January 24, 2021

De epidemie achtervolgt het nieuwe jaar nu het virus groeivaccins afgeeft

LONDEN (AP) – Ondanks de toenemende toegang tot vaccins, is het coronavirus opnieuw aan het opduiken en verhuist het van het VK naar Californië, waarbij ziekenhuizen worden gevuld en nieuwe middelen van bestaan ​​worden bedreigd terwijl overheden bedrijven opsluiten en naar oplossingen zoeken.

Engeland keerde terug naar de vergrendelde positie. Ziekenhuizen in Mexico-Stad hebben meer virale patiënten dan ooit tevoren. Vanaf dinsdag had Duitsland een van de hoogste dagelijkse sterfgevallen geregistreerd. Zuid-Afrika en Brazilië worstelen om een ​​plek voor de doden te vinden. Het epidemische succesverhaal gaat ook over Thailand dat vecht tegen onverwachte epidemieën.

Doktoren worden geconfronteerd of steunen COVID-19-patiënten in opkomst na vakantiebijeenkomsten aan het einde van het jaar, en veel landen melden al nieuwe, meer besmettelijke gevallen die zich over het VK verspreiden.

Woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie, dr. Margaret Harris, zei dat januari “een moeilijke” was. “Ah, we zijn er niet allemaal ziek van. We willen iets anders zien. Oh, dit geldt niet voor mij ‘… het moet weg. Het is echt in alle handen.”

Nu Groot-Brittannië deze week een tweede vaccin vrijgeeft en sommige Amerikaanse staten beginnen met het aanbieden van tweede-ronde-injecties, is de toegang tot vaccins wereldwijd ernstig ongelijk. Deze distributie is niet ver weg om te voldoen aan de epische eis om een ​​vijand te vangen die al meer dan 1,85 miljoen mensen heeft gedood.

“We zijn in een race om infecties te voorkomen, gevallen te verminderen, gezondheidssystemen te beschermen en levens te redden, terwijl we twee vaccins vrijgeven die zeer effectief en veilig zijn voor mensen met een hoog risico”, aldus directeur-generaal Tetros Adanom Caprais van de WHO. “Het is niet gemakkelijk. Dit zijn moeilijke kilometers.”

READ  De Nederlandse AI-startup doet ook online kleding kopen

Het VK wordt geconfronteerd met een derde nationale uitsluiting van ten minste zes weken, omdat de autoriteiten vechten om een ​​toename van COVID-19-infecties en gratis ziekenhuizen te voorkomen, waar sommige patiënten in ambulances wachten om toegang te krijgen tot parkeerafdelingen.

Premier Boris Johnson heeft het stoere nieuwe onderkomen voor het VK aangekondigd, dat dinsdag vanaf middernacht van kracht wordt. Het zal scholen, restaurants en alle essentiële winkels sluiten en zal pas half februari worden herzien. De Schotse president Nicola Sturgeon legde de lock-out op, die dinsdag begon.

Beide leiders zeiden dat controles nodig waren om de nationale gezondheidsdienst te beschermen te midden van de opkomst van een nieuwe variant van dagelijkse infecties, ziekenhuisopnames en toenemende sterfgevallen.

Siva Ananthasiva, hoofdanalist bij de denktank van het King’s Fund, zei dat de NHS “de moeilijkste tijd in de herinnering van het leven doormaakt”.

Elders in Europa, Italië en Duitsland breidden ze hun kerstsloten uit, waardoor het reizen naar Spanje werd beperkt, terwijl Denemarken het aantal openbare bijeenkomsten terugbracht van 10 naar vijf. Frankrijk kondigt donderdag drastische maatregelen aan, terwijl Oekraïne vanaf vrijdag scholen en restaurants sluit.

In Latijns-Amerika waarschuwen sommigen dat het ergste nog moet komen.

“Wat we hier in Brazilië meemaken, is veel intenser dan vele maanden geleden”, zegt Domingos Alves, een assistent-professor aan de Universiteit van S சா o Paulo.

Het aantal Braziliaanse patiënten op de intensive care heeft het hoogste niveau bereikt sinds augustus, net zoals het land winkels en kantoren heropende na de eindejaarsvakantie – het uitgestrekte land heeft nog geen vaccins goedgekeurd of ontvangen. Sommige Braziliaanse ziekenhuizen hebben buiten gekoelde containers geplaatst om de lichamen van COVID-19-slachtoffers te bewaren.

READ  2020 CBT Beste merk- en prijsrapport van Nederland

De hoofdstad van Mexico heeft een ongekend aantal patiënten met het virus en vliegt naar doktoren uit minder kwetsbare staten. De badplaatsen maken zich op voor meer evenementen nadat ze tijdens de vakantie door duizenden Amerikaanse en Europese toeristen zijn bezocht.

Dr. Mauricio Rodriguez van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico zei: “In de derde week van januari zal het systeem meer onder druk komen te staan ​​en zullen er meer ambulante gevallen zijn en gevallen die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij gaf de schuld aan sociaal isolement, gemengd nieuws van het publiek en verhoogde vermoeidheid voor Mexicaanse mensen door hun veiligheid tijdens de vakantie te verminderen.

Zimbabwe voerde de avondklok opnieuw in, verbood openbare bijeenkomsten en schortte de opening van scholen voor onbepaalde tijd op. In Zuid-Afrika, dat een andere variant van het zich snel verspreidende virus ziet en het zwaarst getroffen land van het continent is, hebben de autoriteiten opnieuw een avondklok uitgevaardigd, de verkoop van alcohol verboden en de meeste stranden gesloten.

SA zegt dat Zuid-Afrika worstelt om het hoofd te bieden aan het stijgende dodental. President Musi Helengwa’s Nationale Finale Coaches Association Staatsomroep SABC.

‘Het viel ons toen gewoon op. … We lieten de doodskisten achter en lieten geen ruimte achter in het mortuarium, ‘zei hij.’ We hebben meestal overdag crematies, maar nu zijn er ook ‘s nachts crematies. “

Uitbraken lijken te verergeren in landen waar het virus onder controle lijkt te zijn.

Thailand, dat de afgelopen weken duizenden heeft aangevallen, wordt beschuldigd van zelfgenoegzaamheid en slechte planning. De regering sluit grote delen van het land, waaronder de hoofdstad Bangkok, op slot en overweegt drastische maatregelen.

READ  Een Monster Wind Turbine upgradet een industrie

Japan bereidt zich voor om dit jaar de noodtoestand uit te roepen, grenscontroles te deactiveren en de goedkeuring van vaccins te versnellen na een toename van het aantal gevallen rond nieuwjaarsdag.

De vakantiezorgen zijn nu nog niet voorbij, want 2021 is aangebroken.

Paus Franciscus heeft de jaarlijkse ritus van de kinderdoop in de Sixtijnse Kapel, die verband houdt met de feestdag van Driekoningen woensdag, verlaten. De orthodox-christelijke naties Rusland en Griekenland zullen waarschijnlijk met meer epidemieën te maken krijgen na het vieren van Kerstmis op donderdag. China sluit scholen in de aanloop naar de Chinese nieuwjaarsvakantie van volgende maand, waarbij migrerende werknemers worden aangespoord niet naar huis te gaan en toeristen om Peking te vermijden.

De vaccinaties beginnen op veel plaatsen langzaam. In de Verenigde Staten, waar meer dan 350.000 mensen zijn omgekomen, worstelen sommige staten om voldoende beeldmateriaal te krijgen en vaccinaties te regelen. Nederland, het laatste EU-land dat vaccins lanceert, heeft woensdag zware kritiek gekregen. Australië is van plan dit pas in maart te doen. En de meeste van de armste landen lopen nog steeds achter.

Oppositiepoliticus Kirt Wilders noemde de Nederlandse regering ‘Europa’s dorpsgek’.

Toch is India een baken van hoop. Het besmettingspercentage is aanzienlijk gedaald sinds de piek in september, met het land van start met een van ‘s werelds grootste vaccinatieprogramma’s gericht op het vaccineren van 300 miljoen mensen tegen augustus.

___

Andhra-verslaggevers van over de hele wereld droegen bij.

___

AP-infectie https://apnews.com/hub/coronavirus-pandemic, https://apnews.com/hub/coronavirus-vaccine en https://apnews.com/UnderstandingtheOutbreak

Copyright 2021 Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw verspreid.