January 19, 2021

Geen ander jaar: (Corona-virusvrij) Lijst met beste verhalen in 2020

2020 is een jaar in tegenstelling tot andere jaren. Zonder twijfel stond de roman over het coronavirus in de voorhoede van iedereen. Afgezien van stijgende infectiecijfers en nieuwe vergrendelingsmaatregelen waren er echter nog steeds belangrijke verhalen in het Nederlandse nieuws. Hier zijn de top tien niet-relevante verhalen van vorig jaar.

Laatste hete materiaal: elektriciteit

Door de populariteit van elektrische auto’s en warmtepompen kunnen Nederlandse elektriciteitsnetten in de problemen komen. De huidige elektriciteitsnetten kunnen de stijgende vraag niet aan, wat kan leiden tot hogere energierekeningen. Het land streeft ernaar om tegen 2030 1,7 miljoen openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s aan te leggen en 1,5 miljoen huishoudens van het aardgasnet te verwijderen. Dit alles zal leiden tot een ongekende vraag naar elektriciteit.

Ongekend lage hypotheekrentes

De rente op een tienjarige hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie NHG is in februari voor het eerst gedaald tot onder de 1 procent. Investeringsbank NIPC bood zo’n hypotheek aan genaamd Lot Hypothecan met een rentepercentage van 0,99%. De laagste rente op een 10-jarige hypotheek met garantie was tot voor kort 1,04 procent.

De winter komt eraan: Sierra-storm treft Nederland

In februari beleefde Nederland de eerste storm van 2020. De winterstorm Sierra blies harde wind met wind, regen en licht met 140 kilometer per uur.

NS-treinen hebben geen zilveren voering

Acht treinwagons van de nationale treinoperator NS zijn afgelopen januari volledig met zilverlak gespoten. Ze wachtten werkeloos op het station in Wormweer, Noord-Holland, en tekenden aderen over de wagon, inclusief zijramen en deuren op het perron van de treinen.

READ  Finse gevallen van typen coronavirus in het VK en Zuid-Afrika | Wereldnieuws

De Ethiopische ceremoniële kroon keerde eindelijk terug naar huis

Nederland gaf de gestolen ceremoniële kroon vanaf de 18e eeuw terug aan Ethiopië. De kroon zat meer dan 20 jaar in het geheim verstopt in een flatgebouw in Rotterdam en keerde afgelopen februari uiteindelijk terug. Minister Sikrit Gock van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking bracht een eendaags bezoek aan Afrika.

De enige klant veroorzaakt een verlies van 183 miljoen euro voor ABN Amro

Nadat een Amerikaanse klant niet kon voldoen aan de margestortingen die nodig waren om te kunnen blijven handelen, boekte de Nederlandse bank ABN Amro een winst van 18 183 miljoen. Bij de bekendmaking van het verlies in een verklaring aan het begin van de werkdag op 26 maart wees de bank op onrust op de markt tijdens uitbraken van het coronavirus.

Koppelingen maken tijdens de Brexit-periode

In juli ondertekende Nederland een overeenkomst voor vier jaar die rechtstreekse treinreizen tussen Amsterdam en Londen mogelijk maakt zonder naar Brussel te verhuizen. In plaats daarvan worden paspoort- en veiligheidscontroles uitgevoerd in Amsterdam of Rotterdam. Ambtenaren zeiden dat ze geloven dat de snelle spoorverbinding passagiers aanmoedigt om te kiezen voor kortere langeafstandsvluchten. De overeenkomst is ondertekend door vertegenwoordigers van België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Koning Willem-Alexander gaat terug en voert een uitgave uit

Vorig jaar daalde het vertrouwen van de koninklijke familie in de Nederlandse monarch na een reeks schandalen tot minder dan 50 procent. Terwijl Nederlanders het moeilijk hadden na de eerste coronavirusgolf, besloot de koninklijke familie een nieuwe luxe speedboot te kopen ter waarde van twee miljoen euro. Al snel werd het koninklijk paar op vakantie gezien in Griekenland, waar sociaal-verre maatregelen niet werden gevolgd. In oktober, nadat de premier een nieuwe gedeeltelijke uitsluiting had aangekondigd, gebruikte de koninklijke familie de Boeing 737 van de regering om naar hun vakantievilla in Griekenland te vliegen.

READ  Een jaar van onzekerheid, redactioneel nieuws over SD en geweldige verhalen

Nieuwe taalbarrières op weg naar Nederlanderschap

De nieuwe taaleisen van het kabinet staan ​​het Nederlanderschap niet toe om 50.000 tot 100.000 vluchtelingen in het land te bereiken, aldus vluchtelingenorganisatie Woollingenwerk Nederland. De organisatie voerde aan dat de toegenomen taalvraag een ‘discriminerend effect’ had, wat resulteerde in de vorming van een groep ‘tweederangsburgers’.

Bedankt voor je service KLM Boeing 747

De laatste KLM Boeing 747 landde op 25 oktober op Shipole. Voorafgaand aan dit historische moment nodigde de gemeente Harlemmermeir vliegtuiguitvinders uit om niet naar Shipole te komen om de definitieve landing te zien. Vooral de gemeente maakte zich zorgen over het niet naleven van de Coronavirusregels door de menigte.