december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Archeologische opgravingen aan de gang bij Pine Street African Burial Ground en Old Dutch Church in Kingston – Daily Freeman

KINGSTON, NY – Archeologische opgravingen door SUNY Nieuwe Paltz-studenten zijn aan de gang op de Pine Street African Burial Ground op Pine Street en bij de Old Dutch Church op Wall Street.

Beide opgravingen worden gedreven door een verlangen om voorouders te vinden.

In Pine Street proberen archeologen en Harambee de identiteit te achterhalen van degenen die hier van de 18e tot de late 19e eeuw werden begraven op een zwarte begraafplaats die later werd gebouwd, eerst door een houtzagerij en vervolgens door een woonwijk.

Justin DeWitt uit Kentucky, links, en zijn verre neef Gage DeWitt staan ​​voor een archeologische opgraving die wordt geleid door SUNY New Paltz archeologieprofessoren Joe Diamond en Ken Nystrom in de Old Dutch Church in Kingston, NY (Tania Barricklo/Daily Freeman )

Gage DeWitt, een afstammeling van een van Kingstons vroegste families van Nederlandse kolonisten, zoekt in de Old Dutch Church naar de stoffelijke overschotten van zijn oudste voorouders op Amerikaanse bodem, Tjerck Classen-DeWitt, Barbara Andriessen en hun zoon en zijn achtste oudoom, Andreis De Witt.

Harambee-oprichter Tyrone Wilson zei dat deze opgraving monumentaal is en een van de belangrijkste redenen is waarom Harambee het pand aan 157 Pine St.

“Toen we dit eigendom kochten om het land te behouden, ging het om opgravingen, om het terrein te betreden en echt een identiteit te vinden voor onze voorouders,” zei Wilson. “Het is historisch voor iedereen die echt heeft meegewerkt (aan) het tot stand brengen van deze site. De heropening van deze grond na honderden jaren is verbluffend.”

Hij zei dat alles een teamprestatie was en hij is iedereen die mee heeft gedaan enorm dankbaar.

SUNY New Paltz Antropologie Professor Ken Nystrom, een bioarcheoloog die helpt bij het coördineren van de opgraving, zei dat de zaken zich op dit moment in een verkennende fase bevonden. Terwijl studenten schermen gebruikten om het vuil uit te ziften, zei hij dat ze tot nu toe enkele historische items uit het begin van de 20e eeuw zijn tegengekomen. Nystrom voegde eraan toe dat hij verwacht dat de studentenploeg naar de graven zal komen terwijl ze twee delen van de site in lagen van 10 centimeter (vier inch) per keer uitgraven.

Nystrom zei dat als de houtzagerij de grondlagen eronder niet zou verstoren, de kans groot is dat de graven eronder intact zijn. ‘We moeten het zien,’ zei hij. Zelfs dan zou volgens Nystrom het graven om een ​​put of een tank in te pompen voor overlast hebben gezorgd.

READ  Volgende Starbucks Dutch Brothers?

Wat betreft het doel: “We hopen het verhaal te vertellen dat verdwenen is”, zei Nystrom.

Onder een tent op de begraafplaats net onder de toren van Old Dutch hielp SUNY New Paltz universitair hoofddocent Joe Diamond een team van studenten te leiden die op zoek waren naar de meest plausibele vindplaats van de graven van Tjerck Classen DeWitt en Barbara Andriessen.

Het project begon als een zoektocht van Gage DeWitt, uit Louisiana, om zijn genealogie te traceren op Ancestry.com in 2012. In de loop der jaren groeide dat uit tot een zoektocht naar de graven van de patriarch en matriarch van zijn geslacht. Hij is de achtste achterneef van de zoon van Tjerck en Barbara Dewitt, Andries DeWitt, die stierf in 1710. Hij was de oudste van 12 kinderen.

Hij schat dat hij sinds de ontdekking 40 reizen naar Kingston heeft gemaakt en de familie houdt een genealogie bij. website.

Wat betreft de reden waarom deze site werd uitgekozen voor de opgraving, zei DeWitt dat het bekend staat als het “DeWitt-plot” en er kwam meer bewijs in de vorm van een foto met een houten paal met de letters ADW.

“Nederlandse graven in de 17e en in de 18e eeuw gebruikten geen grafsteen”, zei hij. ‘Ze gebruikten een houten paal.’

Hij zei dat een ander bewijsstuk een oude familiebijbel in het Nederlands was die teruggaat tot Andreis en waarin een groot deel van de familie wordt vastgelegd van de eerste tot de vierde generatie en een beetje tot de vijfde. Door de Amerikaanse Revolutie, voegde hij eraan toe, had Tjerck meer dan 90 nakomelingen die in de oorlog vochten toen het gezin zich uitbreidde vanwege een Nederlandse gewoonte waarbij de oudste en eerste zoon de familieleden zouden zijn om land te erven.

READ  Omicron blijft zich verspreiden en de Nederlandse regering verlengt het embargo

“Ze wilden het land niet verdelen”, zei Gage DeWitt. “Het zou zijn waarde verminderen.”

Hij zei dat minstens één voorouder de kant van de Britten koos in de oorlog en uiteindelijk naar Canada verhuisde.

Gage zei ook dat terwijl SUNY New Paltz de opgraving sponsort, hij hoopt uiteindelijk DNA uit de overblijfselen te kunnen halen en, indien mogelijk, forensische reconstructie te doen. Dat zou echter op eigen kosten zijn.

Diamond zei dat het idee voor de betrokkenheid van de universiteit bij de opgraving twee jaar geleden ontstond nadat hij werd benaderd door DeWitt. Maar het verzoek moest via de administratie en de leden van de familie gaan. De COVID-19-pandemie heeft de opgraving tot dit jaar uitgesteld.

Op een recente middag zei Diamond dat een team van studenten de eerste laag van 10 centimeter, bekend als een context, al heeft opgegraven en naar de volgende context wilde gaan en verder wilde gaan op zoek naar bewijs van een menselijke begrafenis. Hij voegde eraan toe dat het te vroeg is om te weten wat ze zullen vinden.

‘We weten niet wie waar begraven is,’ zei Diamond. ‘We weten niet hoe oud de graven zijn. Het kunnen meerdere graven zijn in verschillende staat van bewaring.”

De ds. Rob Sweeney, de pastoor van de Old Dutch Church, zei dat hij ook verwacht dat artefacten van inheemse mensen die het perceel naar huis hebben geroepen, tijdens de opgraving zullen worden opgegraven.

DeWitt zei dat zodra alles klaar is, hij hoopt een postuum portret van zijn nakomelingen te laten maken en een echte grafsteen te laten plaatsen.

Zowel Harambee als Old Dutch Church hopen dat de opgravingen bijdragen aan de opbouw van een gemeenschap.

“Ik zou graag in staat zijn om de stukken te verbinden met een van de lijnen die hier nu zijn,” zei Wilson. “Het zal geweldig zijn om te zeggen: ‘Hé, we kunnen zeggen dat de geslachten van de gemeenschap van vandaag hier nog steeds wonen.”

READ  Voorbeschouwing schaatsen: Nederlandse dominantie in gevaar | Nieuws, Sport, Banen

En Wilson voegde eraan toe dat hij hoopt dat het de bijdragen van zwarte Amerikanen aan wat mensen tegenwoordig hebben, in de schijnwerpers zet.

“Dit zijn onze voorouders die bloed, zweet en tranen hebben gestoken in wat mensen tegenwoordig Ulster County noemen”, zei Wilson. “We hopen dat mensen het harde werk waarderen en nooit vergeten van degenen die ons voorgingen, het leven dat ze moesten leiden.

“Hoewel het op een harde manier kwam, kunnen wij als afstammelingen nog steeds dankbaar zijn voor wat onze voorouders in het verleden hebben gedaan.”

Wilson gaf toe dat het soms moeilijk voor hem is om te begrijpen hoe de Nederlanders werden begraven op de netjes onderhouden begraafplaats buiten de Old Dutch Church, terwijl op vijf tot tien minuten lopen een zwarte begraafplaats werd gebouwd door een houtzagerij en later een thuis.

“We moesten harder werken in onze functies vanwege de manier waarop ze ze toen behandelden”, zei hij. ‘We moeten harder werken om de waarheid te vinden. De Nederlanders, hun verhaallijn is daar. De onze niet.”

“Daar vecht ik tegen”, voegde hij eraan toe.

Wilson zei dat hij vindt dat degenen die betrokken zijn bij de African Burial Ground “uitverkoren” zijn om het proces van het vertellen van de waarheid te beginnen. “We zijn hier om de waarheid te vertellen, niet zijn verhaal”, zei hij.

En Wilson denkt dat de hier begraven voorouders blij zullen zijn met de inspanningen. “Ze begeleiden ons zeker, dat kan ik je vertellen”, zei hij.

Sweeney zei dat de opgraving bij de historische kerk precies past bij zijn missie.

“Alles wat we doen gaat over het bouwen en de gemeenschap en relaties,” zei hij.

En de pastoor is trots op de langdurige rol van de kerk in het bewaren van de geschiedenis lang voordat historische locaties opengingen.

‘We hebben gegevens die teruggaan tot 1656,’ zei Sweeney.

Foto’s: Archeologische opgraving begint bij Old Dutch Church en African Burial Ground in Kingston, NY