maart 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De extra tijdstraf van Eve Perisset breekt de Nederlandse verdediging en leidt Frankrijk naar de halve finales

Door de extra tijdstraf van Eve Perisset ging Frankrijk door naar de halve finales (Twitter/WEURO2022)

Foto: Twitter

Frankrijk neemt het op tegen Duitsland in de halve finale van Euro 2022 na een einde te maken aan het bewind van Nederland als Europees kampioen dankzij de penalty van Eve Perisset in een 1-0 overwinning na extra tijd op zaterdag.
De score deed geen recht aan de kloof in de klasse tussen de partijen, aangezien Frankrijk 90 minuten lang gefrustreerd was door de genialiteit van de jonge Nederlandse doelman Daphne van Domselaar.

De stopper van FC Twente werd uiteindelijk echter vanaf de strafschopstip 12 minuten in de verlenging geklopt toen Kadidiatou Diani werd getript door Dominique Janssen.

Gerelateerd nieuws

Dames EURO 2022 Sembrants blessuretijdstaking doorbreekt Belgische barrières en leidt Zweden naar halve finale

EURO 2022 Dames: Sembrant’s blessuretijdstaking doorbreekt Belgische barrières en leidt Zweden naar halve finale

UEFA Womens EURO 2022 Duitsland verslaat Oostenrijk met 2-0 en bereikt halve finale

UEFA Women’s EURO 2022: Duitsland verslaat Oostenrijk met 2-0 en bereikt halve finale

Er was een VAR-review voor nodig om de stip toe te kennen en de penalty van Perisset had net te veel power voor Van Domselaar.

Een nederlaag rondde een moeilijk toernooi af voor de Nederlanders, die verzwakt waren door blessures van belangrijke spelers en gevallen van coronavirus.

Vivianne Miedema was fit om terug te keren nadat ze door Covid de overwinningen in de groepsfase op Portugal en Zwitserland had gemist.

De Arsenal-spits leek echter lang niet fit voor een wedstrijd, aangezien een van ’s werelds beste spelers worstelde om enige betekenisvolle invloed op het spel te hebben.

Frankrijk scoorde vijf punten in de eerste helft van hun openingswedstrijd tegen Italië en had die prestatie gemakkelijk kunnen herhalen in Rotherham.

Nederland verloor veteraan-doelman Sari van Veenendaal voor de rest van het toernooi aan een schouderblessure in hun opener tegen Zweden, maar Van Domselaar schitterde in haar afwezigheid.

De 22-jarige maakte nog maar één internationale verschijning voorafgaand aan Euro 2022, maar het lijkt er nu op dat ze haar plaats als de Nederlandse nummer één in de toekomst zal behouden.

Frankrijk maakte zich ook schuldig aan verspilling voor het doel, omdat ze de roofzuchtige aanwezigheid voor de geblesseerde Marie-Antoinette Katoto misten.

Diani was de eerste die Van Domselaar testte voordat Delphine Cascarino haar handpalmen prikte.

Cascarino schoot vervolgens van buiten het strafschopgebied op de paal en Sandie Toletti schoot een glorieuze kans voorbij voordat Stefanie Van der Gragt twee keer Nederland te hulp schoot.

De centrale verdediger van Ajax keerde terug om Melvine Mallard van de lijn te halen en blokkeerde vervolgens een nieuwe goal van Grace Geyoro toen Frankrijk het Nederlandse doel bombardeerde zonder beloning.

Miedema moest 55 minuten wachten op een doelpunt en de all-time recordscorer van Nederland had verwacht dat ze het beter zou doen als ze vanuit een hoekschop ongemarkeerd oversloeg.

Al snel was Van Domselaar echter terug in de vuurlinie, toen ze naar rechts vloog om de kopbal van Wendy Renard in veiligheid te brengen.

READ  Vrachtoverslag Nederlandse zeehavens hersteld in 2021

Geyoro kopte vervolgens wijd met het doel gapend voordat Renard zich ongelovig omdraaide toen haar looping-header werd weggeklauwd door Van Domselaar met de laatste handeling van de 90 minuten.

Frankrijk weigerde echter voor het eerst een plaats bij de laatste vier van een EK voor vrouwen te weigeren.

Diani’s tempo leidde haar weg van Janssen, die met een wanhopige uitval naar binnen dook om de aanvaller van Paris Saint-Germain te stoppen.

De Kroatische scheidsrechter Ivana Martincic dacht aanvankelijk dat Janssen de bal raakte, maar corrigeerde haar beslissing toen er een replay werd getoond.

Van Domselaar ontkende nog bijna de vrouwen van Corinne Diacre toen ze vingertoppen kreeg voor de penalty van Perisset, maar werd uiteindelijk verslagen.