januari 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bekijk: Nicolas Otamendi beschimpt Nederlandse spelers na triomf van shootout

Er was geen liefde en verlies tussen hen Argentinië en Nederland spelers. De slecht gehumeurde wedstrijd eindigde toen Argentinië de wedstrijd won in shootout om hun plek in de halve finale in de lopende FIFA Wereldbeker te versterken.

Op het moment dat Lautaro Martinez Andries Noppert de verkeerde kant op stuurde, vierde de Argentijnse verdediger Nicolas Otamendi de Nederlandse spelers recht in het gezicht.

De 34-jarige maakte een opzettelijk rechtlijnig gebaar in het bijzijn van de diepbedroefde Nederlandse sterren. Hij spoorde zijn rivalen aan door beide oren met zijn handen vast te pakken.

Argentinië versloeg Nederland met 4-3 in een penalty shootout om Lionel Messi’s WK-droom vrijdag levend te houden, nadat Oranje in een buitengewone kwartfinale een 2-2 gelijkspel uit de kaken van de nederlaag had gegrepen.

Argentinië neemt het dinsdag in de halve finale op tegen Kroatië.

Een derde bench-clearing brawl van de wedstrijd vormde het decor voor Messi’s feest toen enkele Nederlandse spelers, radeloos na zo dicht bij een van de grootste comebacks in de WK-geschiedenis te zijn gekomen, in botsing kwamen met hun Argentijnse rivalen.

Tijdens de wedstrijd werden in totaal 16 gele kaarten getoond door de Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu en de Nederlandse wingback Denzel Dumfries werd na het laatste fluitsignaal van het veld gestuurd voor zijn aandeel in de laatste vechtpartij.

READ  Voormalig Nederlands jeugdinternational klaar voor debuut in Melton Town