november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Burgers roepen op om abortus uit het Nederlandse wetboek van strafrecht te schrappen – EURACTIV.com

Bijna 94.000 burgers ondertekenden een burgerinitiatief om abortus uit het strafrecht te schrappen, meer dan het dubbele van wat nodig was om abortus op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Het burgerinitiatief, uitgevoerd door BNNVARA en het Humanistisch Verbond riepen de Tweede Kamer op om abortus uit het Nederlandse strafrecht te schrappen.

Volgens BNNVARA presentator Dzifa Kusenuh moet abortus uit het strafrecht worden gehaald omdat het bijdraagt ​​aan het taboe rond het onderwerp.

Ze voegde er ook aan toe dat de anti-abortuslobby in Nederland “beter georganiseerd wordt en ook veel samenwerkt met andere landen in Europa zoals Polen en Hongarije” (landen met streng abortusregelgeving). ‘Ik denk dat we op onze hoede moeten zijn,’ zei ze De Nieuws B.V., NL Tijden gemeld.

Op 14 november maakten de Democraten 66, een coalitielid, bekend dat ze Nederland wilden laten promoveren abortus als een recht op internationale schaalzeggend dat dit mogelijk zou zijn als de toegang tot abortus tot een mensenrecht wordt verklaard in het Handvest van de grondrechten van de EU.

In juli eisten EP-leden dat abortus worden opgenomen in het Handvest van de grondrechten als “iedereen heeft recht op veilige en legale abortus”.

(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com)

READ  Koop een Staub Dutch kachel voor minder dan $ 200