april 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arsenal voert gesprekken met Nederlandse aanvaller ter waarde van £ 30-40m

De Nederlandse Cody Gakpo (R) van PSV Eindhoven viert feest aan het einde van de Europa Conference League-voetbalwedstrijd tussen PSV en FC Kopenhagen in het Philips Stadion in Eindhoven op 10 maart 2022. – Netherlands OUT (Photo by OLAF KRAAK / ANP / AFP via Getty Afbeeldingen)

De Dagelijkse mail melden dat Arsenal gesprekken heeft gevoerd met Cody Gakpo over een zomertransfer, die deze zomer naar verwachting tussen de 30 en 40 miljoen pond zal kosten.

The Gunners moeten hun interesse nog versterken, aangezien hun zet zal worden beïnvloed door de Europese competitie waarvoor ze zich kwalificeren en de uiteindelijke beslissing van Mikel Arteta over hoe hij zijn aanval het beste kan versterken. Maar Gakpo staat zeker op de shortlist.

Valentijn Driessen van De Telegraaf meldde eerder in de week dat Arsenal inderdaad interesse had in Gakpo, na het laatste doelpunt van de buitenspeler in een bekerfinale op Ajax.

Rik Elfrink schreef eerder voor Nederlandse outlet ED dat Arsenal deze zomer concrete interesse heeft in de 22-jarige en dat ze hard willen pushen voor de ondertekening.

Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn de verschillende betrokken partijen nog aan het beraadslagen en zou Gakpo ergens anders terecht kunnen komen. Maar de interesse van Arsenal lijkt oprecht.

Voetbal International melden dat Arsenal nu op pole position staat voor Gakpo, eraan toevoegend dat de speler meer zou moeten kosten dan PSV’s huidige transferrecord van € 40 miljoen.

Cody Gakpo viert het vierde doelpunt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Montenegro op 4 september 2021 in Eindhoven.  - Nederland UIT (Foto door MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP)
Cody Gakpo viert het vierde doelpunt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Montenegro op 4 september 2021 in Eindhoven. – Nederland UIT (Foto door MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP)

Dit alles volgt op recente opmerkingen van David Ornstein van The Athletic over de 22-jarige.

David Ornstein meldde dat hoewel Gakpo’s nieuwe contract geen ontsnappingsclausule bevat, Gakpo er begrip voor heeft dat PSV zal meewerken aan geschikte zomeraanbiedingen.

Ornstein voegde toe dat dit ertoe heeft geleid dat bewonderaars als Arsenal, Barcelona, ​​Bayern München en Liverpool serieuze gesprekken zijn gaan voeren over een transfer voor de speler.

READ  Nederlandse AI-chipmaker Axelera haalt $ 27 miljoen op

Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft geen van hen contact opgenomen met PSV, maar dat zal naar verwachting volgen.

Gakpo is bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV. Hij heeft 18 goals en 15 assists in 42 optredens in alle competities.