december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Giovanni van Bronckhorst reflecteert op Rangers-lawaai en Nederlandse strijd

GIOVANNI VAN BRONCKHORST dacht dat hij het allemaal al eens eerder had gezien en gehoord. Naarmate het spel verder is gegaan, heeft ook de wereld eromheen.

Voor een manager is dat niet per se een goede zaak. Van kranten tot podcasts, van sociale media tot telefoongesprekken, er is nog nooit een tijd geweest zoals deze dat meningen werden gedeeld of stemmen werden gehoord.

De Nederlander weet dat hij de omgeving waarin hij opereert niet kan veranderen. Inderdaad, zijn positie bij Ibrox vat de situatie alleen maar samen en verergert de situatie nu pers, voormalige spelers en gokkers dit seizoen hun zegje doen over het lot van Rangers.

Kritiek en commentaar horen erbij als je een recordcampagne in Europa hebt doorstaan ​​en zeven punten op Celtic voor het midden van de campagne zit en Van Bronckhorst net zo goed op de hoogte is als iedereen over het leven in de Old Firm-bubbel.

Maar hij heeft ook de ervaring en de kracht van karakter om het niet aan hem te laten komen en er wordt op eerdere worstelingen in de dug-out gerekend terwijl de 47-jarige probeert uit zijn huidige moeilijkheden te komen.

Zijn eerste seizoen bij Feyenoord omvatte een reeks van zeven opeenvolgende nederlagen in een serie van negen wedstrijden zonder overwinning. De volgende termijn leverde Van Bronckhorst de Eredivisie-titel af.

“Nee, ik had erger”, zei Van Bronckhorst toen hem werd gevraagd of dit de moeilijkste periode uit zijn managementcarrière was. “Ik had het slechter omdat ik bij Feyernoord een periode had waarin ik veel wedstrijden verloor en dat was geen fijne periode om te hebben, want je wilt natuurlijk het beste van jezelf geven en als dat niet gebeurt, is het soms moeilijk.

READ  Op de top van Glasgow wilden de Nederlanders meer vooruitgang in de geleidelijke winning van steenkool

“Je ziet de status van de club, het is groot. Het wordt goed gevolgd. In Glasgow en in Schotland worden we goed gevolgd. Celtic en Rangers zijn de grootste clubs, dus ze hebben veel steun en mensen praten over de clubs.

“Dat ben ik gewend en je wilt natuurlijk dat de resultaten goed gaan, maar als ze niet goed gaan, moet je blijven vechten en de storm trotseren.

“Er zijn nu zoveel zenders. Mensen hebben een mening. Voordat je misschien een persconferentie en de kranten had en dat was het dan.

“Nu heb je alle sociale media en podcasts en zelfs berichten van fans als koppen. Iedereen kan in de kranten staan.

“Iedereen mag een mening hebben en die mening wordt goed verspreid. Dat is totaal anders dan in de tijd van Dick Advocaat. Ik denk dat hij niet eens een telefoon had!”

Gelukkig voor Van Bronckhorst is zijn voormalige baas en mentor met zijn tijd meegegaan en is hij tegenwoordig goed bereikbaar. Advocaat’s advies in privé blijft tussen de twee, maar er was een publieke steun van de Nederlander jegens zijn landgenoot deze week.

Er zijn enkele meningen die Van Bronckhorst zal meenemen. Degenen waarin hij niet geïnteresseerd is, dragen alleen maar bij aan het geluidsniveau dat de Ibrox-baas omringt.

‘Af en toe zal ik met hem praten’, zei Van Bronckhorst over de man die hem in 1998 naar Ibrox bracht. ‘Het was leuk, het is altijd leuk als je dat ziet.

“Ik denk dat omdat andere managers het weten, ze de druk kennen die je op bepaalde momenten voelt en veel managers hebben de afgelopen weken contact met me opgenomen. Dat is zo fijn om die steun te hebben, want mensen praten veel.

READ  Nederlandse octrooiveteraan Bart van Wessenbeek treedt toe tot IPS 'IP Future' Global Advisory Board

“Dat is normaal, want het is zo’n grote club, je staat onder druk, er is negativiteit. Er zijn zoveel dingen die het begrijpelijk maken dat mensen zullen praten.

“Dus als je topmanagers hebt die alles voor je hebben gedaan, is dat heel fijn om te hebben. De steun is er. Het hoort bij voetbal en de boodschap is ‘ga zo door’.

“Velen hebben gezegd dat ik gewoon moet blijven doen wat ik doe. Ik ben op de goede weg en laat me niet afleiden door externe factoren.

“Je weet dat het bij het voetbal hoort. Het is het mooie van voetbal omdat iedereen erover kan praten en iedereen een coach kan zijn. Er zijn veel mensen betrokken bij voetbal in het algemeen.”

Er zijn maar weinig mannen met meer ervaring in het spel dan Advocaat en de Kleine Generaal is goed geplaatst om Van Bronckhorst op dit moment door een moeilijke tijd te loodsen.

Er is een bepaald karakter voor nodig om in Glasgow te kunnen wonen en werken en wie niet over de juiste mentaliteit beschikt, wordt snel ontdekt, ongeacht hun expertisegebied.

Van Bronckhorst is een rustige en beheerste figuur. Toch is er een vastberadenheid en vastberadenheid over hem die in goede en slechte tijden is gesmeed in zijn illustere carrière.

Van Bronckhorst: “Het gaat ook om de ervaring die ik als speler en ook als coach had bij Feyenoord, toen ik een heel moeilijke periode doormaakte. Misschien is mijn karakter niet om afgeleid te worden.

“Ik had dat als speler en ik zeg het tegen mijn spelers: als je in de spiegel kijkt en naar jezelf kijkt, moet je kunnen zeggen ‘ok, ik heb alles gedaan wat ik kon, ik heb alles gegeven’. Zo zie ik het als coach.

READ  Redenen voor de ineenstorting van de Nederlandse militaire macht in Ceylon en India - Analyse - Eurasia Review

“Ik geef alles, elke dag dat ik hier ben, om mijn team voor te bereiden en mijn team te coachen en te pushen voor succes.

‘Dat is alles wat ik kan doen. Alles wat daarbuiten gebeurt, daar heb ik geen invloed op, dus het beïnvloedt mij niet.”

Het volgende evenement waar Van Bronckhorst een impact op kan hebben, is de trip naar St Mirren vanmiddag als Rangers de eerste seizoenshelft in Paisley afsluiten.

De WK-pauze biedt een kans om te hergroeperen en te resetten na een periode die dit seizoen emotioneel uitputtend en fysiek vermoeiend was. Op en naast het park komt de onderbreking precies op het juiste moment voor Rangers.

Van Bronckhorst zei: “Ik ga terug naar Nederland. We hebben een pauze van twee weken, dus ik ga naar huis en breng wat tijd door met mijn familie.

“We hebben besloten om hier te blijven om er zeker van te zijn dat we ons goed voorbereiden op de start.

“We hebben het Leverkusen-spel. We hadden de mogelijkheid om naar een trainingskamp te gaan en soms is het goed om weg te gaan.

“Maar we hebben alles hier. Goede trainingsvelden dus we besloten hier te blijven.

“Mentaal en fysiek is het goed om de tijd te nemen, even te ontspannen. Maar het zal zijn als de zomer waarin je nooit helemaal uitschakelt.

“Je denkt nog steeds aan de dingen die je moet doen. Helemaal uitschakelen kan niet. Ik ga niet naar Qatar, ik ga op vakantie en kom hier terug.”


LEES VERDER: