december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Grand Prix is ​​van plan een autoverbod in te voeren in de nieuwste duurzaamheidspush: PlanetF1

De organisatoren achter de Nederlandse Grand Prix zeggen dat ze zullen bezuinigen op het aantal auto’s dat naar het circuit mag reizen.

Als onderdeel van een milieuactie zullen de organisatoren racefans aanmoedigen om alternatieve reismethoden te gebruiken om naar Zandvoort in het noorden van Nederland te reizen.

Het circuit van Zandvoort is een van de meest toegankelijke circuits op de kalender en ligt op slechts 43 km (27 mijl) van de hoofdstad Amsterdam.

Omdat de Formule 1 en de wereld in het algemeen meer aandacht besteden aan de aanhoudende klimaatcrisis, zeggen de organisatoren achter de Nederlandse Grand Prix dat ze hun rol willen spelen door alternatieve, groenere vervoerswijzen aan te moedigen om naar de race te komen.

Volgens de Nederlandse outlet de NL Tijdende maker van het mobiliteitsplan van het evenement, Roy Hirs, zei dat ze “Zandvoort zouden afsluiten voor auto’s”.

“We sluiten Zandvoort grotendeels af voor auto’s”, zei hij. “Alleen bewoners, en mensen die toestemming hebben, zoals het personeel van de Formule 1-organisatie, mogen met de auto komen.”

De Nederlandse publicatie meldt dat er slechts 233 parkeerplaatsen beschikbaar zullen zijn voor speciale genodigden, een daling van vijf procent ten opzichte van vorig jaar.

Hirs schatte ook dat ongeveer een derde van de bezoekers met de fiets of scooter naar het circuit zal gaan, en een derde met de trein. Ook tijdens het Grand Prix-weekend zal er tijdens het Grand Prix-weekend elke vijf minuten een trein naar het circuit rijden, net als vorig jaar, en door de ligging zullen sommige fans zelfs naar het circuit kunnen lopen.

Vorig jaar introduceerden ze ook een shuttlebus die vertrekt vanuit het nabijgelegen Beverwijk, maar Hirs zei dat die dit jaar niet doorgaat vanwege een slechte opname.

READ  Maui-kamp met Nederlandse bondscoaches biedt gelegenheid om te trainen in Nederland | Nieuws, Sport, Banen

“Slechts twee procent van de bezoekers maakte er gebruik van. Nu zal dat nul zijn’, zei Hirs.

Hirs zei dat hij uitkeek naar het zien van de “zee van oranje” die op de fiets naar de baan zal reizen en op zijn hoede was voor te veel mensen die tegelijk vertrekken, dus zei dat ze na de race entertainmentactiviteiten hebben opgezet om te proberen de het aantal mensen dat op een bepaald moment vertrekt.

“Dat vind ik heel mooi [the fact the Dutch GP is focusing more on the environment]. Vooral die ‘sinaasappelzee’ die op de fiets door de duinen raast is zo mooi om te zien.

“Natuurlijk is er maar een bepaalde afvoercapaciteit, er kunnen niet meer treinen rijden dan nu het geval is, maar we zullen proberen mensen zo lang mogelijk aan de lijn te houden.”