december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bekijk | Nederlandse klimaatactivist klampt zich vast aan tafel in talkshow Wereldnieuws

Een Nederlandse activist sluit zich aan bij de lijst van veel ‘onconventionele’ publieke protesten van klimaatactivisten de laatste tijd nadat hij zich tijdens een talkshow op de tafel plakt. De video van de activist die zich vastlijmt aan een talkshowtafel op live televisie gaat sinds woensdag viraal.

De video toont een man, aanvankelijk gezeten als een van de panelleden in de show genaamd ‘Jinek’, die de lijm uit zijn zak haalt, op de tafel klimt en zichzelf vastplakt, naar verluidt eisend om over de klimaatcrisis te praten.

Terwijl hij de tafel probeert te beklimmen, vraagt ​​de gastheer hem om “op te passen” en zet hij het gesprek op een rustige manier voort, zoals te zien is in de video. De activist wordt gezien terwijl hij met de gastheer probeert te praten over: klimaatproblemen zoals overstromingen in Pakistan. Hij stelt dat mensen sterven door de klimaatcrisis en dat er te weinig aandacht aan wordt besteed. Hij blijft een tijdje ruzie maken totdat hij tijdens het reclameblok aan tafel wordt geëscorteerd. De beveiliging neemt hem mee en kantelt het tafelblad waarna hij op de grond valt.

Lees ook: Bekijk: Tomatensoep gegooid naar Van Goghs ‘Zonnebloemen’ door activisten in Londen

De activist die door de lokale media werd geïdentificeerd als Jelle de Graaf, deelde ook een foto van het incident op zijn Twitter-handvat en zei dat “veranderingen worden gedwongen door sociale druk van gewone mensen.”

READ  Dutch Uncles kondigen nieuw album 'True Entertainment' aan, Titelnummer delen: Luister

“Honger in Kenia, overstromingen in Pakistan en Nigeria, extreme hittegolven: de klimaatcrisis treft ons en bedreigt ons allemaal. Maar overheden, bedrijven en media blijven business-as-usual doen. Om deze absurditeit aan het licht te brengen, heb ik mezelf aan de tafel van #Jinek gekluisterd”, luidde zijn tweet.