december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grensverbod Iran dwingt Nederlandse milieureizigers plannen voor VAE te wijzigen

Een Nederlandse reiziger die van Amsterdam naar Dubai wilde reizen met alleen het openbaar vervoer over land, moest zijn plan wijzigen nadat hij problemen had ondervonden aan de Iraanse grens.

Wiebe Wakker, 35, zag af van een poging om per trein, bus en auto naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen naar Erbil in Noord-Irak, wat de stabiliteitsproblemen benadrukte.

De grenzen van Iran zijn sinds 25 december voor iedereen gesloten, behalve voor vracht, maar zouden op 9 januari weer opengaan.

Toen dat niet gebeurde, werd meneer Walker gedwongen zijn plannen te heroverwegen en vloog hij in plaats daarvan van Erbil naar Amman.

Van daaruit zal hij zijn reis voortzetten om te spreken op de World Future Energy Summit op 18 januari als onderdeel van de Abu Dhabi Sustainability Week.

“Ik ging naar het ziekenhuis om een ​​PCR-test voor Jordanië te krijgen en begon die dag”, zei Walker op 9 januari op zijn sociale-mediablog.

“Hoewel dit mijn plan B is, heb ik geen onderzoek gedaan naar de landen op dit (nieuwe) pad.

“Ik heb een goede tijd om de cultuur en de stad Erbil te ontdekken.

“Mijn reis is geweldig geweest. Ik kom op onverwachts hele mooie en interessante plekken terecht.

“Veel mensen kwamen naar me toe om te vragen waar ik vandaan kwam en wat ik aan het doen was.”

READ  Apple heeft opnieuw de versoepeling van de App Store-regels bevolen, dit keer door Nederlandse functionarissen: het rapport

Dit is de tweede verplichte wijziging nadat zijn voorgestelde toespraak in het Nederlands Paviljoen in Expo 2020 Dubai werd geannuleerd vanwege Govt-19.

De zelfbenoemde stationaire avonturier, die in 2016 meer dan 100.000 kilometer van Amsterdam naar Sydney reisde met een elektrisch voertuig, realiseerde zich dat zijn plannen zouden veranderen toen hij naar Tokyoboit in het oosten van Turkije kwam.

Hij zou naar Tabriz vliegen voordat hij aan boord van een trein naar Iran en vervolgens naar Teheran zou vliegen, en vervolgens naar Bandar Abbas aan de andere kant van het land voordat hij aan boord ging van een veerboot naar Dubai.

Het is een record dat veel landen tijdens wereldwijde epidemieën nieuwe reisbeperkingen hebben opgelegd op slechts 34 km van de Iraanse grens.

Voordat hij naar de Verenigde Arabische Emiraten kwam, zou zijn route hem nu door Jordanië en Saoedi-Arabië voeren.

“Ik was een beetje nerveus om naar Koerdisch Irak te gaan vanwege de verhalen die je hoort, maar ik voelde me al snel kalm en vrij”, zei Walker.

“Ik wilde over land verder reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar ik kon niet door Syrië of Irak.

“De enige manier om verder te gaan was eroverheen te vliegen, dus ik koos voor de kortste vliegroute.”

Bijgewerkt: 12 januari 2022, 17:18 uur