January 19, 2021

Covid-19: Frankrijk ontdekt eerste geval van nieuwe coronavirusvariant | Wereldnieuws

Volgens het ministerie van Volksgezondheid heeft Frankrijk het eerste bevestigde geval gemeld van een nieuwe coronavirusvariant die voor het eerst werd ontdekt in het VK.

De zaak betrof een Frans staatsburger die in het VK woonde en op 19 december uit Londen vertrok voor een rondreis door Frankrijk.

Hij is momenteel alleen thuis en er wordt gezegd dat het goed gaat.

De Nieuwe variant, Ook bekend als VUI-202012/01, dat tot 70% als besmettelijk wordt beschouwd en zorg heeft gewekt bij experts en wereldleiders – wat betekent dat het zich zeer snel kan verspreiden.

Nadat deze variatie was vastgesteld in het zuidoosten van het VK, sloten landen over de hele wereld al snel hun grenzen voor het VK en haastten zich om te voorkomen dat ze hun burgers zouden bereiken.

Opgelegd door Frankrijk Voorkomt het oversteken van het kanaal voor Kerstmis en veroorzaakt chaos in Dover Harbour.

Dinsdagavond de regeringen van Engeland en Frankrijk Er is een akkoord bereikt Maakt hervatting van trein-, lucht- en zeevervoer mogelijk voor Franse staatsburgers of inwoners, of om dringende redenen, zoals het vervoeren van goederen.

Als er een negatieve coronavirus-test is, mogen ze nu de grens over.

Een nieuwe variant die door Franse gezondheidsfunctionarissen werd ontdekt, kwam echter Frankrijk binnen voordat het reisverbod werd opgelegd.

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Nieuwe COVID-variant ‘domineert’

Eerder deze week erkende de Franse minister van Volksgezondheid Oliver Warren dat de ‘nieuwe variant’ al in omloop was in het land en dat functionarissen op dat moment geen bewijs hadden.

READ  Nederlanders lanceert COVID-19-vaccin; Het laatste EU-land dat dit doet

Gevallen van de nieuwe variant zijn ook bevestigd in Denemarken, Italië, Gibraltar, Nederland en Australië.

Hoewel wordt aangenomen dat het zich snel verspreidt, is er tot nu toe geen bewijs dat de nieuwe variant ernstigere ziekten veroorzaakt of dat vaccins kunnen worden vermeden.