January 24, 2021

Coronavirus live nieuws: Brisbane-sloten eindigen na derde dag van nul nieuwe gevallen, maskers binnen nodig tot 22 januari

De Snap Lock Down van Greater Brisbane is ingevoerd om de verspreiding van de gemuteerde stam van het virus, die voor het eerst in het VK werd ontdekt, te stoppen. Dit wordt vooral als de infectieuze variant beschouwd.

Tot nu toe hebben 45 landen de variant van het coronavirus P117 gedetecteerd cov-lineages.orgMonitort onder andere de wereldwijde verspreiding van nieuwe COVID-19-stammen.

Dertien landen hebben de sociale prevalentie van de COVID-19-variant geregistreerd, met studies die suggereren dat deze 70 procent besmettelijker kan zijn dan eerdere stammen.

Er zijn gevallen gemeld in Europese landen, waaronder Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Zwitserland, Portugal en Nederland.

Buiten Europa is lokale uitwisseling geregistreerd in de Verenigde Staten, Canada, Israël en de Filippijnen.

Het eerste geval werd op 29 december in de Verenigde Staten ontdekt door een man zonder reisgeschiedenis.

Verwacht wordt dat de epidemie van een nieuwe stam het aantal gevallen in het VK zal verhogen.

Premier Scott Morrison zei: “Deze spanning komt waarschijnlijk voor [the] Globalisering van het virus “.

NSW Premier Gladys Perezglian zei hetzelfde, maar ze vond dat de soort niet als een “Britse soort” moest worden beschouwd.

“We moeten bedenken dat deze soort zal domineren, onze systemen opnieuw evalueren, waakzaam zijn en onze maskers op die interne systemen dragen voor de nabije toekomst,” zei hij.

READ  Nederlanders lanceert COVID-19-vaccin; Het laatste EU-land dat dit doet