January 19, 2021

Het aantal gevallen neemt toe in Thailand, een buitenwijk aan de kust van Sydney

BANGKOK – Duizenden mensen stonden zondag in de rij voor coronavirusproeven in een provincie bij Bangkok, terwijl de Thaise autoriteiten een uitbraak onder controle houden die bijna 700 mensen heeft besmet.

Alleen al op één plaats in Mahasai, in de provincie Samud Sakon, strekten de rijen van voornamelijk migrerende arbeiders zich ongeveer 100 meter uit, terwijl gezondheidsfunctionarissen systematisch neusdoeken ophaalden in mobiele eenheden.

Er waren in totaal drie locaties in het gebied. In de buurt verhinderden prikkeldraad- en politiebewakers de toegang tot een van de grootste vismarkten van Thailand en het bijbehorende wooncomplex, dat de spil vormt van het nieuwe cluster.

De Thaise afdeling voor ziektebestrijding zei zondag dat het 141 gevallen had geïdentificeerd die verband hielden met de marktuitbraak. Zaterdag registreerde de afdeling 548 gevallen, de grootste dagelijkse piek in Thailand.

___

Virusuitgave:

– Europese landen stoppen vluchten naar het VK uit angst voor een nieuwe coronavirusvariant.

– Algemeen Sorry voor ‘miscommunicatie’ met betrekking tot de export van vaccins.

– De opkomst van de ‘nieuwe armen’ in verband met gesloten restaurants en hotels vecht te midden van de uitbarsting van Italië.

___

Volg de berichtgeving van AP op https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic en https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak

___

Dit is wat er gebeurt:

PRAAG – Tsjechië legt reisbeperkingen op vanuit het VK na de ontdekking van een nieuw, zeer besmettelijk coronavirus in het zuiden van Engeland.

Het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid zegt dat alle mensen die naar het land komen en de afgelopen twee weken ten minste 24 uur in de Britse regio hebben doorgebracht, geïsoleerd moeten worden gezien het risico van de nieuwe variant die in het VK is bevestigd.

Het ministerie zegt dat ze gedurende 10 dagen geïsoleerd moeten worden als ze gedurende vijf tot zeven dagen niet negatief worden getest door de PCR-test.

Het zegt dat het vanaf zondag zal implementeren, wiens doel het is om de openbare veiligheid te vergroten.

België en Nederland zijn zaterdag begonnen met het opschorten van vluchten vanuit het VK als reactie op bezuinigingsmaatregelen die zijn opgelegd door de Britse premier Boris Johnson en het naburige Tsjechië Duitsland in Londen en omliggende gebieden.

Johnson zei dat de nieuwe variant van het virus, dat zich 70% meer kan verspreiden dan bestaande stammen, ervoor kan zorgen dat nieuwe infecties zich sneller verspreiden in Londen en het zuiden van het VK.

READ  De Global Congress Tourism Market Analysis benadrukt de impact van Govt-19 (2020-2025)

___

ISLAMABAD – De Pakistaanse minister van Planning, hoofd van de Nationale Organisatie voor de Controle van het Coronavirus, testte positief en ging alleen naar huis toen federale functionarissen zondag in de afgelopen 24 uur nog eens 80 nieuwe doden en 3297 Kovit-19 gevallen meldden.

Azad Omar maakte zaterdag bekend dat hij door het virus geïsoleerd was. Omar riep zijn landgenoten op om voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, zoals fysieke onthouding en het dragen van een masker tijdens openbare of openbare bijeenkomsten. Maar er wordt opgemerkt dat meer dan 22 miljoen mensen in dit land zelden de regels volgen om COVID-19 te vermijden.

Autoriteiten in verschillende buurten in het hele land zijn gedeeltelijk of volledig buitengesloten. Het aantal nieuwe sterfgevallen in het land is 9330 en het aantal slachtoffers is nu 457288. Het vaccin is waarschijnlijk eind februari beschikbaar in Pakistan en begint in maart.

___

BERLIJN – Duitsland overweegt vluchten vanuit Groot-Brittannië te beperken om ervoor te zorgen dat het nieuwe, zeer besmettelijke coronavirus dat zich over Zuid-Engeland verspreidt niet naar Duitsland verspreidt, meldt persbureau DPA zondag.

Een hoge Duitse regeringsfunctionaris vertelde de DPA dat beperkingen op vluchten vanuit Groot-Brittannië een “serieuze route” waren.

België en Nederland begonnen zaterdag vluchten uit het VK te verbieden als reactie op bezuinigingsmaatregelen die de Britse premier Boris Johnson in Londen en omliggende gebieden heeft opgelegd.

Johnson zei dat de nieuwe variant van het virus, dat zich 70% meer kan verspreiden dan bestaande stammen, ervoor kan zorgen dat nieuwe infecties zich sneller verspreiden in Londen en het zuiden van het VK.

De Duitse regering, die het roulerend voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, staat in nauw contact met haar Europese buren over de groeiende situatie.

___

BRUSSEL – België heeft samen met Nederland vluchten uit het VK verboden en ook spoorverbindingen verboden in een poging ervoor te zorgen dat de nieuwe stam van het coronavirus, dat zich over Zuid-Engeland verspreidt, zich niet naar zijn grondgebied verspreidt.

De Belgische premier Alexandre de Crowe zei dat hij binnen 24 uur, beginnend op zondag om middernacht, een “uit voorzorg” bevel zou geven.

READ  Deze week in de post-COVID-wereld: een nieuwe epidemie, uitdagingen in het economisch herstel van 2021 en enkele onverwachte redenen voor hoop

“Er zijn veel vragen over deze nieuwe mutatie, als deze zich nog niet in het landschap bevindt”, zei hij. Hij hoopte vanaf dinsdag op meer duidelijkheid.

Nederland verbiedt vluchten vanuit het VK voor minimaal een jaar.

Zowel België als Nederland hebben zaterdag gereageerd op de bezuinigingsmaatregelen die de Britse premier Boris Johnson in Londen en omstreken heeft opgelegd.

___

AMSTERDAM – Nederland heeft al minimaal een jaar vluchten uit het VK verboden in een poging ervoor te zorgen dat een nieuw coronavirus dat zich verspreidt over Zuid-Engeland zijn kusten niet bereikt.

Het verbod werd zondagochtend van kracht en de regering zei dat het zou reageren op drastische maatregelen die de Britse premier Boris Johnson zaterdag in Londen en de omliggende gebieden had opgelegd. Nederland zei dat het “de mogelijkheid aan het evalueren was om het virus vanuit het Verenigd Koninkrijk te importeren met andere EU-landen”.

Johnson zei dat de nieuwe variant van het virus, dat zich 70% meer kan verspreiden dan bestaande stammen, ervoor kan zorgen dat nieuwe infecties zich sneller verspreiden in Londen en het zuiden van het VK.

“Er is geen bewijs dat dit een zeer gevaarlijke of ernstige ziekte is”, zei hij, eraan toevoegend dat vaccins minder effectief zouden zijn.

De Nederlandse overheid raadt haar burgers nu al sterk af om niet te reizen tenzij het absoluut noodzakelijk is.

___

JERUZALEM – Israël lanceerde zondag zijn vaccinatiecampagne tegen het Coronavirus, met als doel ongeveer 60.000 mensen per dag te vaccineren.

Het land zal eerst gezondheidswerkers vaccineren, gevolgd door ouderen, hoogrisico Israëli’s en mensen ouder dan 60 jaar. Israël zegt dat de meeste van de 9 miljoen mensen in het land adequate doses hebben gekregen van zowel Pfizer als Moderna, wiens vaccin deze week door Amerikaanse functionarissen is goedgekeurd voor noodgebruik.

In een opiniepeiling die aantoont dat veel Israëli’s op dit moment terughoudend zijn om de opnamen te maken, riep premier Benjamin Netanyahu op tot een “persoonlijk rolmodel” en drong hij erop aan dat het eerste Israëlische vaccin wordt gegeven. Hij ontving de opname zaterdagavond.

Netanyahu noemde het een “opwindend moment” dat Israël op het goede spoor zou zetten om terug te keren naar zijn normale routine. De minister van Volksgezondheid van het land kreeg ook een vaccinatie.

READ  Noorwegen verwerpt het beroep van Greenpeace inzake olie-exploratie in de Noordpool

___

SEOUL, Zuid-Korea – Zuid-Korea heeft voor de vijfde dag op rij meer dan 1.000 nieuwe gevallen van het coronavirus geregistreerd, waardoor autoriteiten worden gedwongen strengere regels voor afstandsbediening af te dwingen die de economie verder zouden kunnen beïnvloeden.

Het Korea Institute for Disease Control and Prevention zegt dat het in de afgelopen 24 uur 1.097 extra gevallen heeft ontdekt, het hoogste dagelijkse aantal sinds de uitbraak. Hiermee komt het nationale casino op 49.665, waaronder 674 doden.

70% van de nieuwe gevallen is afkomstig uit het dichtbevolkte grootstedelijk gebied van Seoul, dat in het centrum van de virusuitbraak ligt.

Het tempo van de verspreiding voldoet al aan de voorwaarden van de overheid om de regels voor sociale afstand naar het hoogste niveau te tillen. Maar ambtenaren aarzelen om de stap verder te zetten zonder zich zorgen te maken over de economie. Nieuwe maatregelen zijn onder meer het verbieden van bijeenkomsten van meer dan 10 mensen en het sluiten van honderdduizenden niet-essentiële bedrijven.

___

SYDNEY – De uitbarsting in de buitenwijk aan de noordkust van Sydney is gegroeid tot 70 gevallen met nog eens 30 gevallen in de afgelopen 24 uur, en ambtenaren zeggen dat de bron nooit kan worden achterhaald.

Nu dat aantal stijgt, zei premier Gladys Perezglian van New South Wales zondag dat er geen bewijs was van massaal zaaien buiten de North Coast-gemeenschap. Uit de lijst met nieuwe gevallen blijkt echter dat het virus veel voorkomt in Sydney en andere delen van de staat.

Het gebied is tot woensdag op slot gedaan door de overheid. Bewoners mogen hun huis verlaten om slechts vijf fundamentele redenen: medische zorg, fitness, supermarkt, werk of compassievolle zorg.

Contacttracers hebben het nulpunt van de patiënt nog niet gevonden, maar er is een onderzoek over de gehele staat gaande, zei de hoofdgezondheidsfunctionaris Kerry Sand.

___

Volg de dekking van AP:

https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic

https://apnews.com/hub/coronavirus-vaccine

https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak

Copyright 2020 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw verspreid.