bestuurt, in een verklaring na een conferentie tussen de ministers van Volksgezondheid. Jens Spawn En gezondheidsfunctionarissen uit 16 Duitse staten.

Spawn uitte zijn frustratie over het gebrek aan goedkeuring voor een gedeeltelijk ontwikkeld vaccin in Duitsland, zelfs in dergelijke landen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten Ze rollen het.

Het aantal geregistreerde Govt-19-sterfgevallen is woensdag gestegen tot 952. Het vorige record was afgelopen vrijdag 598.

Volgens het Robert Koch Institute for Epidemiology zijn de cijfers van woensdag echter niet helemaal vergelijkbaar met voorgaande dagen, omdat ze werden opgeworpen door een technisch probleem in één staat.

Bondskanselier is bang dat de epidemie uit de hand loopt Angela Merkel En gouverneurs van de staat zullen op zondag van 16 december tot minstens 10 januari een ernstige uitsluiting aankondigen.

Winkels en scholen zullen sluiten na aanscherping van de pre-kerstbeperkingen na een gedeeltelijke uitsluiting in november, waardoor bars en restaurants werden gesloten, maar geen tweede golf van de epidemie kon worden ingeperkt.

READ  Bill Neville Quit: Wat is nu Engeland en Team GP na het 'Limbo'-tijdperk?

Duitsland slaagde er in de eerste lentegolven beter in dan veel andere landen om het coronavirus te beteugelen, maar nu ziet de situatie er anders uit.

Robert Koch heeft het aantal bevestigde gevallen vastgesteld op 1.379.238, een stijging van 27.728. Het totale dodental in Duitsland is 23.427. Zevendaagse gevallen stegen van 174 op dinsdag tot 180 per 100.000 mensen.