juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron liet in de kou staan ​​terwijl Priti Patel naar Nederland reist tijdens immigratiecrisis

Emmanuel Macron liet in de kou staan ​​terwijl Priti Patel naar Nederland reist tijdens immigratiecrisis

Emmanuel Macron staat in de kou terwijl Priti Patel tijdens de immigratiecrisis naar de Nederlanders reist en directe gesprekken begint met Europese ministers.

  • Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel begon directe gesprekken met Europese ministers na de dood van ten minste 27 mensen
  • De Franse regering verbood Kஸ்les om de top bij te wonen nadat hij werd beschuldigd van het schenden van de ethiek.
  • Miss Patel sprak met haar Nederlandse partner en kreeg belangrijke contracten


Geconfronteerd met de verlegenheid van Emmanuel Macron gisteravond, zocht Priti Patel opnieuw een nieuwe deal met Europese partners op Channel-immigranten.

Te midden van de nieuwe aanvallen van Frankrijk begon de minister van Binnenlandse Zaken gisteren rechtstreekse gesprekken met Europese ministers, na de dood van ten minste 27 mensen vorige week.

De Franse regering verbood mevrouw Patel om de Gallische top bij te wonen nadat president Macron boos werd dat ze de gedragscode had geschonden.

Ondanks haar woede heeft mevrouw Patel gisteren met haar Nederlandse vertegenwoordiger gesproken en heeft Binnenlandse Zaken belangrijke afspraken over hervormingen gemaakt.

De Franse regering verbood mevrouw Patel om de Gallische top bij te wonen nadat president Macron boos werd dat ze de gedragscode had geschonden.

De Franse regering verbood mevrouw Patel om de Gallische top bij te wonen nadat president Macron boos werd dat ze de gedragscode had geschonden.

Bittere korte oorlog

Het doortastende optreden van PD Patel om de zendercrisis aan te pakken heeft kritiek gekregen van binnen de regering.

Bronnen vertelden de minister van Binnenlandse Zaken gisteren hoe lang het zou duren om de kwestie van migranten uit Noord-Frankrijk op te lossen.

Ook beschuldigden ze juffrouw Patel van ‘verdwijnen’ toen er iets mis ging in haar vakgebied.

“Ze had twee jaar om dit op te lossen, maar de situatie is erger dan ooit”, vertelde een bron aan The Mail on Sunday. Een ander zei: ‘Ze speelde goed, maar ze heeft nog steeds niet geleverd.’

Maar een insider van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft betoogd dat Frankrijk’s verontwaardiging over de uitbarsting van Emmanuel Macron vorige week nadat de premier een vijfpuntenplan had onthuld. “Mensen zeggen dat ze de situatie moet begrijpen en nu kunnen ze allemaal zien waar ze mee te maken heeft”, zeiden ze.

Downing Street-bronnen zeiden dat de premier het volste vertrouwen heeft in de minister van Binnenlandse Zaken.

Een woordvoerder zei dat de twee ministers het erover eens waren dat de intrekking van contracten voor de repatriëring van migranten uit het Verenigd Koninkrijk naar andere EU-landen ‘essentieel was om het criminele bedrijfsmodel te doorbreken’ van georganiseerde criminele bendes die meer dan 3.000 vragen voor een illegale overtocht. Frankrijk. Heeft herhaaldelijk geweigerd een overeenkomst in overweging te nemen met betrekking tot immigranten die terugkeren uit het VK.

READ  Dijema neemt Dutch Flare mee naar Hartland meisjesbasketbal

Een Whitehall-bron zei: ‘We zullen deze week verder praten met collega-bedrijven over hoe we kunnen samenwerken om deze crisis in heel Europa op te lossen. De nationaliteit en de grenzen van de afdeling zijn de eerste stap in het aanpakken van het kapotte asielsysteem en de slepende factoren die het creëert.’

Gisteravond gaf de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Dormann Groot-Brittannië de schuld van de Kanaalcrisis: ‘Als immigranten naar Calais, Duinkerken of Noord-Frankrijk komen, voelen ze zich bijzonder aangetrokken tot de arbeidsmarkt, wat betekent dat je niet in het VK kunt werken. Identiteit.’

Tijdens de vergadering van gisteren stemde Frankrijk ermee in om vanaf woensdag luchtbewaking van zijn kustlijn door het Europese grens- en kustwachtagentschap Frontex toe te staan. Frankrijk heeft herhaaldelijk de levering van luchtverkenningsvliegtuigen uit Groot-Brittannië afgewezen.

Britse regeringsbronnen zeiden: ‘We willen nauwere samenwerking en we willen samenwerken. Om dit te laten gebeuren, moeten we rond de tafel zitten.

Een woordvoerster van Ankie Broekers-Knol, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken van Miss Patel, zei in een verklaring dat “de tragische gebeurtenissen van vorige week de noodzaak onderstrepen van Europese bondgenoten om samen te werken”. De woordvoerder voegde toe: ‘Het is jammer dat de minister van Binnenlandse Zaken niet is komen opdagen’ [the] Bijeenkomst van ministers van Binnenlandse Zaken in Kalai om dit te bespreken.

‘De minister van Binnenlandse Zaken en de minister voor Migratie bespraken ideeën voor verbeterde bilaterale en EU-samenwerking, inclusief de noodzaak om de criminele bende die deze dodelijke reizen plant aan te pakken door middel van gedeelde inlichtingen en gezamenlijke wetshandhavingsinitiatieven. Beiden waren het erover eens dat inkomensafspraken nodig waren om het criminele businessmodel te doorbreken.

Voor deze week staan ​​gesprekken met andere landen op het programma. Drie kinderen, zeven vrouwen en 17 mannen stierven vorige week in de buurt van Calais toen ze het VK probeerden te bereiken vanuit Noord-Frankrijk.

Op vrijdag bekritiseerde Macron premier Boris Johnson voor het plaatsen van een vijfpuntenplan op Twitter. Dit leidde ertoe dat de heer Thurman gisteren de oproep van juffrouw Patel voor besprekingen introk.

De minister van Binnenlandse Zaken schreef zondag in de krant Sun: ‘We moeten creatief zijn in het vinden van nieuwe oplossingen die een maximale impact hebben. Daarom zijn de premier en ik bereid om op elk moment voorstellen te bespreken met onze Franse collega’s.’

Sajid Javed, minister van Volksgezondheid en voormalig minister van Binnenlandse Zaken, zei dat de strategie van de premier – inclusief gezamenlijke Brits-Franse patrouilles en terugkeerovereenkomsten – “precies was wat we moesten doen”. ‘Ons beleid is heel duidelijk: deze boten moeten geparkeerd worden. We hebben de medewerking van de Fransen nodig’, zei hij tegen Sky News.

Sinds het begin van het jaar hebben meer dan 26.500 migranten de Britse kust bereikt, vergeleken met slechts 8.410 in 2020.

Adverteren