november 29, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vurige reactie van Toto Wolff nadat Nederlandse fans de crash van Lewis Hamilton tijdens de GP van Oostenrijk toejuichen | F1 | Sport

Mercedes-teambaas Toto Wolff drong erop aan dat sommige fans moeten worden opgeleid nadat een aantal supporters vrijdag hoorden juichen toen Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk crashte. De 37-jarige was op koers om te strijden tegen mensen als Max Verstappen en Charles Leclerc voor de pole position op de Red Bull Ring, maar kon niet meedoen aan het gevecht nadat hij in bocht vijf tijdens de laatste minuten van Q3 uit de bocht vloog.

Hamilton verloor de controle over zijn Mercedes-auto en kon zichzelf er niet van weerhouden om tegen de barrières aan de rand van het circuit te slippen, waardoor een einde kwam aan zijn hoop op poleposition voor de sprint van zaterdag in Oostenrijk. Sommige fans hoorden echter juichen op de tribunes in een onsmakelijke draai aan het verhaal, waardoor Wolff totaal niet onder de indruk was toen hij de regel uitvoerde over wat er gebeurde in de onmiddellijke nasleep van de sessie.

“We moeten gewoon meer praten met de fans die juichen als er een auto in de muur staat of een coureur uitjouwen die een interview geeft”, vertelde de Mercedes-teambaas. Sky Sports F1.

“Het is niet wat we zouden doen met onze concurrenten en vijanden, ook al zou je denken dat er enige vijandigheid is. Niemand zou het eigenlijk moeten doen, we moeten samenwerken met F1 en jullie om mensen op te leiden.”

JUST IN: Verstappen bespot Hamilton met gemene ophef in antwoord op Leclerc-commentaar

Het bleek een nachtmerrie-sessie voor Mercedes te zijn, waarbij George Russell ook crashte vlak na zijn Silver Arrows-teamgenoot aan het einde van Q3. Verstappen pakte de poleposition voor Charles Leclerc en Carlos Sainz om een ​​eerste plaats veilig te stellen voor het sprintevenement van zaterdag op de Red Bull Ring.

READ  De Nederlandse vrouw die het graf van een Glasgow-soldaat in Nederland 'adopteerd' heeft, heeft een oproep gedaan om haar familieleden te vinden.

“Deze twee mogen zichzelf nooit in elkaar slaan vanwege deze situatie en crashen”, voegde Wolff eraan toe toen hij werd ondervraagd over het Mercedes-duo Hamilton en Russell.

NIET MISSEN

“We hebben ze een auto gegeven die tien races op rij niet op gelijke hoogte was en nu we het eens worden en vooraan rijden, kan het gebeuren dat je de auto gewoon kwijtraakt. Ik heb liever een snelle auto en een kwalificatie als deze dan niet het tempo hebben om in de top vier te staan.”

Het valt nog te bezien of Mercedes zich in de loop van het sprintevenement van zaterdag zal kunnen verzilveren om betere startposities veilig te stellen voor de race van dit weekend, die op zondag wordt gehouden. De Silver Arrows toonden veel snelheid voordat hun coureurs in de kwalificatie crashten en zullen proberen hun rivalen in het constructeurskampioenschap lastig te vallen voor een welkome reeks punten wanneer de actie op het circuit weer van start gaat in Oostenrijk.

VOLG ONZE NIEUWE DAGELIJKSE EXPRESS SPORT INSTAGRAM PAGINA