november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CDC voegt 2 bestemmingen toe aan de categorie ‘hoog’ risico voor reizen

Noot van de redactie — Meld u aan voor Unlocking the World, de wekelijkse nieuwsbrief van CNN Travel. Ontvang nieuws over het openen en sluiten van bestemmingen, inspiratie voor toekomstige avonturen, plus het laatste nieuws op het gebied van luchtvaart, eten en drinken, waar te verblijven en andere reisontwikkelingen.

(CNN) — Een populaire bestemming in het Midden-Oosten en een klein Nederlands Caribisch eiland werden maandag toegevoegd aan de “hoge” risicocategorie van de CDC voor reizen.

Jordanië en Sint Eustatius waren de enige twee toevoegingen aan de risicocategorie Level 3, “hoog”.

Jordanië is de thuisbasis van overblijfselen van veel van ’s werelds grote beschavingen en een nieuw erkende UNESCO-site. Sint Eustatius, ook wel Statia genoemd, is slechts 10 km lang en tot 5 km breed, en het eiland wordt gedomineerd door de Quill, een slapende vulkaan.

Locaties van niveau 3 zijn goed voor meer dan de helft van de ongeveer 235 plaatsen die worden gecontroleerd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Niveau 3 werd in april de hoogste trede op het gebied van risiconiveau nadat de CDC zijn beoordelingssysteem voor het beoordelen van het Covid-19-risico voor reizigers had herzien.

De aanwijzing geldt voor plaatsen waar in de afgelopen 28 dagen meer dan 100 gevallen per 100.000 inwoners zijn geweest. Niveau 2 en niveau 1 worden respectievelijk als “matig” en “laag” risico beschouwd.

Om samen te vatten, deze twee bestemmingen zijn op 8 augustus toegevoegd aan niveau 3:

• Jordanië
• Sint Eustatius

Niveau 4, voorheen de hoogste risicocategorie, is nu alleen gereserveerd voor bijzondere omstandigheden, zoals extreem hoge aantallen gevallen, het ontstaan ​​van een nieuwe zorgvariant of het instorten van de zorginfrastructuur. Onder het nieuwe systeem zijn er tot nu toe geen bestemmingen op niveau 4 geplaatst.

Meer op niveau 3

Een groot deel van Europa zit al maanden hardnekkig vast op niveau 3 met het zomerse reisseizoen nu in een traditioneel drukke augustus. De volgende populaire Europese bestemmingen waren op 8 augustus nog op niveau 3:

• Frankrijk
• Duitsland
• Griekenland
• Ierland
• Italië
• Nederland
• Noorwegen
• Portugal
• Spanje
• Verenigd Koninkrijk

Dat zijn niet de enige spraakmakende plekken die zich op niveau 3 bevinden. Talloze andere bestemmingen over de hele wereld behoren tot de categorie ‘hoog’ risico, waaronder de volgende:

• Brazilië
• Canada
• Costa Rica
• Maleisië
• Mexico
• Zuid-Korea
• Thailand
• Kalkoen

De CDC adviseert dat u op de hoogte bent van uw Covid-19-vaccins voordat u naar een niveau 3-bestemming reist. Het zijn “bijgewerkt” betekent dat u niet alleen de volledige eerste vaccinaties heeft gehad, maar ook eventuele boosters waarvoor u in aanmerking komt.
Senegal, met het Ngor-gebied van Dakar op de foto, is maandag verhuisd naar niveau 2.

Senegal, met het Ngor-gebied van Dakar op de foto, is maandag verhuisd naar niveau 2.

Adobe Stock

Level 2

Bestemmingen met de aanduiding “Niveau 2: Covid-19 Matig” meldden de afgelopen 28 dagen 50 tot 100 Covid-19-gevallen per 100.000 inwoners. De CDC heeft maandag drie nieuwe Level 2-plaatsen aangewezen:

• Azerbeidzjan
• Kirgizië
• Senegal

De verhuizing was slecht nieuws voor alle drie de locaties, die voorheen allemaal op niveau 1 stonden. Er zijn deze week 20 plaatsen op niveau 2.

in zijn bredere reisbegeleidingraadt de CDC aan om op de hoogte te zijn van uw vaccins voordat u internationaal reist.

Niveau 1

Om te worden vermeld als “Niveau 1: Covid-19 Laag”, moet een bestemming de afgelopen 28 dagen 49 of minder nieuwe gevallen per 100.000 inwoners hebben gehad. Op 8 augustus zijn er twee plaatsen aan de categorie toegevoegd:

• Suriname
• Zimbabwe

Beide bestemmingen gingen naar een lager risiconiveau. Suriname stond voorheen op niveau 3 en Zimbabwe stond eerder op niveau 2.

Er zijn deze week ongeveer 25 plaatsen in de categorie “laag” risico. Een paar van de meer populaire plaatsen in de categorie “laag” risico deze week zijn Egypte en Tanzania.

READ  EU-nieuws: vislijn barst los terwijl Nederlanders zeggen dat de regels van Brussel in het voordeel zijn van Frans | Politiek | Nieuws

Onbekend

Ten slotte zijn er de bestemmingen die de CDC als een “onbekend” risico heeft beschouwd vanwege een gebrek aan informatie. Meestal, maar niet altijd, zijn dit kleine, afgelegen plaatsen of plaatsen met aanhoudende oorlog of onrust.

Er is deze week maar één bestemming toegevoegd: Malawi.

De CDC raadt af om naar deze plaatsen te reizen juist omdat de risico’s onbekend zijn. Andere bestemmingen in deze categorie die doorgaans meer toeristische aandacht trekken, zijn de Azoren, Hongarije en de Malediven.

Er zijn deze week ongeveer 65 plaatsen als “onbekend” vermeld, wat neerkomt op meer dan een kwart van alle gecontroleerde plaatsen.

Een medisch expert weegt op risiconiveaus

Transmissiesnelheden zijn slechts “één richtlijn” voor persoonlijke risicoberekeningen van reizigers, volgens CNN Medical Analyst Dr. Leana Wen.

We zijn beland in “een fase in de pandemie waarin mensen hun eigen beslissingen moeten nemen op basis van hun medische omstandigheden en hun risicotolerantie als het gaat om het oplopen van Covid-19”, zei Wen, een spoedarts en professor gezondheidsbeleid en -beheer aan de George Washington University Milken Institute School of Public Health.

Volgens Wen zijn er naast de transmissiesnelheden nog andere factoren die meewegen.

“Een andere is welke voorzorgsmaatregelen zijn vereist en gevolgd in de plaats waar je naartoe gaat en de derde is wat je van plan bent te doen als je daar bent,” zei ze.

“Ben je van plan om veel attracties te bezoeken en naar binnenbars te gaan? Dat is heel wat anders dan ergens naartoe gaan waar je van plan bent de hele dag op het strand te liggen en met niemand anders contact te hebben. Dat is heel wat anders. zeer verschillende risiconiveaus.”

Vaccinatie is de belangrijkste veiligheidsfactor voor reizen, aangezien niet-gevaccineerde reizigers meer kans hebben om ziek te worden en Covid-19 op anderen over te dragen, zei Wen.

En het is ook belangrijk om te overwegen wat u zou doen als u buitenshuis positief test.

Hoewel reizigers naar de VS niet langer een negatieve Covid-19-test hoeven te overleggen om thuis te komen van internationale bestemmingen, adviseert de CDC toch om te testen voordat ze aan boord gaan van vluchten terug naar de Verenigde Staten en niet reizen als je ziek bent.
“Natuurlijk, als mensen symptomen of blootstelling hebben tijdens het reizen, moeten ze getest worden en als ze positief testen, volgen CDC’s isolatierichtlijnen‘, vertelde Wen onlangs aan CNN Travel.
Als u zich zorgen maakt over een reisspecifieke gezondheidssituatie die geen verband houdt met Covid-19, kijk hier.

Bovenste afbeelding: de Al-Khazneh-tempel is te zien in de oude stad Petra, Jordanië. (Ali Balikci/Anadolu Agency/Getty Images)

READ  Bredase cafés negeerden vervroegde sluitingstijd, 15 mensen aangehouden in Leeuwarden