oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

bne IntelliNews – Het Roemeense SeedBlink crowdfundingplatform verwerft Nederlandse peer

Het in Roemenië gevestigde SeedBlink, het Europese co-investeringsplatform in tech startups, aangekondigd dat het de overname van Symbid, een van ’s werelds eerste investeringscrowdfundingplatforms, in een Europese consolidatiebeweging heeft voltooid.

De deal is bedoeld om de dekking van SeedBlink als pan-Europese speler te versnellen, zijn geografische voetafdruk in CEE en de Benelux te verbreden, en zijn missie om de infrastructuur voor aandeleninvesteringen voor Europese technologiebedrijven in alle stadia te consolideren en op te bouwen.

Met de toevoeging van Symbid hebben de platforms meer dan € 110 miljoen aan investeringen bijgedragen in 250 startups, met een gecombineerd netwerk van 62.000 individuele investeerders.

In de toekomst zal het Symbid-team de investeringsinspanningen in de Benelux blijven leiden.

Symbid-investeerders zullen profiteren van nieuwe kansen en toegang krijgen tot pan-Europese investeringsmogelijkheden door een grotere dekking en middelen.

De overname breidt de investeerderspool van SeedBlink aanzienlijk uit door de gemeenschap van vermogende particulieren te vergroten en omvat een professioneel financieringspartnernetwerk waarmee Symbid al is verbonden, zoals banken, durfkapitaalfondsen en angel-investeerders.

Symbid is in 2011 opgericht door een team van Nederlandse ondernemers als een van de eerste investeringscrowdfundingplatforms ter wereld en heeft sindsdien een community opgebouwd van 50.000 investeerders in startups voornamelijk uit de Benelux.

In de eerste 10 jaar van haar bestaan ​​(tot eind 2021) heeft Symbid investeringen van in totaal € 35 miljoen gefaciliteerd voor meer dan 180 startups met eigen vermogen en converteerbare obligaties, waarvan 67 afkomstig uit de technologiesector.

READ  Nederlandse pensioengigant APP conformeert zich aan netto-nul-initiatief