Column

Column Rachid Guernaoui: Winnaars

Liefst 392 stemmen zijn er uitgebracht tijdens de grote finale van Buurtbudget Houtwijk. Dat vind ik een mooi resultaat. En graag feliciteer ik de initiatiefnemers van de winnende plannen. Skatepark Bokkefort krijgt meer mogelijkheden om buiten te sporten, zoals een freerun- en fitnessparcours.

Jong en oud zullen hiervan gebruik kunnen maken. Door bloembollen te planten langs de rand krijgt het skatepark bovendien meer kleur. De bewoners zijn betrokken bij het maken van het definitieve plan. Dit idee kreeg van de bewoners van Houtwijk 134 stemmen. Goede tweede werd de broodcontainer in de omgeving van de Jan Romeinstraat met 85 stemmen. Deze broodcontainer moet voedselverspilling tegengaan en tegelijk ongedierte helpen voorkomen. Beide plannen moeten binnen een jaar worden uitgevoerd en kosten gezamenlijk circa 100.000 euro.

Met deze winnende plannen maken de bewoners Houtwijk nog mooier, prettiger en socialer. Betrokkenheid concreet stimuleren en vertrouwen op de kracht van bewoners, die de oren en ogen van hun wijk, buurt of straat zijn: dat maakt Buurtbudget Houtwijk tot een ijzersterk instrument waarbij bewoners en gemeente Den Haag samen optrekken. Uiteraard moeten wij dit experiment nog uitgebreid evalueren, maar persoonlijk heb ik er een goed gevoel aan overgehouden.

Niet alleen het aantal uitgebrachte stemmen, ook de grote betrokkenheid van bewoners in de eerdere fases van dit Buurtbudget beschouw ik als een mooi resultaat. Tijdens de drie Buurtbudgetcafés in januari deden liefst 125 bewoners actief mee. Uit 24 thema’s kozen zij de vijf belangrijkste thema's voor de wijk: meer verbondenheid tussen bewoners; opknappen van de openbare ruimte; voorzieningen voor kinderen en jongeren; groen onderhoud; en toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden. Bewoners konden vervolgens concrete ideeën indienen die passen binnen deze vijf thema’s. Uiteindelijk waren er 29 ideeën om op te stemmen. Dat gebeurde tijdens het druk bezochte Buurtbudget Festival Houtwijk in en rondom wijkcentrum Bokkefort. Nu komt het aan op een goede uitvoering van de winnende plannen. Ook daarbij verwacht ik dat de bewoners van Houtwijk en de gemeente Den Haag weer eendrachtig zullen samenwerken!

Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag/Groep de Mos), stadsdeelwethouder Loosduinen

P.S. Zaterdag 11 mei heb ik weer spreekuur. Van 13.30 tot 14.30 uur. De locatie is deze keer winkelcentrum De Savornin Lohmanplein. U bent van harte welkom!DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA