De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Caskey-cruises; Lady Dutch verslaat Brookville | Sport

BROOKVILLE – Maura Caskey kon het bijna niet missen en de St. Mary’s Lady Dutch belandde vrijdagavond weer in de winstkolom.

De 5-foot-9 junior aanvaller spijkerde 10 van haar 12 schoten vanaf de vloer en scoorde een career-high 21 punten in de Lady Dutch’s 58-18 District 9 League overwinning op Brookville vrijdagavond.

Het was goed voor de Lady Dutch, aangezien ze binnenkwamen met een verliesreeks van twee wedstrijden met verliezen tegen competitierivalen Elk County Catholic en Punxsutawney. Ze verbeterden naar 13-3 algemeen, 4-2 in de D9 League.

“Het doel vanavond was om gewoon terug te komen in de winstkolom met een goede uitvoering en een goede inzet en uitvoering en ik had zin om dat te doen en gaf een goede poging tegen Punxsutawney, ook al kwamen we er niet als beste uit”, zei Lady Dutch hoofdcoach Michael Franciscus over de 45-34 nederlaag van zijn team op woensdag. “Vanavond hebben we goed werk geleverd door wat dingen op te ruimen en hebben we offensief heel goed werk geleverd met onze aanval en geduld.”

Caskey scoorde acht punten op vier velddoelpunten in het eerste kwart, voegde daarna nog eens 11 punten toe in de tweede helft, miste een schot in elke helft en boorde haar enige poging van drie punten in het vierde kwartaal. Ze haalde ook acht rebounds naar beneden.

“We bewogen de bal heel goed en Maura had vanavond een ontsnappingswedstrijd”, zei Franciscus. “Het hele team heeft heel goed werk geleverd door samen te werken om open shots te creëren. We zijn een uitgebalanceerd team en elke avond hebben we een nieuwe ster en ik ben echt trots op de meiden dat ze zichzelf in staat stellen om zo goed te werken.”

READ  Nederlandse octrooiveteraan Bart van Wessenbeek treedt toe tot IPS 'IP Future' Global Advisory Board

Caskey was niet de enige. Avery Eckels en Alexa Schneider scoorden respectievelijk 12 en 10 punten.

St. Marys dwong 19 omzetten af, 13 in de eerste helft, en beperkte Brookville tot 6-uit-38 schieten.

St. Marys gaf exact hetzelfde aantal punten af ​​aan de Lady Raiders als hun eerste ontmoeting in een thuisoverwinning van 62-19 in december. 21. Caskey’s basket met nog 13 seconden te gaan in het eerste kwart dekte een voorsprong van 15-3 af en de Lady Dutch bouwde het op naar 33-13 tijdens de rust toen zes verschillende spelers in het kwart scoorden.

The Lady Dutch duwde de lopende klok van de PIAA Mercy Rule in beweging met 2:19 in het derde kwartaal op 44-13 toen Izzy Catalone, die de teamleider deelde met Caskey met acht rebounds, scoorde in een 13-0 derde kwart voor St. Maria’s.

De driepunter van Eckels bezorgde St. Mary’s grootste voorsprong op 58-16 op 1:38 van het vierde kwartaal.

Eden Wonderling scoorde 10 punten en pakte zes rebounds voor de Lady Raiders, die terugvielen naar 2-11 overall en 1-4 in de D9 League.

“Ons doel op dit moment is om steeds beter te worden. We moeten beter verdedigen, dus dat zal de focus zijn volgende week. Want als we niet beter verdedigen, wordt het dinsdag een soortgelijk verhaal. Volgende week hebben we het beste team van het district.”

De Lady Raiders bezoeken Punxsutawney dinsdag.

ST. MARYS 58, BROOKVILLE 19

Score per kwart

St. Maria’s 15 18 13 10 – 58

Brookville 3 10 0 6 – 19

READ  KLM verliest Nederlandse 'greenwashing'-zaak

St. Maria’s – 58

Alexa Schneider 4 1-3 10, Izzy Catalone 2 0-0 4, Avery Eckels 5 0-0 12, Jayssa Snelick 2 1-2 5, Maura Caskey 10 0-0 21, Rosa DePrator 1 0-0 2, Molly Hanslovan 2 0-0 4, Rachel Braun 0 0-0 0. Totalen: 26 2-5 58.

Brookville -19

Reggan Olson 2 0-0 6, Mara Bowser 0 0-0 0, Bentley Hughey 0 0-2 0, Eden Wonderling 3 4-7 10, Samantha Whitling 1 0-2 3, Hannah 0 0-0 0, Kaida Yoder 0 0-0 0, Izzy Pangallo 0 0-0 0. Totalen: 6 4-11 19.

3-punters: St. Marys 4 (Eckels 2, Caskey, Schneider), Brookville 3 (Olson 2, Whitling).