juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Maine Junior Golf Championships beginnen dinsdag op de Dutch Elm Golf Club

De Maine Junior Golf Championships beginnen dinsdag op de Dutch Elm Golf Club

Eli Spaulding van Freeport zal proberen zijn titel te verdedigen in het Maine Junior Golf Championship, dat dinsdag begint op de Dutch Elm Golf Club in Arundel. Personeelsfoto door Brianna Soukup

Vorig jaar werden de Maine Junior Golf Championships een podium voor Eli Spaulding.

Spaulding, een van de slimste jonge talenten van de staat, schoot een 6-under 66 in de eerste ronde op weg naar een 3-under voor het toernooi en het winnen van de junior amateurtitel.

Deze week wil Spaulding weer centraal staan. De 16-jarige zal een topspeler zijn om te verslaan als de juniorenkampioenschappen dinsdag beginnen op de Dutch Elm Golf Club in Arundel.

Het toernooi, een tweedaags evenement, is voor spelers onder de 19 jaar en is opgedeeld in vluchten; 16-18 jaar, 14-15, 12-13 en 11 jaar voor jongens, en 16-18, 14-15 en 13 jaar en jonger voor meisjes.

“Ik ben erg opgewonden om hopelijk mijn spel te blijven laten zien. Het is eerlijk gezegd beter geworden sinds vorig jaar’, zei Spaulding. “Ik heb deze zomer veel toernooien gespeeld en ik heb het gevoel dat ik veel verbeterd ben.”

Spaulding is al opgesloten in een plek in het Maine-team voor de New England Junior Amateur-kampioenschappen aug. 8-10, net als Ruby Haylock aan de kant van de meiden. Er zijn nog zes openingen voor jongens en twee voor meisjes, en als iemand anders dan die twee deze week de hoogste algemene score neerzet, zouden ze een plek in het team bemachtigen, zei Maine Golf Director Brian Bickford.

READ  Nederlandse reizigers naar Noorwegen onderworpen aan geïsoleerde hotels

“Dit toernooi is een grote bepalende factor wanneer we dat team beginnen te vullen”, zei Bickford.

Spaulding, een 16-jarige opkomende junior in Freeport, zal deelnemen aan de 16-18-vlucht van de jongens nadat hij vorig jaar de 14-15-groep had gewonnen. Hij zei dat zijn prestaties van vorig seizoen hem lieten zien hoe goed hij kan spelen en hoe laag hij kan scoren.

Spaulding schoot 4-under 68 om het klasse B middelbare schoolkampioenschap van vorig jaar te winnen, en vorige week eindigde hij 1-under om 21e te worden in de New England Amateur.

“Toen ik aan dat toernooi begon, had ik niet echt te veel lage, lage scores gepost in sommige van deze grotere toernooien”, zei Spaulding, die eerder deze maand ook gelijk eindigde als 12e bij de Maine Amateur. “Tegelijkertijd wist ik dat mijn spel er vorig jaar op dat moment was. Daar had ik gewoon de dag niet voor.”

Hij zal gezelschap hebben. Parker Hilchey, een recent afgestudeerde Camden Hills, is terug in het toernooi na het winnen van de 16-18 vlucht vorig seizoen met 3-over par. Hilchey, 18, twijfelde tussen het spelen in het juniorenkampioenschap of het State of Maine Championship op de Sugarloaf Golf Club voordat hij eind vorige week zijn beslissing nam.

“Het is een van mijn favoriete toernooien van het jaar”, zei Hilchey. “Veel van mijn oudere vrienden in het Samoset (Resort) speelden (bij Sugarloaf), dus ik was aan het twijfelen over welke. Maar uiteindelijk besloot ik dat ik mijn titel echt wilde verdedigen.”

Hilchey speelt in de herfst aan de University of Pittsburgh in Johnstown.

READ  Blijven zoeken naar meer maatregelen, zegt de Nederlandse premier na 9e sanctiepakket tegen Rusland

“Het gaat (ongeveer) hoe ik speel”, zei hij. “Het is echt ik versus de golfbaan, zo bekijk ik het aan het eind van de dag. Het doel is natuurlijk om te winnen, maar (ik begrijp het) dat ik gewoon mijn beste golf moet spelen. En als dat genoeg is, prima.”

Ook terugkerend is Connor Albert, die tweede werd met drie slagen van Hilchey in de groep van 16-18 ondanks een sterke back-negen op de tweede en laatste dag.

“Vorig jaar was een grote stap. Ik stond vijf achter met nog negen te spelen, en ik vocht terug naar twee achter met nog twee te spelen’, zegt Val Halla’s Albert (16), een opkomende senior bij Greely. “Het gaf me wat zelfvertrouwen en deed me beseffen dat dit de plek is waar ik zou moeten zijn. En als ik op die plek sta, treed ik op.”

Ruby Haylock, vers van haar overwinning bij de Maine Women’s Amateur, zal proberen haar meisjestitel te verdedigen op het Maine Junior Championship. Brianna Soukup/staffotograaf

Haylock, 17, keert terug na het winnen van de meisjestitel bij 6-over. De Turner Highlands-speler behaalde vorige week een weggelopen overwinning in de Maine Women’s Amateur, maar zou kunnen worden uitgedaagd door Ruth Weeks van Portland Country Club, een stijgende senior bij Greely.

“Bij de amateur is het behoorlijk serieus. Er staat veel op het spel en iedereen doet er alles aan om te winnen”, zei Haylock, die een van de vier spelers zal zijn in de 16-18-vlucht van de meisjes. “Het is een driedaags evenement, dus het is een beetje meer mentaal uitdagend. Met het juniorenevenement is het een beetje meer ontspannen, maar het is nog steeds leuk. ”

READ  De Nederlandse investeerder Aedes, onderzoeksinstituut KWR en de gemeente Amsterdam slaan de handen ineen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Haylock zei dat ze een rolmodel wil zijn voor andere junioren.

“Ik vind dit evenement heel leuk”, zei ze. “Ik weet dat toen ik begon met junior golf, ik alle oudere meisjes had om naar op te kijken, en het moedigde me zeker aan om aan mijn spel te blijven werken. … Ik heb het gevoel dat ik iets soortgelijks probeer te doen voor de andere meisjes die in deze evenementen spelen.”


Gebruik het onderstaande formulier om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Wanneer je het e-mailadres van je account hebt verzonden, sturen we een e-mail met een resetcode.

” Vorig

Volgende ”