juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Families van Nederlandse spelers bezoeken Village in Odisha

Families van Nederlandse spelers bezoeken Village in Odisha

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023, 16:43 IST

Familieleden van het Nederlands hockeyteam bezochten een dorp in Odisha tijdens de FIH World Cup 2023 (News18)

Achttien leden van het Nederlands hockeyteam en hun gezinnen brachten meer dan drie uur door in de BirpurosattamPur Bahman Sahi-dorpen van het Pipili-blok in het Puri-district.

De familieleden van Nederlandse hockeyteamspelers bezochten een dorp in het Puri-district en brachten tijd door met dorpsbewoners. Ze werden overweldigd door de dorpssfeer en gastvrijheid en genoten van de Odissi-dansen.

Achttien leden van het Nederlandse hockeyteam brachten meer dan drie uur door in de BirpurosattamPur Bahman Sahi-dorpen van het Pipili-blok in het Puri-district.

De mensen van het dorp Birapurushottampur in het district Puri kregen de kans om tijd door te brengen met de familieleden van de spelers van het hockeyteam.

Lokale mensen verwelkomden alle gasten met traditionele rituelen in de buurt van de Jagannath-tempel en boden groene kokosnoot aan als welkomstdrankje. Dorpelingen voerden Odisha-dansen uit, serveerden offers en kookten voedsel voor hen.

LEES OOK | FIH Wereld Cup 2023: Geen verrassingen – Top vier strijden in halve finales

De buitenlanders waren erg blij met de gastvrijheid van de dorpelingen. De bezoekers kookten ook eten voor Dalit-mensen die in het dorp woonden en serveerden ze.

“Ik waardeer de dorpelingen enorm omdat ze ons hun cultuur hebben laten zien en hoe de mensen hier leven. het is een gelegenheid om de dorpelingen te zien en er tijd mee door te brengen en ervan te genieten” zei een buitenlandse gast.

Odishi-danseres Subhashree Barik zei: “Ik voel me trots als ik de Odishi-dans voor buitenlandse toeristen uitvoer. Terwijl de mensen van Odisha naar het buitenland gaan om Odishi Dance op te voeren, kreeg ik de kans om de beroemde dans voor buitenlandse gasten in mijn geboorteplaats uit te voeren. Ik speelde Odisha op basis van Jagannath Culture, Shiva Tandab. ik ben heel blij”

READ  DVIDS - Nieuws - Amerikaanse en Nederlandse troepen demonstreren capaciteiten, versterken partnerschap in gecombineerde luchtreactieoefening

Een niet-gouvernementele organisatie (NGO), Quality for Life Foundation, organiseerde een kleine reis naar Purusottampur voor toeristen. Ze genoten van het Odissi-recital gebaseerd op de Sri Jagannath-cultuur. Ze bespraken ook de problemen waarmee de dorpsbewoners in hun dagelijks leven worden geconfronteerd.

“We brengen graag tijd door met buitenlandse gasten. We verwelkomden alle gasten volgens onze cultuur. We voerden een cultureel programma uit en serveerden ze eten. Het zal onvergetelijk voor ons zijn”, zei een dorpeling.

Basanta Barik, Odisha-hoofd, (NGO), Quality for Life Foundation zei: “Het was een zeer aangenaam kort verblijf. De gasten werden hartelijk ontvangen en kregen als welkomstdrankje groene kokosnoot aangeboden. Ze genoten van het culturele evenement dat door dorpelingen werd opgevoerd. Ze waren erg blij met de gastvrijheid van dorpelingen”.

Lees alle Laatste sportnieuws hier