January 19, 2021

Finse gevallen van typen coronavirus in het VK en Zuid-Afrika | Wereldnieuws

Finland is onlangs het eerste land geworden dat het bestaan ​​van twee nieuwe coronavirusstammen heeft bevestigd: een uit het VK en een uit Zuid-Afrika.

Gezondheidsfunctionarissen zeggen dat één persoon positief testte op de nieuwe variant VUI-202012/01, die werd ontdekt in het VK.

Finland Het legde eerder deze maand reisbeperkingen op aan passagiers uit het VK vanwege zorgen over de nieuwe variant Besmettelijk tot 70% Dat betekent dat het zich veel sneller kan verspreiden dan de originele versie.

De twee individuen testten ook positief op een diffuse tweede variant Zuid-Afrika.

Beeld:
Zuid-Korea heeft bijna 57.000 gevallen bevestigd sinds de uitbraak begon

Finland heeft bijna 35.137 gevallen en 546 doden door het coronavirus bevestigd Infectie Begonnen.

De dubbele voet van het Noordse land, Zuid-Korea, heeft ook het bestaan ​​van de voor het eerst aangekondigde variatie in het VK bevestigd.

Volgens het Korea Disease Control and Prevention Agency werd het gevonden bij drie mensen die op 22 december vanuit Londen in Zuid-Korea aankwamen.

Zuid-Korea Er zijn 57.680 gevallen van coronavirus en 819 doden bevestigd COVID-19 Eerst gevangen.

Variatie wordt ook bevestigd Op het Portugese eiland Madeira, Beschuldigd van het opnieuw verspreiden van het bezoek aan het VK.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Nieuwe COVID-variant ‘domineert’

Er is bevestigd dat twee mensen in de Canadese provincie Ontario getroffen zijn door deze variatie, hoewel ze geen bekende reisgeschiedenis, blootstelling of risicovol contact hebben.

De eerste gevallen van Japan omvatten een man die naar het VK ging en zijn gezin, terwijl Zweden een geval meldde aan een reiziger uit het VK die bij aankomst ziek werd en vervolgens positief testte op de variant voordat hij alleen vertrok.

READ  De overwinning van India op België is de derde beste FIH Pro League 2020-wedstrijd

Een zaak Frankrijk Als Frans staatsburger die in het VK woont, vertrok hij op 19 december uit Londen voor Tours. Hij isoleert zich thuis en zou beter presteren.

Spanje Het eerste geval van zijn variant werd zaterdag aangekondigd, maar er zijn geen verdere details vrijgegeven.

Andere gevallen zijn bevestigd in Denemarken, Italië, Gibraltar, Nederland en Australië.

Tientallen landen over de hele wereld hebben beperkingen opgelegd aan reizigers uit het VK sinds de variant werd geïdentificeerd in het zuidoosten van het VK.

Hoewel wordt aangenomen dat het zich snel verspreidt, is er nog steeds geen bewijs dat de nieuwe variant de ernstigste ziekte veroorzaakt of vaccins kan vermijden die de afgelopen weken zijn goedgekeurd voor gebruik.