december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carnaval Nederlands Hervormde Kerk groot succes

Het doel was om de geest in de parochie op te bouwen en vrienden te maken door de hand te reiken naar de gemeenschap en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het werk van de kerk. Op alle drie deze fronten werden grote stappen gezet.

De voorbereiding van het evenement kostte veel moeite van een groot aantal kerkleden gedurende een geruime tijd, maar het plezier dat de betrokkenen beleefden, overtrof de inspanning die ze moesten leveren ruimschoots. Vermoed wordt dat in het heetst van de voorbereidingen verschillende langdurige vriendschappen zijn ontstaan.

Ook het aantal mensen dat de kermis bezocht kwam als een aangename verrassing. Het begon langzaam maar toen de voeten door de poortjes begonnen te lopen was er geen einde in zicht.

Veel mensen waren nieuw in het zuiden van Alberton, maar ze leken snel te acclimatiseren en de meesten bleven vrij lang. Zelfs de kleine verstoring veroorzaakt door het afstoten van de lading motiveerde hen niet om vroeg te vertrekken.

De muziek van Hugh Lynn zorgde voor een gezellige sfeer en er werden veel maaltijden verkocht (en genuttigd) terwijl de kids zich vermaakten bij de verschillende aangeboden spelletjes.

Het hoogtepunt van de avond was de “dominee” die tegen een bal trapte om de winnaar van de “Lucky Plate” loterij te bepalen.

Naar schatting was de opkomst bij het carnaval ongeveer het dubbele van die van de bazaar van het voorgaande jaar en werden er veel meer maaltijden verkocht. Zozeer zelfs dat er haastig extra voorraden broodjes en pasteitjes en andere etenswaren moesten worden aangeschaft om een ​​door honger gedreven rel te voorkomen.

Voorlopige indicaties zijn dat de netto-opbrengst van het carnaval ook ongeveer het dubbele is van de jaarlijkse fondsenwervingsactiviteiten die de kerk de afgelopen jaren heeft gehouden.

READ  Rafael Van der Vaart spoort Nederlandse vleugelspeler aan om Spurs te verkiezen boven Real Madrid - Spurs Web