juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse minister van Defensie bracht een verrassingsbezoek aan Kiev

De Nederlandse minister van Defensie bracht een verrassingsbezoek aan Kiev

Steun onafhankelijke journalistiek in Oekraïne. Sluit je bij ons aan in deze strijd.

Word lid en steun ons slechts één keer

De Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren arriveerde op 10 juni in Kiev voor een onaangekondigd bezoek.

Dat heeft premier Denis Schmihal bekendgemaakt Facebook Dat Hij bezocht Ollongren op 10 juni en bedankte Nederland voor zijn hulp bij het versterken van de Oekraïense verdediging tegen Russische agressie.

Shmyhal en Ollongren bespraken de gezamenlijke defensieproductie tussen Oekraïne en Nederland, de uitwisseling van technologieën, de komende Wereldvredestop in Zwitserland en de Euro-Atlantische integratie van Oekraïne.

“We rekenen op de actieve belangenbehartiging van Nederland bij de verdere samenwerking met belangrijke partners van het Bondgenootschap (NAVO) om uitgebreide steun aan ons land te bieden”, aldus Schmihal.

Schmihal benadrukte een Nederlandse gezamenlijke inspanning om Oekraïne te voorzien van Patriot-luchtverdedigingssystemen en sprak de hoop uit om F-16 straaljagers “zo snel mogelijk te krijgen om mensen en infrastructuur te beschermen.”

Denemarken, Nederland en de Verenigde Staten hebben leiding gegeven aan een internationale coalitie die vorig jaar werd opgericht om Kiev te bevoorraden. F-16 straaljagers en training voor Oekraïense piloten.

Nederland is van plan zijn F-16 straaljagers aan Oekraïne te leveren Deze herfst Dat zei Ölongren begin mei, nadat Denemarken in de zomer zijn vliegtuigen begon te vervangen.

Noorwegen En België Ze hebben beloofd tientallen daarvan aan Oekraïne te leveren Vierde generatie vliegtuigen van Amerikaanse makelij net zoals

Nederland gaat 436 miljoen dollar investeren in de ontwikkeling van gepantserde voertuigen voor Oekraïne

Het rapport specificeerde niet het type infanteriegevechtsvoertuig, maar Oekraïne en Zweden tekenden vorig jaar een overeenkomst om gezamenlijk de CV90 te produceren, die wordt beschouwd als een van de beste typen ter wereld.

READ  Het vangen en eten van rivierkreeften kan het Nederlandse watersysteem ten goede komen