december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Experts zeggen dat Nederlandse coronastrategie in strijd is met grondrechten

De groep wil dat gezichtsmaskers terugkeren op openbare plaatsen. Foto: Brandon Hartley

Een groep ziektespecialisten is van plan om de Nederlandse regering voor de Mensenrechtenraad te slepen, tenzij deze in het najaar actie onderneemt om een ​​nieuwe golf van coronavirusinfecties te voorkomen.

De groep, waartoe leden behoren van het onafhankelijke ‘Rode Team’ dat in de eerste golf van de pandemie als onofficieel adviesorgaan fungeerde, publiceerde een open brief aan minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. woensdag in het AD.

Ze riepen de minister op om ‘verantwoordelijkheid te nemen’ en het ‘grondwettelijk recht’ van kwetsbare mensen te beschermen om geen onnodige schade te lijden.

‘Veel burgers willen niet besmet worden, maar jullie beleid laat ze geen keus’, schreven ze.

‘We zien schendingen van de grondwet op verschillende niveaus’, schreef de groep. ‘Dat zou niet mogen gebeuren.’

Ze vroegen waarom de minister de basisregels, zoals het verplicht stellen van gezichtsmaskers in drukke openbare ruimtes en ziekenhuizen, niet had hersteld en de vierde vaccindosis niet uitbreidde tot mensen onder de 60 jaar.

Als Kuipers er niet in slaagt om de situatie snel te verhelpen, waarschuwde de groepering dat ze haar zaak voorlegt aan het College voor de Rechten van de Mens.

In de afgelopen vier weken is het aantal positieve tests per dag verdrievoudigd van 2.000 naar 6.000, hoewel de trend sinds begin juli is vertraagd.

Er liggen momenteel 926 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, het hoogste aantal sinds de laatste week van april, maar minder dan 5% van hen wordt behandeld op de intensive care.

READ  Old Dutch Church in Kingston organiseert op 2 juli Banned Books Fair - Daily Freeman

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.