juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De WHO heeft gewaarschuwd voor nog eens 700.000 regeringsdoden in Europa

Europa is in de “stevige greep” van de regering en de Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat als de huidige trends zich voortzetten, het dodental op het continent deze winter kan oplopen tot meer dan 2,2 miljoen.

Terwijl Duitsland en Nederland zich voorbereiden om nieuwe sancties aan te kondigen, bestrijdt Europa een epidemie waardoor Oostenrijk deze week weer op slot gaat.

De WHO zegt dat tegen 1 maart nog eens 700.000 Europeanen kunnen sterven, naast de 1,5 miljoen die al besmet zijn.

“Overmatige of ernstige depressie wordt verwacht op intensive care-afdelingen (ICU’s) in 49 van 53 landen tussen nu en 1 maart 2022.”

De terugkeer van Europa naar het epicentrum van epidemieën wordt in sommige landen verantwoordelijk gehouden voor de trage vaccinhausse, de zeer besmettelijke deltavariant, het koude weer dat mensen naar huis verplaatst en de controles versoepelt.

In de EU is 67,7% van de bevolking volledig gevaccineerd – maar de percentages variëren sterk tussen landen, met de laagste in veel oostelijke landen.

Slechts 24,2% van de Bulgaren is volledig gevaccineerd, vergeleken met 86,7% in Portugal.

Volgens de WHO is het aantal covit-gerelateerde sterfgevallen in 53 landen in de Europese regio vorige week gestegen tot bijna 4.200 per dag, een verdubbeling van 2.100 per dag eind september.

Het zei dat er groeiend bewijs was dat de door vaccins geïnduceerde bescherming tegen infectie en milde ziekte afnam.

Veel landen, waaronder Griekenland, Frankrijk en Duitsland, gaan in de richting van de noodzaak van een derde booster-injectie om ervoor te zorgen dat iemand volledig is gevaccineerd.

President Angela Merkel heeft gewaarschuwd dat Duitsland niet genoeg heeft gedaan om de “meest dramatische” vierde golf van de epidemie een halt toe te roepen.

De bedden op de intensive care lopen snel vol en het wekelijkse aantal besmettingen is 399,8 nieuwe infecties per 100.000 mensen, waarbij de zwaarst getroffen gebieden van Duitsland nieuwe stakingen gelasten, waaronder de sluiting van kerstmarkten.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er bij Amerikanen op aangedrongen niet naar Duitsland en buurland Denemarken te reizen vanwege het toenemende aantal overheidszaken.

Oostenrijk heeft ondertussen winkels, restaurants en festivalmarkten gesloten op maandag, de zwaarste beperkingen in West-Europa in maanden.


Laatste verhalen over het coronavirus

READ  IAN LADYMAN: De teleurstellende Nederlanders lijken op het United-team van Louis van Gaal van jaren geleden

EU-regeringen zijn begonnen te debatteren over hoe lang vaccins tegen Covit-19 effectief kunnen zijn, en of bewijs van een boosterdosis nodig is om vrij reizen over de hele linie te behouden naarmate het aantal gevallen toeneemt.

Na het opnieuw invoeren van de Oostenrijkse lock-out, zal de Uitvoerende Europese Commissie deze week een plan presenteren om de onafhankelijke beweging te coördineren met behulp van de Covit-19-passen.

Door EU-coördinatie op het gebied van passen, of de houder nu volledig is ingeënt of herstellende is van een recente negatieve test of infectie, zijn belemmeringen voor grensoverschrijdend reizen weggenomen.

Passen die vaak worden bekeken op mobiele apparaten, worden uitgegeven door afzonderlijke landen, maar ze zijn goedgekeurd voor reizen naar het buitenland. Ze worden nu veel gebruikt in veel EU-landen voor toegang tot interieurs zoals bars of theaters.

Griekenland heeft voorgesteld dat mensen in de toekomst alleen vrij kunnen reizen als ze in de afgelopen zes maanden een tweede of derde dosis hebben gekregen, en dat boosterdoses moeten worden toegevoegd aan de informatie op EU-passen.

De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Acehleborn zei dat het essentieel is dat de 27 EU-landen een gemeenschappelijke norm aannemen. Zijn land ontvangt doorgaans zo’n 200.000 arbeiders per dag uit de buurlanden.

“We kunnen geen verschillende organisaties hebben in Luxemburg en Griekenland, Duitsland of Frankrijk. Het is in strijd met de belangen van de Europese burgers. Ze eisen het van ons en wij kunnen het”, zei hij tegen verslaggevers. EU-collega’s in Brussel.

De Ierse minister van Europese Zaken Thomas Byrne herhaalde het idee dat de in juli gelanceerde EU Digital Covit Passes het vrije verkeer moeten blijven vergemakkelijken.

De Duitse minister van Europese Zaken Michael Roth zei dat boosterdoses nu “aan de orde van de dag” zijn, aangezien wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat ze de immuniteit daadwerkelijk verhogen. Hij voegde eraan toe: “Digitale vaccinatiecertificering is erg belangrijk, maar het moet gebaseerd zijn op wetenschappelijke kennis.”

Nederlandse Covid-19-patiënten zijn overgebracht naar Duitsland

Nederland is begonnen met het overbrengen van Covit-19-patiënten over de grens naar Duitsland om de druk op Nederlandse ziekenhuizen te verlichten om de routinematige zorg te verminderen om het hoofd te bieden aan de toename van gevallen van het coronavirus.

READ  Hoge Raad oordeelt in het voordeel van Rusland, kent $ 50 miljard aan arbitrage toe aan oliemaatschappij

Een patiënt is vanochtend per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Pocham, 240 km ten oosten van Rotterdam, terwijl een andere later zal worden gevolgd, zeiden gezondheidsfunctionarissen.

Het aantal Govt-19-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen weken gestegen naar het hoogste niveau sinds mei en de verwachting is dat het aantal besmettingen naar recordniveaus zal stijgen.

Ziekenhuizen in Nederland kampen met groot aantal rijkspatiënten (dossier)

Het land meldde vandaag 23.000 nieuwe besmettingen in 24 uur. De wekelijkse cijfers van de National Institutes of Health registreerden 153.957 nieuwe gevallen in zeven dagen, een stijging van 39% ten opzichte van de voorgaande week.

Op dit moment liggen er 488 Covid-19-patiënten op in totaal 1.050 intensive care-bedden in Nederland.

Ziekenhuizen bezuinigen al op andere procedures, waaronder kankerbehandelingen en hartoperaties.

De Nederlandse Gezondheidsautoriteit (NZA) zegt dat bijna een derde van alle operatiekamers in Nederland gesloten is om het gebruik van intensive care-bedden te beperken.

Een vijfde van alle Nederlandse ziekenhuizen haalt de deadline voor kritieke operaties niet, aldus de NZA.

Na tientallen patiënten te hebben behandeld tijdens de vorige golven van de epidemie, hebben Duitse ziekenhuizen in totaal 20 bedden beschikbaar gesteld voor patiënten uit Nederland.

De plannen van de Nederlandse regering om verdere beperkingen op te leggen aan het virus leidden vanaf vrijdag tot drie nachten van onrust en meer dan 170 arrestaties in steden in het hele land.

Plannen omvatten het beperken van de toegang tot openbare plaatsen voor degenen die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van Govt-19. Het is onduidelijk of de regering een meerderheid zal zien om de regels vast te stellen.

Duitsland overweegt hoge Govt-19-sancties, aangezien de VS afraadt om daarheen te reizen

De Duitse minister van Volksgezondheid heeft opgeroepen tot aanvullende beperkingen om de “dramatische” stijging van het aantal gevallen van coronavirus te beteugelen, aangezien het besmettingspercentage van het land tot recordhoogten is gestegen en de Verenigde Staten hebben afgeraden om daarheen te reizen.

De zevendaagse incidentie – het aantal slachtoffers per 100.000 vorige week – is vandaag 399,8, tegen 386,5 gisteren, volgens gegevens van het Robert Koch Institute for Infectious Diseases (RKI).

In een poging om de vierde golf van Duitsland in te dammen, heeft minister van Volksgezondheid Jens Spann opgeroepen tot meer openbare ruimte voor degenen die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van Covit-19 en degenen die negatief zijn getest.

READ  De Vreede produceert overstuur in alle Nederlandse aangelegenheid op WDF Wereldkampioenschap

De heer Spaan sluit sluizen niet uit, maar zegt dat het regionaal wordt bepaald. Sommige regio’s, zoals Saksen en Beieren, die hard zijn getroffen, nemen al maatregelen om kerstmarkten te annuleren.

“De situatie is niet alleen ernstig, ze is nu dramatisch in sommige regio’s van Duitsland”, zei Spann tegen de Duitse radio. “We moeten patiënten verplaatsen omdat de intensive care-afdelingen overvol zijn en het zal niet alleen Covid-19-patiënten treffen.”

Men leest de gezondheidsinstructies voor naar de kerstmarkt in Den Haag in West-Duitsland

Vanwege bezorgdheid over de levering van Pfizer / Bioendech in Duitsland, bood het bedrijf aan om de miljoen doses te leveren die oorspronkelijk voor december waren gepland, vertelde de heer Spann volgens twee overheidsbronnen aan functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid.

Dit zal helpen om volgende week 3 miljoen in plaats van 2 miljoen doses af te leveren, omdat mensen zich haasten om boostershots te krijgen en afspraken worden vastgelegd in vaccinatiecentra.

Bronnen zeiden dat het nog niet is besloten of dit van invloed zal zijn op het totale aantal vaccins dat gedurende het hele jaar aan Duitsland wordt toegewezen.

De toename van het aantal gevallen in Duitsland en het naburige Denemarken heeft de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie ertoe aangezet om reizen naar beide landen af ​​te raden, waardoor het reisadvies wordt verhoogd naar “niveau vier: hoogste”.

VK – Wekelijks geregistreerde sterfgevallen door de overheid overschrijden 1.000 voor het eerst sinds maart

Statistieken tonen aan dat het aantal wekelijks geregistreerde sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in het VK en Wales voor het eerst in acht maanden de duizend gepasseerd is.

Het Nationaal Bureau voor de Statistiek (ONS) zei dat er in de week die eindigde op 12 november 1.020 sterfgevallen waren geregistreerd, waar de overlijdensakte het coronavirus vermeldde.

Een op de 12 van alle sterfgevallen geregistreerd in zeven dagen was Govt-19.

Dit is een stijging van 3% ten opzichte van de week ervoor, toen er 995 sterfgevallen werden geregistreerd.

Dit is de eerste keer dat het wekelijkse totaal de 1.000 overschrijdt sinds de week die eindigde op 12 maart tijdens de nationale lock-out van 2021.