april 30, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders vallen tegen Titans in staatsfinale | Sport

DES MOINES – Het bod van het jongensvoetbalteam Pella voor een tweede staatstitel in de schoolgeschiedenis kwam zaterdag tot een einde in een zwaarbevochten 3-1 nederlaag tegen Lewis Central in een wedstrijd waarin de Nederlanders vroeg met 1-0 op achterstand kwamen voordat de zaak gelijk werd. alleen voor de Titans om nog twee scores te tellen in de tweede helft om het Klasse 2A-kampioenschap te behalen.

“Ik ben gewoon zo trots op onze jongens”, zei Pella-hoofdcoach Mark Solomon. “We speelden uitstekend voetbal, vooral in de eerste helft waar we het balbezit domineerden. Nadat we een vroeg doelpunt hadden toegestaan, kregen we uiteindelijk de gelijkmaker en hielpen we echt om veel van het momentum te veranderen. Het liep niet zoals we wilden. We zijn dat momentum een ​​beetje kwijtgeraakt en ik geef Lewis Central veel lof. De Titans waren geweldig in de tweede helft en ze hadden ons echt op onze hielen. Het is zwaar, maar ik denk dat we ons vooral willen focussen op dankbaarheid dat we op deze plek zijn beland en dat we echt op zo’n hoog niveau kunnen strijden.”

Minder dan 24 uur na hun strafschop-thriller over Gilbert in de halve finale op vrijdag, stonden Oranje terug op het veld in Cownie Soccer Park in Des Moines op een bewolktere en koelere dag met af en toe wat regen.

Pella kwam al heel vroeg bijna op het bord met een goede worp van Teddy Apostololos uit een vrije trap die de noggin van Isaac Semini vond, maar een goede redding van Titan-doelman Adam Miller hield de zaken recht.

READ  Voormalig Nederlands jeugdinternational klaar voor debuut in Melton Town

Lewis Central zou dan snel hun eerste goede kans benutten toen een steekpass langs de achterlijn van Pella kwam en de voet van Brayden Shepard vond, die hem onder Pella’s Tyler Killoren en in het net zou schuiven om de Titans een 1-0 voorsprong te geven zes minuten in de wedstrijd.

Gelukkig voor de Nederlanders was het niet de eerste keer dat ze tijdens hun run in die situatie zaten. Ze kwamen al vroeg in de kwartfinale op achterstand en wisten de gelijkmaker te pushen en hoopten zaterdag op hetzelfde resultaat.

Pella begon hun push met Apostolopoulos die een goede blik kreeg, slechts één minuut na het doelpunt van Lewis Central. Toen had Preston Rowe een harde schot vanaf de hoekpaal en eruit, waarbij de Titans een paar minuten later de gunst terugbetaalden met een chipschot dat van de lat van Pella stuiterde en eruit sprong.

Slechts een minuut nadat hij ontsnapte aan bijna een tweede doelpunt, kon Pella een corner goedmaken waarbij Rowe zijn hoofd erop zette en het rechtstreeks naar de voet van Semini liet vallen, die het langs de duikende Lewis Central-keeper schoot en het vastbond op 1-1 in de 31e minuut.

De twee teams gingen de rust in waar ze allebei begonnen met een gelijkspel en 40 minuten om een ​​winnaar te bepalen of het naar verlenging te sturen.

De Titans kwamen in de tweede helft uit als de agressors. Killoren moest vroeg scherp zijn en dat was hij toen hij met verschillende grote reddingen op de proppen kwam om de zaken gelijk te houden.

READ  Dutch Colonial met vier slaapkamers in Havertown voor $ 639.000

Lewis Central zou in de 50e minuut eindelijk doorbreken toen de aanvoerder van het hele toernooi Colton Costello een mooie give-and-go afrondde met een hard schot langs Killoren om de Titans weer op voorsprong te zetten met 2-1.

Ze zouden het grootste deel van de tweede helft onder druk houden en uiteindelijk hun verzekeringsdoelpunt behalen met opnieuw een goede run van de snelle Costello die eindigde met een moeilijke linksbenige finish om de 3-1 te maken met nog 13 minuten te gaan.

“Je moet een van de snelste spelers in de hele staat hebben om je hele achterlijn tegen hen op te maken”, zei Solomon. “Ze hebben een keeper die de bal op zoveel verschillende plaatsen kan plaatsen en dan zijn ze in staat om echt heel veel verschillende blikken op de bal te krijgen, effectief bovenaan en Costello is een geweldige speler.”

De tijd zou uiteindelijk opraken voor Pella omdat ze hun derde finales in de schoolgeschiedenis zouden eindigen met hun tweede runner-up.

Semini, die drie goals en de winnende PK in de halve finale had, werd samen met Apostololopoulos en Logan Solomon benoemd tot het all-toernooiteam. Pella sloot het seizoen af ​​met een 19-3 record.

“We proberen ons echt te concentreren op het feit dat deze groep helemaal hierheen kon komen en dit was ons doelwit”, zei Solomon. “We hadden onderweg veel hobbels op de weg. We worstelden echt een beetje en probeerden dingen op gang te krijgen en we waren in staat om het samen te stellen wanneer dat nodig was. Ik denk dat een van de dingen die we hier aan het einde van de dag gaan benadrukken, is dat die senioren zoveel hebben om trots op te zijn.”