mei 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerste bijenvrije honingclaim ter wereld bedacht door ambitieus Nederlands bedrijfsleven

De Nederlandse pionier op het gebied van plantaardige ingrediënten, Fooditive, heeft een belangrijke doorbraak op het gebied van ingrediënten geclaimd, aangezien het vanaf januari belangrijke productieproeven start met wat naar wordt aangenomen ’s werelds eerste 100% bijenvrije honing is, meldt Neill Barston.

Met name, zoals het bedrijf uitlegde, streeft het bedrijf naar het leveren van een schaalbaar aanbod door een bio-identieke honing massaal te produceren, waardoor het niet meer nodig is om honingbijen intensief te kweken, om een ​​schaalbaar aanbod te leveren voor sectoren als zoetwaren en snacks.

Dit biedt niet alleen alle voordelen van traditionele honing, maar lost ook de bezorgdheid van de consument over dierenwelzijn en duurzaamheid op.

Door gebruik te maken van hetzelfde gepatenteerde biotech-proces dat al werd gebruikt om de veganistische caseïne van Fooditive te maken, die vorig jaar werd gelanceerd, wordt honing-DNA gekopieerd in een eigen giststam. Wanneer het wordt gevoed met voedingsstoffen en nauwkeurig wordt gefermenteerd om de metabole processen na te bootsen die plaatsvinden in de maag van de honingbij, levert dit een product op met dezelfde kenmerken en functionaliteit als bijengeproduceerde honing – van smaak, kleur en viscositeit tot de gezondheidsvoordelen.

De productieproeven zullen het in het laboratorium bewezen concept nabootsen in fermentoren van 1.000 liter, met monsters die beschikbaar zullen worden gesteld aan potentiële klanten om uit te proberen en te testen in hun eigen toepassingen.

Oprichter en CEO van Fooditive, Moayad Abushokhedim, zei: “Ons doel is om ’s werelds eerste 100% bijenvrije honing te leveren zonder concessies te doen aan smaak, kwaliteit of prijs. Het proces van genetische sequentiemodificatie dat in onze honing wordt gebruikt, heeft al een bewezen staat van dienst met onze veganistische caseïne. Wij geloven dat ons proces de springplank zal zijn voor een revolutionaire vooruitgang in de voedsel- en biotechnologie-industrie, waardoor elk dierlijk product kan worden nagebootst en zelfs verbeterd door bio-engineering van plantaardige ingrediënten.”

READ  Nederlandse gelijkspel Knights in mistige, natte voetbalwedstrijd heren

De ontwikkeling van de bijenvrije honing van Fooditive is ingegeven door de bezorgdheid dat gangbare praktijken voor het beheer van de bijenteelt in de commerciële bijenteelt schadelijk kunnen zijn voor het welzijn van gekweekte honingbijen en wilde bijensoorten die samen een cruciale rol spelen bij de bestuiving, waardoor het risico op ziektes toeneemt. leiden tot ineenstorting van de kolonie en afnemende wilde populaties.1,2,3

De wereldwijde honingmarkt zal naar verwachting groeien met een CAGR van 5,2% tussen 2022 en 2030 als gevolg van de toegenomen vraag van consumenten die het gebruik van witte suiker willen verminderen en zich willen concentreren op voedzamere ingrediënten. Honing is rijk aan vitaminen, mineralen en calcium4 en heeft ook medische toepassingen, met een ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële en kankerbestrijdende werking.5

Gerelateerde inhoud