november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse, Nederlandse experts nodig om overstroomde landbouwgronden terug te winnen: CM

Sindh Chief Minister Syed Murad Ali Shah, in een ontmoeting met de Britse Hoge Commissaris Dr. Christian Turner op dinsdag, zei dat de terugwinning van ondergelopen land van de provincie deskundige begeleiding en technische ondersteuning van experts uit het VK en Nederland nodig zou hebben, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt voor de teelt.

De bijeenkomst werd gehouden in het CM House en werd bijgewoond door plaatsvervangend Hoge Commissaris Sarah Mooney, directeur Ontwikkeling Sandra Baldwin en plaatsvervangend directeur Batool Zehra. De CM werd bijgestaan ​​door zijn speciale assistent Syed Qasim Naveed, hoofdsecretaris Sohail Rajput en secretaris van CM Raheem Shaikh.

Shah zei dat als de landbouwgronden onder water zouden blijven, ze hun vruchtbaarheid zouden verliezen. “Ik wil dat de Britse en Nederlandse experts de landen bezoeken, ze bestuderen en ons technisch begeleiden, zodat ze met meer verjonging kunnen worden teruggewonnen”, zei hij. Hierop verzekerde de Britse hoge commissaris de CM dat zijn regering Sindh zou steunen.

De CM zei dat de klimaatverandering en de huidige zware regenval noopten tot het opstellen van een toekomstplan om een ​​goed drainagesysteem te bouwen voor regen en stortvloeden van bergstromen. “We zijn van plan om overal in Sindh originele en natuurlijke waterwegen en ontsnappingen te herstellen”, zei hij en voegde eraan toe dat zijn regering ook deskundige en technische ondersteuning nodig heeft van de Britse regering en donorinstanties.

Aan het begin van de vergadering betuigde de Britse hoge commissaris zijn medeleven met het verlies van levens tijdens de zware regenval in het land. Hij zei dat de Britse regering de regering van Sindh zou steunen om de getroffen mensen te rehabiliteren.

READ  Nederlandse ster Sifan Hassan, Prefontine Classic-Sportnieuws, First Post 5.000m.

De CM informeerde de bezoekende diplomaat over de verwoesting veroorzaakt door de zware regenval en bergstromen op beide oevers van de rivier de Indus. Hij zei dat de bergstromen van de Khirthar-bergketen geen andere uitweg hadden dan te eindigen bij het Manchhar-meer. “De zes voet hoge overstromingsbeschermende dijk kon de bergstromen niet bevatten en ze veroorzaakten meerdere doorbraken; daarom werden verschillende steden en dorpen overspoeld,” zei hij.

Evenzo konden de LBOD en de ruggengraatafvoeren de hoeveelheid regen niet soepel naar het Shakoor-meer of de zee voeren. Shah vertelde de Britse gezant dat meer dan 1,5 miljoen mensen zijn ontheemd; daarom is er een grote behoefte aan tenten om de daklozen in de provincie te huisvesten. Hierop zei de Britse hoge commissaris dat hun regering 50 containers stuurde die geladen waren met non-foodartikelen zoals tentachtige schuilplaatsen, plastic lakens en ander hulpgoederen. De CM bedankte de Britse regering voor haar steun. De bijeenkomst eindigde met de nota dat ze de vraag en het aanbod van hulpgoederen opnieuw zouden bekijken, zodat de kloof met meer materiaal zou kunnen worden gedicht.